Bioderma Sébium H2O Solution Micellaire
Ár: | 2795 Ft, 3668 Ft, 5909 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 100 ml, 250 ml, 500 ml | Bőrtípus: | Kombinált, Zsíros | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: szterke, Módosítva: 2018. január 18.
Ár: | 2795 Ft, 3668 Ft, 5909 Ft | |
Kiszerelés: | 100 ml, 250 ml, 500 ml | |
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Kombinált, Zsíros | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
Tisztító hatású arclemosó hypoallergén micella oldat kombinált-zsíros bőrre
- Másodlagos szárítóhatás nélkül tökéletesen leoldja az arcon lévő szennyeződést legyen az smink vagy kosz.
- Mérsékli a faggyútermelést és megtisztítja a bőrt a fölösleges faggyútól.
- Használat után lemosást nem igényel.
- Napközben többszöri használatra alkalmas.
- A szabadalmaztatott Fluidactiv® komplex tartalma szabályozza a bőr faggyú-összetételét, ezáltal megelőzi a pórusok eltömődését és a mitesszerek, pattanások kialakulását.
Water / Aqua
Cetrimonium Bromide
ti I eu I ta
Parfum/Fragrance
i
Rózsaszín verzióját használom évek óta, gondoltam kíváncsiságból kiprobálom, mert ez elvileg pont az én bőrtípusomra való. Sajnos a bőrömet nagyon szárítja, bár ebben az is közrejátszhat, hogy téli időszakban próbálkoztam vele, amikor amúgyis hajlamos a bőr a kiszáradásra.

Nem a legolcsóbb micellás víz, de számomra akcióban mindenképpen megéri az árát.
Nekem bevállt, csak ajánlani tudom. Szépen rendben tartja az arcomat :)

Nekem bevállt, csak ajánlani tudom. Szépen rendben tartja az arcomat :)

Kellemes használni, szépen tisztít, de nem érzem, hogy többet tudna, mint mondjuk a Garnier micellás vizek. Egyszer vettem kipróbálásra, mert a márka arclemosóját szeretem, de ha csak nem lesz leárazva, nem hiszem, hogy újra veszem. Azért az ára miatt nem akarom túlságosan lepontozni, mert nyújtja amit ígér, ezért megy rá a 4 csillag.

Minden este használatban van, akkor érzem tökéletesen tisztának az arcomat amikor ezzel az arclemosóval áttöröltem. A bőröm, jól tisztítja és nem szárítja. Elégedett vagyok vele, újból megvásárolom majd.

Mivel pattanásos volt a bőröm, sokáig használtam a lemosójával és az egyik Sébium krémmel kombinálva, ám hosszú távon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A mitesszerek és pattanások ellen nem vette fel a küzdelmet hosszú távon, inkább csak kiszárított, és eléggé irritálta a bőrömet, úgyhogy lecseréltem a rózsaszín micellás vízre. Túl agresszív, hosszu tavon pont ellenkezo hatasa van, kiszaritja es begyullasztja a bort es utana ezert lesznek aknek. Szerintem ez annak lehet jo, akinek tenyleg brutal zsiros az arca, de sokan (mint regen en is) tevesen gondoljak ugy a pattanasok miatt, hogy ez kell nekik.

Nap végén áttörlöm vele az arcom, utána mintha ujjászületne a bőröm. Nem cserélném le

Reggelente ezzel törlöm át az arcom. Kombinált bőröm van. Nem húzódik a bőröm a használata után. Jó érzés. Az illatát is szeretem. Esténként a másik Biodermaval mosom le (sensibio) a sminket.
Nem cserélném le semmilyen más, olcsóbb kategóriára soha. All time fave nekem mindkettő.

Abszolút kedvenc , frissességet kölcsönöz az arcnak , nem szárítja a bőrt , szépen tisztít.
Újra vevős

Újra vevős

Az első olyan micellás vizem amely nem hagy ragadós vagy kellemetlen furi erzest az arcomon a használatát követően. Nem szárítja ki a bőröm, megfelelően tisztít, nagyon szeretem. Illata semleges.

Ez a legjobb micellás víz, amit valaha próbáltam. Nem szárítja ki a bőröm, de eltávolít minden szennyeződést.

Antioxidánsok: Ginkgo Biloba Leaf ExtractHidratálók: Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Propylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Emulgeálószerek: PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Cetrimonium Bromide
Tisztítószerek: PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Cetrimonium Bromide
Illatanyagok: Sodium Citrate, Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Cetrimonium Bromide
Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.
pH stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illatokat és ízeket semlegesítő) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag, mely segít abban is, hogy a formulák tovább szépek maradjanak,.
Zink és glükóz (cukor) keveréke. A CosIng besorolás szerint dezodoláló és bőrjavító, Paula Begoun szerint pedig vírusellenes hatása van, és szájon át alkalmazva hatásos lehet gyulladt pattanások kezelésére is.
Réz-szulfát. Paula Beguoun szerint helyileg alkalmazva hatékonyan segíti a sebgyógyulást, viszont nem tud olyan kutatásról, mely bizonyítaná, hogy az réz-szulfátnak bőrápolási termékek összetevőjeként is lenne bármi haszna a bőr számára.
A Ginkgo Biloba fa kivonata. Antioxidáns és vérkeringés serkentő. Ez utóbbi tulajdonsága miatt gyakran található narancsbőr elleni termékekben, habár Paula Begoun szerint kutatások nem támasztják alá, hogy az élénkebb vérkeringés kedvező hatással lenne a narancsbőrre.
A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.
Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.
A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.
Egy a természetben előforduló dezoxicukor. Krém összetevőként vízmegkötő, hidratáló és maszkoló (masking, nem szükséges anyagok semlegesítése) tulajdonsága van.
A L'Oreál egyik kedvelt anti-aging hatóanyaga. Szabadalmuk szerint öregedésgátló tulajdonsággal is bír, aminek alátámasztására a Beautybrains egy ígéretes in-vitro (kémcsőben végzett) és in-vivo (embereken végzett) tesztet is talált, bár mindegyiket maga a L'Oreál végezte (és 5%-os Rhamnose tartalommal, vagyis az összetevőnek olyankor az első néhány összetevő között kell lennie).
Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Emulgeálószer, pozitív töltésű felületaktív anyag (surfactant). Antibakteriális és gombaölő hatású is, így tartósítószerként is használt.