Ezt a terméket már nem gyártják!

Mon Jasmin Noir L'eau Exquise EDT
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Parfümök | |||
Kiszerelés: | 30 ml, 50 ml és 75 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | parfümériák, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: irisz_pataki, az összetevőket feltöltötte: hagicica20, Módosítva: 2018. október 21.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | 30 ml, 50 ml és 75 ml | |
Lelőhely: | parfümériák, online | |
Kategória: | Parfümök | |
Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise egy újabb kiadása a Mon Jasmin Noir-nak, ami 2012 májusában jelent meg. Az illatot friss, levegős, könnyed tavaszi illattá varázsolja, a pomelo és a mandula jegyek a fejillatban. A szívét a jázmin és a fehér tea adja, a kompozíció maga pedig pézsma alapokon nyugszik.
Fej: grapefruit, mandula, pomelo
Yellow 5 Lake / CI 19140
sz
CI 42090
sz
Férjemtől, így nosztalgikus :) ...Erősen indít, szinte egy kardvágás, és mikor körülnéznél hogy hol a kalóz, már volt nincs, egy kellemes, nem túl erős, nem gyenge, citromos jázminillatot hagy maga után, (olyan mint egy virágos limonádé)...és később, amikor feladod a keresést, és továbbsétálsz, egyszer csak újra érzel valami lágyabbat, mégis frisset, ami meg is marad, de immár csakis bőrközelben...Az üvege igen szép :)

Never say never illat. Nagyon meglepett, hogy én meg egy Bvlgari barátságban kerülhetünk?! De igen! Általa igen! Friss, könnyed, citrusos lökettel induló és barátságos virágossá szelídülő, senkit sem bántok meg vele pici illatfelhővel. Tuti, hogy a cédrus kenyerezett le benne, persze a citruson túlmenően. Erősen illanós és utánfújós, ennek ellenére nagyon tetszik! Már megint egy rózsaszín sifonszoknya ugrik be róla, mint a Nuit de Tubereuse esetében, csakhogy itt ez egy lányosabb, kifinomultabb vonulatban, ott meg egy komolyabb elegáns/dögösebb megjelenésben. A Versace Versense lehetne ő csajosabb kiadásban. Mindketten a kedvenceim illatügyileg. Nagy köszönet egyboszorkának érte! ;)

Friss: megszerettem nagyon, szinte tökéletes, de alig érzem. Kb fél óra, aztán huss! Osszátok meg velem, kérlek, ha ismertek tartós hűvös, könnyed illatot! Úgy szeretnék már egyet, amit egész nap érzek magamon. Olyan sokat próbáltam már, de még a Chance Eau Fraiche-t sem érzem 3-4 óránál tovább.
Egyszer már próbáltam néhány éve, és édeskés, jázminos, friss illatra emlékeztem. Ma jött meg a fújós egy kedves mániás társunktól, és teljesen mást mutat a bőrömön. Kesernyés citrushéj és a leszáradásban cédrus, rajtam ennyi. Nagyon tetszik, hűs, szinte ózonos, örömmel használom el a fújóst. Sajnos a tartóssága csapnivaló ennek is, mint minden friss Bvlgarinak.

Érdekes módon nekem a véleményekkel ellentétben ez egy esti illat és inkább ősziesebb, semmint nyári. Úgy érezem "súlya van és tartást ad". Nagyon szeretem, mert nőies, elegáns, kifejezetten alkalmakra tartogatom. Tartósságra azért nincs panaszom, mert ameddig kell, addig tart, nem viselem egész nap.
Sajnálom, hogyha tényleg nem gyártják már többet, tartogatom egy kicsit az utolsó cseppeket az üvegcsémben.

Folyamatosan, évek óta keresgélem a nyári illatomat.:)))
alap összetevők: némi citrusos frissesség, némi jázmin vagy tea kell, s legyen elegáns, kicsit friss, passzoljon a bőrömmel, s üssön azért egy kicsit. Keresgélek, keresgélek,
így sikerült beszerezni a Versace Eros pour Femme-t, meg a Yellow Diamond-ot.
Az Eros nagyon kellemes, enyhén dögös, a YD laza, friss -bár nem tartós-, de sajnos egyik sem az igazi.
Szóval ezen elvárások után véletlenül találtam őrá.
A Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise elegáns, tiszta, igazi happy feeling érzésem van amikor magamra fújom, Melegben szinte tökéletes.
Tartóssága szerintem a gyenge kategória: 4 fújás a minimum, s így 3-4 óra a maximum.
Összhatás: Elegáns, nem tolakodó, tiszta illat. Többször megvásárolandó, alapillat
Bár még mindig keresgélek tovább, hátha.....:)))) / a dögöt, még keresem nyári verzióban...

Folyamatosan, évek óta keresgélem a nyári illatomat.:)))
így sikerült beszerezni a Versace Eros pour Femme-t, meg a Yellow Diamond-ot.
Szóval ezen elvárások után véletlenül találtam őrá.

Update: Talán a kifinomult szó, ami először eszembe jut róla. Utána pedig az, hogy sokkal többet érdemel, mint amit másfél éve írtam róla! Most újabb beszerzés előtt állok, mert "függőséget okozott". Szépséges alkotás, 4,11/936 még a fragranticán is! A TOP10-ben biztos helye van nálam.
2017.április 24. Azoknak ajánlom, akik szeretik este is érezni azt a parfümöt, amit reggel magukra fújtak. Igazán különleges, sejtelmes, elegáns illat, szeretném sokáig tudni, hogy velem van.

Nagyon-nagyon szeretem ez az EDT-t, igazi tavaszi, nyári csoda! Nagy bánatomra rajtam abszolút nem tartós, - akár zuhanyozhatnék is vele - de akkor is az egyik kedvencem és ennek ellenére sem pontozom le. Ha valóban nem fogják már gyártani, akkor záros határidőn belül mindenképpen beszerzek még belőle, annak ellenére, hogy most fogytak el az üveg utolsó cseppjei.

Spanyolországban találkoztam először ezzel az illattal; évek óta nagy kedvencem. Az esküvőmön is ezt viseltem. A frissessége, könnyedsége méltó eleganciával párosul. Kifújáskor és órákkal később is fantasztikus; minden évszakban megfelelő. Számomra ez a magabiztos, kedves, dögös nő tökéletes illata.

Nem túl édes, nem túl gyümölcsös, nem túl virágos. Mindenből nagyon finom, tökéletes arány. Egy tökéletesen szellős, nőies alapillat. Hétköznap rohangálós, ügyintézős, irodás, flörtölős - céges karácsonyi buliba még talán elmegy, mert a kollégák amúgyis így ismertek meg, tartsuk magunkat a képhez -, de nem több. Rajtam semmi citrusos jelleg, inkább virágos, de szerencsére nem tolakodó. Kicsit halovány, könnyed tavaszi/nyári illat, de ezt szívesen hordanám (nem kell mindig a dráma)
Viszont hiányolom a rétegeket, nem ugrik össze a gyomrom, ugyanakkor egy igen finom, nőies illat, amibe hamar bele lehet szeretni és unni is, ha nem váltogatjuk. Nekem nagyon bejön, férfi ismerős szerint "frissen zuhanyzott bébicsirke" :D összességében egy erős négyes.

IMÁDOM!!!!!Kedvenc kánikula illatom! Várom már hogy rajtam illatozzon ismét!

IMÁDOM!!!!!Kedvenc kánikula illatom! Várom már hogy rajtam illatozzon ismét!

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Fényvédők: Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octinoxate, Ethylhexyl SalicylateIllatanyagok: Parfum/Fragrance, Limonene, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Citral, Linalool
Színezékek: Yellow 5 Lake / CI 19140, CI 42090
Lásd denaturált alkohol. Az SD alkohol-XX megnevezésben az SD a "specially denatured" rövidítése, a végén álló szám-betű kombináció pedig a denaturálási eljárásban használt formulára utal.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését (forrás). Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.
Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Tovább keverhető tartrazinnal, hogy gyönyörű zöld árnyalatokat kapjunk. A CI 42090 biztonságosnak tekinthető a bőrön és a hajon való használatra, és nem jelent kockázatot, hacsak nem nyelik le vagy légzik be (pl ajkakon használt termékek vagy parfümök esetén). Ezen kívül bőrirritációt és bőrpírt is okozhat a festékekre allergiás embereknél (forrás).