Sminkelés és fényvédelem? Így hangold össze az UV-védelmet az alapozóddal!
Nyimuska
Akár 215%-kal megnöveli 1 hét alatt a bőr hidratáltságát.
2023.06.10. 19:53
Szép egyenletes finise van, miután eloszlatom és várok pár percet. A fedése minimális, a pórusok/pattanások ugyanúgy feltűnőek alatta. Sajnos rövid idő múltán elképesztően átfénylik, olyan helyeken is, ahol sosem zsírosodik a bőröm, nagy melegben csak rosszabb a helyzet és ezzel ez már több, mint egy kis 'dewy glow'. Gondolom púderrel lehetne fixálni, csak az nekem szárító hatású, legalábbis amit eddig próbáltam. Nem érzem kifejezetten nehéznek vagy zsírosnak amúgy magamon, csak mikor napközben ellenőrzöm, akkor döbbenek meg, hogy olyan fényes a homlokom, mint egy tükör - csakhogy aztán a felitatással, leütögetéssel a fényvédelem is romlik :(Próbáltam alá a MAC Fix+t, azzal talán egy kicsit jobb, de azt nem vinném pl egy nyaralásra.Szóval majdnem az, amire szükségem lenne: nem okoz pattanást, irritációt, teljes mértékben ásványi fényvédő, a színezett árnyalat miatt nyoma sincs a fehér "vakolatnak", az ára még pont oké, szép összetevők, viszont csak úgy működik, ha pár óránként meg lehet igazítani. Tiszta savak (hialuron, polyglutamic) után kukacosodik, ezért azt máskor kell feltenni.
2021.04.05. 21:10
Nagyon fehér, nagyon sárga bőrömre igazi kihívás bármit is találtni. Ebből az 1.5 Birch árnyalatot haszáltam, ami jó választás volt, mivel kellően sárgás volt, narancssárga beütés nélkül, nekem sötét volt, de fizikai fényvédőre kenve pont kiegyensúlyozták egymást. Könynen használható, én csak kézzel aplikálam fel, soha nem okozott mitesszert, pattanást. Gyenge, természetes fedése van, ragyogó, de nem zsíros finisshel.
Utoljára szerkesztve: 2020.10.01. 10:44 - 2020.08.27. 22:06
Update:Egy tubus elhasználása után sajnos le kell vonnom 1 csillagot. Nincs extra zsíros bőröm, mégis nagyon átfénylik a nap folyamán, még púderrel is.Nem egy csodaszer, de aktuálisan épp ezt szeretem használni. Nagy színezett hidratáló fan vagyok, mert egyszerűen az alapozó nekem sok, nem is szeretem, nincs is rá nagy szükségem és mivel a fényvédőm is hidratál, szeretem, ha az "alapozóm" is hidratál kicsit, így a kettő együtt nekem már elég is nappalra krémnek. Szóval jelenleg kb 10 márka különböző színezett hidratálója/BB-je/CC-je van meg és őket variálom. 3 árnyalatban van meg, kettő újonnan vettem magamnak egy külföldi utamon, egyet pedig itt szereztem be(egyik fent van eladáson, mert túl világos lenne...). Jelenleg a Buttercream 03 színt használom, ami túl világos nekem, de mivel a bőröm sárgás-olívás, így még mindig jobb ez, mint sok más rózsaszínesebb alapú BB.Szerintem nagyon minimálisan fed, de nekem épp elég is, mert egységesít és jól dolgozik együtt a korrektorommal (Milk makeup), nem emel ki száraz részeket, nem okoz pattanásokat, nem irritál, nem zsírosít extrém módon. Félreértés ne essék, ez egy hidratáló, ráadásul még SPF is van benne, szóval fényes és átfénylik, de ezt szerintem ezektől a termékektől el kell fogadni. Én egy kis It cosmetics bye bye pores púderrel szoktam tompítani a dolgot és azzal is szépen dolgozik együtt.Kopik a nap folyamán, de nem annyira, hogy a végén ne maradna az emberen estére, ráadásul nem is csúnya a kopása, egész észrevétlenül teszi.Nem tudom mennyire hidratál, mert nem igazán szorulok rá, de mindenesetre gondot nem okoz, száraznak nem száraz a bőröm tőle, és mindig külön öröm, ha a hidratálás mellé egy smink termékben van plusz SPF, sose árt ha az alap fényvédőmhöz jut egy kicsi még.Szóval összességében nem mondom, hogy meg van a holy grail, de biztos, hogy 1-2 tubust még el fogok kenegetni és összességében jó, ha van itthon, mert stabil jó minőséget hoz.Mivel az ára nem a legbarátibb, így igyekszem akciósan vagy itt a zsibin beszerezni.
2020.08.03. 17:37
A legvilágosabb Opal 01 árnyalat van meg, online vettem és tökéletes, nap közben sem sárgul be. Akciósan, ingyenes szállítással jutottam hozzá, de nem tudom hogy fogom újra venni, vagy találok-e valamit ami hasonlóan jó, csak olcsóbb, vagy kapható lesz-e itthon, mert eredeti áron nekem sajnos nagyon drága.. Zsíros a bőröm, így az évek alatt inkább megbarátkoztam a dewy/glowy finish-sel, mert bármit kenek magamra, a matt hatás maximum egy óráig tart, ráadásul csak fizikai fényvédőt tudok használni és azok is eléggé csillognak, nincs annyi púder a világon ami elég lenne.. A tubusból kinyomva kicsit sötétebbnek tűnik, mint amire számítottam, de felkenve szépen illeszkedik az arcszínemhez. Kézzel viszem fel, finoman beleütögetem, így lesz a legszebb az eredmény, sajnálom szivacsra tenni, mert nagyon sokat beszív. Nekem szépen semlegesíti a pirosas orcáimat, a hajszálereket nem fedi el teljesen, de az összehatás természetes, kellemes és szinte nem is érzem, hogy van rajtam valami. Nekem bőven kell alá hidratálás, kiemeli a száraz részeket, ha nem figyelek oda, viszont messze jobb mint mondjuk a Bioderma Nude Touch és ugyan nem szárít, de azért nem hidratáló krém. Szuper összetevők, beépített fényvédő, egy kis szín, egy kis hidratálás. Nekem más nem is kell egy hétköznapra :)
2019.12.16. 14:07
Nemrég értem a végére, és csak azért nem veszem újra, mert mással kísérletezem. Fedése nem sok, ahogy már korábban leírták, de pont amiatt szerettem. Birch 1.5 árnyalat az enyém és akkor működött a legjobban, ha fényvédővel vegyítettem. Önmagában egy picit száraz érzetet hagyott maga után, de ezzel a módszerrel tökéletesen elégedett voltam. Mindenképpen megéri kipróbálni, főleg hogy ennyire szuper összetevői vannak.
2019.11.24. 15:05
Szuper termék, egyszerűen imádom! Amikor szép állapotban van a bőröm és nem igényel erősebb fedést, vagy, amikor rohanásban vagyok és nincs idő komolyabb sminkre, mindig szívesen nyúlok érte. Kellemesen kézreálló a csomagolása, a tubus nyílása pedig szűk, ígynagyszerűen lehet adagolni a mennyiséget. Nekem a 4.5 WHEAT árnyalat van meg, ami tökéletes választásnak bizonyult, nem vagyok tőle se sárga, se rózsaszín, se falfehér. Nem szeretem, ha világosabb a bőrömnél az alapozó vagy színezett termék, mert sápaszt. Ez nem sápaszt, nagyszerűen illik hozzám. Valahol azt olvastam nehéz ennél a terméknél mellélőni a színnel, mert nagyon szépen alkalmazkodik a bőrhöz. Én interneten keresztül választottam színt, nagyon szépen leírják az egyes árnyalatoknál, hogy melyik milyen bőrtónushoz passzol, úgyhogy nem volt nehéz választani és sikerült is eltalálnom a megfelelőt, de más árnyalatot nem próbáltam, lehet azok is jók lennének. Nekem a cél egy light to medium szín volt, mert se light se medium nem vagyok, amolyan normál bőrszínem van és a neutral undertone-os árnyalatok passzolnak, a 4.5Wheat megfelel ezen kritériumoknak. Gél krémként definiálják az állagát, nehéz szerintem ezt belőni, mindenesetre nagyon kellemes állag, könnyed, szépen eloszlatható. Úgy használom, mint egy krémet, alaposan bekenem vele az arcom, finoman felsimítom és bemasszírozom, kicsit bele is ütögetem a bőrbe. Sosem lesz foltos és nem emeli ki a száraz részeket. Gyönyörű bőrképet ad, egységesíti az arszínt és egészséges ragyogással vonja be, ad egy szép bőrfényt. Sokkal szebb tőle a bőröm. Viszont vállalhatatlanul fényes lesz a T-vonalban a nap folyamán, ezért oda csakis úgy tudom kenni, hogy mattító primert teszek alá, most éppen az Aura márka szuperzöld színű primerjét használom és ezzel, meg fixáló púderrel tökéletesen működik. Mivel nagyon szép a finise sajnálom mindenütt lepúderezni, így csak a T-vonalba használok púdert, az orcákon hagyom érvényesülni. Tartós is, a nap végén van mit lemosni, de azért persze veszít a szépségéből a nap folyamán.A fedése áttetsző, inkább "bőrtökéletesítő" hatással bír, mint fedéssel, vagyis adja a már említett egeszséges bőrfényt és egységesíti az arcszínt, de nem tüntet el bőrhibákat, a pattanások piros nyomait egyáltalán nem fedi, ehhez korrektoros kiegészítés szüksges. De finomabbnak látszanak tőle a pórusok és ragyogóbb a bőr, szóval megéri az árát, ezt nem tudja minden BB krém, vagy színezett hidratáló művelni ilyen színvonalon.A hidratálás, amit ígér talán kicsit költői túlzás, de kétségkívül van hidratáló hatása, a lemosását követően is szép a bőröm, nem szárítja egy kicsit sem és nem okoz pattanásokat sem, nem irritálja a bőrt, nem csípi még az orrfújástól meggyötört orromat sem. És hát fényvédős, szóval nagyon praktikus, könnyen használható és szép eredménnyel, úgyhogy most azt gondolom így lassan 1 hónapos folyamatos használat mellett, hogy újra fogom venni és nem próbálok ki mást, mivel ez nagyon bevált. Színezett hidratáló kategóriában nekem hozza mindazt, amit elvárok, maximális pontszámmal.