Avon

Ár:   4099 Ft   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: vanillacaramella.sweet, az összetevőket feltöltötte: anett8820, Módosítva: 2014. október 27.

Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   tanácsadónők, online
Kategória:   Parfümök

Virágos-pézsma illat, túlnyomórészt rózsaszín bors, arany gardénia és krémes pézsma jegyeket kapott.

Tiria

Barbacsek

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. október 23.

Nem is tudom mihez hasonlítani az illatát. Olyan édes cukorkás, de van benne egy kis sejtelmesség is... Férjem lánya használja, neki jól áll, de én magamnak nem venném meg, nem is használnám. 4 csillagot adok rá.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 23.

Betti1113

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2022. április 18.

Az illata szerintem egészen különleges, nem mondható hétköznapinak ami bárhol szembe jön veled. Tőlem mondjuk kicsit távol áll, de semmi bajom nincs vele. Ajándékba kaptam, el fogom használni de magamnak valószínűleg nem venném meg. Az illat kellemes, viszont úgy vettem észre hogy nem igazán tartós, maximum úgy érezni később is ha belefejelek a ruhámba és megszagolom. Ennyi pénzért kapni tartósabb illatot is szerintem :/ A fújókája nekem kicsit furcsa volt, de végülis jól lehet használni, ami a kiszerelést illeti én kicsit kevésnek találom az 50 ml-t..

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. április 18.

BeautyFeelsLikeHavingWings

2019. október 3.

Igaz, lepontozom, de csak azért, mert tudom, fényévekkel jobb illatok léteznek (drágább, nem AVON-os parfümök). De attól még nem utálom: 1. Nem egy megszokott illat, nem jön szembe. Különleges. 2. Vagy nyaralásra lehet elképzelni (Isztambul, Spanyolország, amikre asszociálok), vagy télen. Télen körülölel tüzessége. 3. Furcsasága miatt tutira kevesen fújnák magukra, de ha egyszer megbarátkozol vele és viseled, akkor mások kedvelni fogják.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. október 3.

coramie

Korcsoport:  -
2019. október 1.

Nagy reményekkel vágtam neki ennek a parfümnek, kedvelem a rózsaborsos-gardéniás illatokat, az anyaillata pedig az egyik kedvenc avon illatom.
Számomra nem túl meggyőző a kezdeti bors akkord, viszont egyhamar egy számomra kellemetlen, sajnos kis híján hányingerkeltő pézsmás vonulat kezd dominálni, ami aztán masszívan marad, alig lehet lemosni is a bőrről. Nekem nagyon nem jön be

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2019. október 1.

szszabina27

2019. szeptember 7.

Kicsit csalódtam ebben a parfümben..
Olcsón tudtam hozzájutni ehhez is, gondoltam jó lesz,mint a Lotus is, de ennek sajnos csak a külseje jó!
Lehet hogy csak rajtam nem jó, de nekem nem vált be, túl erős az illata, ezáltal furcsa illata lesz!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2019. szeptember 7.

Kicsit csalódtam ebben a parfümben..

senskin

2018. július 27.

Rózsaborsos illatok nagy kedvenceim és ő is jól sikeredett. Sugall eleganciát, bájt, pajkosságot. Igazán nőies.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. július 27.

JudithBeauty

Bőrprobléma: Bőröregedés
2016. január 27.

Sajnos csalódás ez a parfüm (vagy ahhoz hasonló?), mert az "anyaillat" Incandessence-hez képest sem minőségben, sem tartósságban nem veszi fel a versenyt. A bors aromája annyira durván jelentkezik a bőrömön, hogy a többi illatot teljesen elnyomja. Maradok az "original" Incandessence-nél.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. január 27.

vanillacaramella.sweet

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. január 19.

Lancôme-Magnifique utánzata a bőrömön. Egyik kezemen ez, másikon L.M. Persze van különbség, de jó alternatíva az Avonos. Fira a kifújás belőle,nem érezrem kézreesőnek sem. Kb. 4 órát bír, finom illat, csak mert ennyire nem egyedi, kap: 3 *-ot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. január 19.

Vizsiildi

2015. december 29.

Nagyon durván csak a rózsaszín borsot érezni ki belőle! Minden más összetevőt elnyom a fűszeressége! Egyedi, megjegyezhető a többi avonos illathoz képest (tisztelet a kivételnek), véleményem szerint ez az illat viszonylag kevés emberhez passzol igazán!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. december 29.

MissPoppy

2015. január 8.

Nekem ízlik, finom frissítő. A bőrömön kellemes. Tetszik a gömb forma, ötletes.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2015. január 8.

Nekem ízlik, finom frissítő. A bőrömön kellemes. Tetszik a gömb forma, ötletes.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Alcohol Denat.
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Benzyl Salicylate, Coumarin, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.