Bioderma Hydrabio Szérum
Ár: | 5600 Ft | Kategória: | Szérumok, Kezelések | |||
Kiszerelés: | 40 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | Vízhiány |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Ancsi78, Módosítva: 2019. május 20.
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Szérumok, Kezelések | |
Bőrprobléma: | Vízhiány |
Hidratáló koncentrátum vízhiányos bőrre. Intenzíven fokozza a bőr belső vízellátását valamint aktívan pótolja a bőr hidro-lipid rétegét, ezzel gátolva a bőr további vízveszteségét. Hyaluronsav tartalmának köszönhetően nagyon erős hidratáló és bőrfeszesítő hatással rendelkezik.
Water / Aqua
ta
Parfum/Fragrance
i
VÁSÁROLD MEG
A kiszerelése: tökéletes. Színtelen, light-os konzisztenciájú, könnyen felvihető szérum, nem hagy ragacsos érzést és gyorsan felszívódik, a reggeli készülődéskor, amikor minden perc számít, kifejezetten praktikus a használata. Az illata nem kellemetlen, de van, szerencsére hamar elillan.
Az erőteljes feszesítő hatását nem tudom, hogy hány termék után lehetne visszaigazolni, de a hidratálás nálam működik.
Szeretem termék lett belőle is.

Szeretem termék lett belőle is.

Nekem nem jött be sajnos. Az arcomon ragacsos érzet marad (szilikon?) a hidratálást különösebben nem érzem.

Sok évig kerestem megfelelő hidratáló krémet/szérumot sikertelenül, amíg rá nem leltem erre a kis csodára.
Kombinált, vízhiányos bőröm van. Nem használom a krémet minden nap, csak minden 2. vagy 3. nap, amikor érzem, hogy kezdi hiányolni a bőröm, viszont a Hydrabio tonikot minden este használom, a kettő együtt nagyon ütős hidratáló hatással bír.
Az állaga is nagyon jó, kellemes gél, ami hamar beszívódik, nem ragad, és ami a legjobb benne, hogy nem zsírosítja el a bőrt.
Az ára kicsit borsos, de online mindig találok olyan opciót, ahol van rá kedvezmény.

Imádtam! Nyereményjátékon nyertem, és nagy barátok lettünk, de sajnos szerintem nem fogom újravenni - csupán az ára miatt. Esténként használtam, volt hogy hidratálóval együtt, de volt, hogy nélküle is elég volt. Nem volt ragacsos, picit hűsített, friss érzetet nyújtott. Nem irritált a bőröm egyáltalán és nem kellett belőle sokat használni egyszerre.

Vizhianyos boromre vettem. Smink alatt nekem atcsillog. Ejszakara kicsit keves onmagaban, igy meg teszek fole kremet. Az illata jo, bar sokan irjak, h felesleges. Magam reszerol kifejezetten utalom az illatmentes cuccokat. De mondjuk en mindent es mindenkit megszagolok🙂. Osszessegeben nem jott be. Varom h elfogyjon.

Harmadszor veszem újra, én meg vagyok vele elégedve. Ahogy előttem is írták, én is úgy gondolom, hogy picit gyenge a hidratáló hatása, de használok más szérumot is és télen plusz hidratálót is, így egész jó. Vízhiányos a bőröm, pláne a hideg hónapokban lehet nagyon észrevenni, de mióta ezt használom (már tavaly június óta), sokkal hidratáltabb a bőröm és határozottan kevesebb száraz foltom van. Nyáron is kellemes volt a bőrömön, gyorsan felszívódik, sminkelni is nagyon jó rá.

Szeretem ezt a szérumot,kétszer vettem már meg,most újra akarom.az illata viszont sok,feleslegesnek tartom.Nyáron is mertem használtam,nem éreztem soknak,bár az állaga miatt azt hittem sok lesz.Jól hidratál,teljesen beszívta a bőröm,sminkelni is tudtam rá,Olyan kis komfortos,vízhiányos bőrömet szépen feltöltötte,semmi irritáció nem volt.

Nagyon elégedett vagyok a szérummal! Kitűnően hidratál, nem ragacsos, másnap is puha a bőröm tőle, nem irritál.

soha nem találtam ezelőtt olyan hidratáló kérmet, ami nem szárította volna ki az arcomat. Normál bőröm van, picit vízhiányos, és eddig akármit kentem rá, mindentől maximum 1 hét után megjelentek piros kiszáradt irritált foltok az arcomon. Ez az első krém, amiből már a második tubust tudom venni, az arcomat egyáltalán nem irritálja és nem szárítja, smink alá is tökéletes, viszont a hidratáló hatása szerintem picit gyenge.

Nekem ez a termék nagyon jól működik. Mindig lesz egy itthon belőle. De miért illatos?! Utóbbi nem fér a fejembe. Mindegy, becsokum efelett a szemem, mert tényleg nagyon szereti a bőröm.

Antioxidánsok: Pyrus Malus (Apple) Fruit ExtractHidratálók: Glycerin, Xylitol, Mannitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Hexyldecanol
Vitaminok: Niacinamide
Emolliensek: Sodium Polyacrylate, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Caprylic/Capric Triglyceride
Emulgeálószerek: Trideceth-6, PEG/PPG-18/18 Dimethicone
Szilikonok: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, PEG/PPG-18/18 Dimethicone
Tisztítószerek: Trideceth-6
Illatanyagok: Laminaria Ochroleuca (Kelp) Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Chlorphenesin, Phenoxyethanol
Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.
A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.
Bőrpuhító (emollient), emulzió stabilizáló, felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.
A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.
Egy a természetben előforduló dezoxicukor. Krém összetevőként vízmegkötő, hidratáló és maszkoló (masking, nem szükséges anyagok semlegesítése) tulajdonsága van.
A L'Oreál egyik kedvelt anti-aging hatóanyaga. Szabadalmuk szerint öregedésgátló tulajdonsággal is bír, aminek alátámasztására a Beautybrains egy ígéretes in-vitro (kémcsőben végzett) és in-vivo (embereken végzett) tesztet is talált, bár mindegyiket maga a L'Oreál végezte (és 5%-os Rhamnose tartalommal, vagyis az összetevőnek olyankor az első néhány összetevő között kell lennie).
Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.
Barna tengeri hínár, alga kivonata. Sűrítő, vízmegkötő, bőrkondícionáló (skin conditioning) és antioxidáns hatása van. Részletesebb információ a kozmetikumokban használt algákról a CosmeticsCopon.
B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).
Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder
Egy bizonyos fajta alma kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a belőle kivont pectint pedig sűrítő anyagként használják a kozmetikumokban. Az alma jótékony bőrápoló hatása elsősorban annak köszönhető, hogy a káros sejtreakciókkal szemben védő polifenolokban (melyek közül kiemelendő a katechin, az epikatehin és a quercetin) gazdag, ezért erőteljes antioxidáns hatással van a bőrre.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Ez az anyag egy, a természetben nem túl gyakran előforduló zsíralkohol polietilén-oxid módosított észtere. A truth in aging szerint az ehhez hasonló anyagok elég biztonságosak, amíg egészséges bőrön használjuk, de jobb kerülni alkalmazásukat a sérült, vagy irratált bőrünkön. A trideceth-6 -ot emulgeátorként és felületaktív anyagként használják a kozmetikai készítményekben.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
Hidratáló, bőrjavító (skin conditioning) anyag, oldószer. Híg, így könnyű állagú, könnyen kenhető krémek gyakori összetevője.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/chloraphenesin/
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)