Bőrtípusok: bőrtípusok, száraz, and kombinált
Bőrproblémák: bőrproblémák and bőröregedés
Szappanok

Apothecary dr. Merta Kecsketejes Szappan Mézzel

Hozzáadva 2015.08.24.by

Odil

70 g

A méz kiváló bőrpuhító tulajdonsággal rendelkezik és számos ásványi anyagot is tartalmaz, elsősorban kálium-, nátrium- kálcium, magnézium-, vas- ill. mangán vegyületeket, melyek a bőrt táplálják, javitják annak ellenállóképességét.

Közismert, hogy a méz víztartalma alacsony és cukortartalma magas, ami gátolja a baktériumok szaporodását. Egy természetes fertőtlenítő anyagot is tartalmaz (hidrogén-peroxid) melynek  köszönhetően e szappan jótékonyan hat a kisebb sebes bőrfelületekre. Továbbá gyulladáscsökentő és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Elősegíti a bőr gyors regenerálódását.

Ajánlott:

- száraz, érett bőrre

- bőrhidratálásra

- kisebb sebekre, gyulladásokra

- ekcémás bőrtünetekre

2019.01.05. 21:57

Száraz, repedezett, kisebesedett kézre használtam. Azért értékelem ötösre, mert meglepően felgyorsította a sebek gyógyulását és nem szárít. Emellett természetes anyagokból van.Hogy mennyire baktérium-, vírusölő, vagyis fertőtlenítőként jó-e, azt nem tudom, de a hétköznapokban itthon elégedett voltam vele (azért kézfertőtlenítésre nem ezt használom)

Utoljára szerkesztve: 2016.03.13. 11:28 - 2016.03.13. 00:55

Szappanként inoffenzív, de uncsi volt, ezért máshogy használtam el. Enyhén benedvesítve átmentem vele a pofimon, és a réteget, amit képezett, pakolásként fenthagytam egy darabig. Szépen hidratált és feltöltötte a bőrömet úgy, ragyogott, örült, minden.Lassan fogy, nem habzik, az illatában pedig egyértelműen érzem a kecsketejet, ami egyszerre undorít és vonz.