KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Belico Concentrate II Hidratáló Koncentrátum
Belico Concentrate II Hidratáló Koncentrátum

Belico

Belico Concentrate II Hidratáló Koncentrátum

  (0 vélemény)
Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Szérumok, Kezelések
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Kombinált
Lelőhely:   kozmetika   Bőrprobléma:   Vízhiány


A krémet és az összetevőket feltöltötte: Ágnes, Módosítva: 2012. december 4.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   kozmetika
Kategória:   Szérumok, Kezelések
Bőrtípus:   Kombinált
Bőrprobléma:   Vízhiány

TERMÉKLEÍRÁS

A hialuronsav és a zabkivonat tartósan fokozzák a bőr nedvességtartalmát és revitalizáló hatásúak. Segítségükkel javul a bőr hidratáltsága és feszessége.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Hidratálók: Butylene Glycol, Sorbitol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Oldószerként, bőrjavító anyagként (skin conditioning) használt, selymes érzetű glikolféle.

Bőrkondícionáló (skin conditioning) és stabilizáló anyag. Paula Begoun szerint kis számú kutatás arra mutat, hogy ez az összetevő segíthet a bőrt megvédeni az UVA sugarak által okozott károktól.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Egy zabféle magjának a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondicionáló hatású összetevő. Magas az aminosav-tartalma, és kiemelkedő a magas cink és mangán tartalma, amelyek hozzájárulnak antioxidáns tulajdonságához. 

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva használják.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.