Bioderma Sébium Moussant Habzó Gél
Ár: | 4150 Ft és 7950 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 200 ml és 500 ml | Bőrtípus: | Kombinált | |||
Lelőhely: | patikák | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet feltöltötte: Anna, az összetevőket feltöltötte: Radam, Módosítva: 2022. november 14.
Ár: | 4150 Ft és 7950 Ft | |
Kiszerelés: | 200 ml és 500 ml | |
Lelőhely: | patikák | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Kombinált | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
Tisztító habzó gél zsíros és problémás bőr mindennapi ápolására.
- Gyengéden tisztítja a bőrt a nem-irritatív összetevőknek köszönhetően
- Csökkenti a faggyú-termelést, szabályozza a bőr faggyú-összetételét, és tisztítja az epidermiszt a szabadalmaztatott Fluidactiv komplex segítségével.
- Szappanmentes összetétele óvja bőre hidrolipid védőköpenyét és kiváló szemkörnyéki toleranciát biztosít.
- Nem komedóképző.
Propylene Glycol
Sodium Hydroxide
Parfum/Fragrance
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
A 2. Flakonnal használom, határozottan tiszta érzetet hagy a bőrön, egyáltalán nincs viszkető húzódó bőrérzet használat után, nekem nagyon bevált, a 200ml legalabb 2 hónapog elég.

Alapvetően zsírosodó és vízhiányos a bőröm. 20 évesen vettem egyet, akkor szerettem, mert kevésbé zsírosodott tőle az arcom, mint mástól. Most megint ezt használtam, és iszonyúan szárítja az arcomat, használat után szinte azonnal húzódik a bőröm, így muszáj volt utána krémet is használnom. Ki akartam próbálni krém nélkül, hogy mennyire lesz zsíros másnapra a bőröm, de a szárító hatása miatt nem tudtam. Mivel nagyon húzódik tőle a bőröm, és ehhez képest nagyon drága, így én nem hiszem, hogy újra fogom vásárolni.

Mivel pattanásos volt a bőröm, sokáig használtam a micellas lemosójával és az egyik Sébium krémmel kombinálva, ám hosszú távon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A mitesszerek és pattanások ellen nem vette fel a küzdelmet hosszú távon, inkább csak kiszárított, és eléggé irritálta a bőrömet. Túl agresszív, hosszu tavon pont ellenkezo hatasa van, kiszaritja es begyullasztja a bort es utana ezert lesznek aknek. Szerintem ez annak lehet jo, akinek tenyleg brutal zsiros az arca, de sokan (mint regen en is) tevesen gondoljak ugy a pattanasok miatt, hogy ez kell nekik.

Pár éve használtam, amikor még nem tudtam mi a jó az aknés bőrömnek. A 4 csillagot csak azért kapja tőlem, mert nekem szárította a bőrömet, de ettől függetlenül elég jól habzik és nekem az illata is nagyon tetszett.

Nekem nagyon nem jött be. A bőröm alapvetően zsíros, viszont vízhiányos, és van amikor feszül, hámlik, főleg most, retinol használat mellett. Nagyon szárította a bőrömet, húzódott utána, és elkezdett hámlani az egész arcom, és szétcsípte az egész arcom. Sajnos ki kellett dobnom.

Kombinált bőrömre tökéletes volt. Eleinte napi 2x , most már csak az éjszakai esti arcmosáshoz használom. Jól tisztít, és a habzása is teljesen jó. Nagy kiszerelést szoktam vásárolni, kb 1 évig simán elég. Szeretem, még sokszor újra fogom vásárolni. :)

Kombinált bőrömre nagyon szuper arc mosakodó gél. Nagyon szeretem, reggel es este is használom. Mellé a Bioderma Sebium micellás vizet is használom. Nem kell belőle sok, jól habzik, és nagyon sokáig eltart. Semmiképpen sem szárít, pont kellemes érzetű lesz tőle a bőröm, nagyon szeretem, bátran ajánlom.

Nagyom szeretem, napi 2x minimum használom, több alkalommal vásároltam, és csak ajánlani tudom. Pròbáltam más terméket is, viszont kifejezettem a zsìros érzéstől ez szabadìt meg.

A Bioderma Sébium ajándékcsomag részeként kaptam. Nagyon kellemes lemosó, érzem hogy tisztít, de nem szárítja ki a bőröm. Viszont kicsit drága és ilyen hatásért olcsóbban is találsz lemosót (Balea Med Sensitive Cleanser, G&G Jelly Joker), de nagyon jó ettől függetlenül.

Az 5oo ml-s változata van meg nekünk, párommal közösen használjuk. Neki bőrgyógyász ajánlotta a roseacnés bőrére. Alaposan megtisztítja az arcbőröm, napi rutinom részévé vált. Reggel és este is használom, este egy alapos micellás tisztítás után arctisztító kszülékkel párosítva. Valszínűleg újra fogjuk vásárolni.

Antioxidánsok: Ginkgo Biloba Leaf ExtractHidratálók: Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Lactic Acid, Propylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate, Laureth-2
Tisztítószerek: Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Laureth Sulfate, Peg-90 Glyceryl Isostearate, Laureth-2
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Potassium Sorbate
Kókuszból előállítható gyengéd felület aktív anyag, tisztító szer, habzás elősegítő. Elsősorban arclemosókban, arcradírokban és borotválkozókrémekben találkozhatunk vele. A készítményeknek "csúszósságot" ad, aminek köszönhetően kellemes lesz a lemosót az arcra kenni. Gyengédsége és nem irriáló tulajdonsága miatt gyakran használt bébiknek és érzékeny bőrűeknek szánt termékekben is. (Forrás: truthinaging)
Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer. Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.
Oldószer. Segédanyag, mely segíti az aktív hatóanyagok (pl. szalicilsav) felszívódását
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A mannit egy cukoralkohol. A CosIng besorlolása szerint segédanyag, mely a nem szükséges anyagokat semlegesíteni képes (masking, binding funkciók). Hidratáló, bőrjavító (humectant, skin conditioning) tulajdonsága is van.
Sok gyümölcs és növény rostjában előforduló cukorpótló (ugyanolyan édes mint a cukor, de kisebb az energia tartalma). A kozmetikai iparban vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságai miatt használják.
A xylitol-anhydroxylitol-xylitylglucoside összetevő hármassal Aquaxyl márkanéven is találkozhatunk, mely a SEPPIC cég által szabadalmaztatott hidratáló komplex. A cég állítása szerint ez a természetes cukrokból előállított összetevő komplex képes a bőr vízháztartását harmonizálni: egyrészt növeli a bőrben lévő vízmegkötő anyagok (GAGok és hialuronsav) mennyiségét, másrészt pedig csökkenti a bőr vízvesztését (trans epidermal water loss) a bőr keramid tartalmának (bőr természetes védőrétegének kulcs összetevője) növelésével. E két hatás eredményeként a bőr vízháztartása egyensúlyba kerül, és a bőr hidratált lesz.
Egy a természetben előforduló dezoxicukor. Krém összetevőként vízmegkötő, hidratáló és maszkoló (masking, nem szükséges anyagok semlegesítése) tulajdonsága van.
A L'Oreál egyik kedvelt anti-aging hatóanyaga. Szabadalmuk szerint öregedésgátló tulajdonsággal is bír, aminek alátámasztására a Beautybrains egy ígéretes in-vitro (kémcsőben végzett) és in-vivo (embereken végzett) tesztet is talált, bár mindegyiket maga a L'Oreál végezte (és 5%-os Rhamnose tartalommal, vagyis az összetevőnek olyankor az első néhány összetevő között kell lennie).
Mesterséges édesítőszer. Hogy a kozmetikumokban milyen funkciót tölt be, arról az interneten gyakorlatilag nem lehet semmit sem találni. Egyetlen szabadalom beszél az oligoszaharidoknak a kozmetikumokban való felhasználásáról, ahol azt állítják, hogy az oligoszaharidokat tartalmazó krémek elősegítik a bőr egészséges microflorájának fenntartását.
Cink-szulfát. A CosIng hivatalos besorolása szerint szövetösszehúzó és fertőtlenítő hatású összetevő. Paula Begoun szerint kevés kutatás van arról, hogy lenne bármi haszna az összetevőnek a bőr számára, és nagy mennyiségben potenciális bőrirritáló, így Paula a kerülendő összetevők közé sorolja. Kis mennyiségben a magas C-vitamin tartalmú termékek stabilizásására használják, ebben az esetben (és mennyiségben) viszont nem valószínű, hogy irritál.
Réz-szulfát. Paula Beguoun szerint helyileg alkalmazva hatékonyan segíti a sebgyógyulást, viszont nem tud olyan kutatásról, mely bizonyítaná, hogy az réz-szulfátnak bőrápolási termékek összetevőjeként is lenne bármi haszna a bőr számára.
A Ginkgo Biloba fa kivonata. Antioxidáns és vérkeringés serkentő. Ez utóbbi tulajdonsága miatt gyakran található narancsbőr elleni termékekben, habár Paula Begoun szerint kutatások nem támasztják alá, hogy az élénkebb vérkeringés kedvező hatással lenne a narancsbőrre.
Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.