Clinique Take The Day Off Cleansing Balm
Ár: | 13 300 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 125 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Clinique szaküzlet, parfümériák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: apolka, Módosítva: 2023. július 6.
Ár: | 13 300 Ft | |
Lelőhely: | Clinique szaküzlet, parfümériák | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
- Azonnal eltávolítja a makacs szem és arc sminket beleértve a napvédőt is
- Szilárd balzsamból selymes folyékony olajjá alakul felvitelkor
- Nem zsíros és nem szárít
- Minden bőrtípusra alkalmas
Tocopherol
a I v
Phenoxyethanol
ta
Szépen tisztít, sokáig elég. Mivel a tégelybe nyúlkálás miatt kevésbé higiénikus a használata, nem vettem újra, és emiatt adok csak 4 csillagot. A márka oljaos lemosójára cseréltem le, az "nyomogatós" flakonban van.

Sajnos nagyon drága, viszont tényleg teszi a dolgát. Szemre nem ajánlom mert bár szépen leszedi a spirált de utána macera kimosni a szemedből.

Itt a Krémmánián hallottam róla először, ahogy a double cleansingről is. Ennek az első lépéseként használom esténként (na jó, legyen minden második este, annak alapján, hogy a csillagok állása mennyi időt engedélyez nekem. Reggel örülök, ha sikerül fogat mosni és egy napvédőt felkenni...)
Elsőre nagyon furcsa az állaga, valahol a viasz és a disznózsír közt van, illata nincs, először vonakodtam az arcomra kenni, de tényleg hamar egy olajos, krémes állagot ölt és szépen tisztít.
Az ára igazából nem annyira vészes, mivel nagyon hosszú ideig elég. Egy hónapja használom, és a bőröm szereti.

Ritkán veszem elő,de akkor szó szerint lerobbantja a sminket az arcomról.
A szememet kissé csípi emiatt 4 csillagot adok.
A kisebb kiszerelést 3000 Ft környékén vettem ami nagyon baráti szerintem !

Ritkán veszem elő,de akkor szó szerint lerobbantja a sminket az arcomról.
A szememet kissé csípi emiatt 4 csillagot adok.
A kisebb kiszerelést 3000 Ft környékén vettem ami nagyon baráti szerintem !

Brutál jó sminklemosó. A nagyon makacs szempillaspirál-szemceruza kombót is pillanatok alatt leszedni, kis mennyiség is elég belőle. Nem csípi, irritálja a szemet.

Nagyon szeretem ezt a balzsamot, mert finom puha selymes érzés ezzel mosni az arcomat.
Jól leszedi a normál szempillaspirált is.
Ajándékba kaptam, de nagyon sokáig elég és tényleg semmihez sem fogható selymesség érezhető mikor használja az ember.
Abszolút nem szárít és nem is hagy zsíros réteget.

Jól leszedi a normál szempillaspirált is.
Abszolút nem szárít és nem is hagy zsíros réteget.

Nagyon takarékos, kevés kell belőle, tökéletesen lehozza a sminket. Utána Cerave lemosóval öblítem le. Nem szárít, nem csíp, nem irritál. Megbízható, jó termék, bár majd ha elfogy a G&G-t szeretném kipróbálni, az sokkal olcsóbb.

Első lemosonak szoktam használni és tényleg a legdurvább vizállot sminket is viszi. Kis mennyiség is elég belőle. Csak ajánlani tudom.

Első olajos/balzsamos lemosóm, este dupla tisztítás első lépéseként használom. Jól feloldja a sminket, szembe kerülve valóban homályositja a látást, de csípni nem szokott. Alaposan kell obliteni és rendezodni szokott. Drága, de sokáig elég a nagy tégely. Mindenesetre ha elfogy más fajtát is ki fogok próbálni.

Ez egy jó balzsamos lemosó, de van olyan, amit jobban szeretek (koreai).
Ha belemegy a szemembe, az életemért küzdök (meg a látásomért)..
Örülök, hogy kipróbáltam (az új szeneset is tesztelném, kiváncsiságból :D), de más balzsam lett a kedvencem.

Ez egy jó balzsamos lemosó, de van olyan, amit jobban szeretek (koreai).
Ha belemegy a szemembe, az életemért küzdök (meg a látásomért)..

Antioxidánsok: TocopherolVitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Ethylhexyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-5 Glyceryl Triisostearate
Emulgeálószerek: Sorbeth-30 Tetraoleate, PEG-5 Glyceryl Triisostearate
Illatanyagok: Ethylhexyl Palmitate, Caprylic/Capric Triglyceride
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleins összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A komedogén indexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel.
A sáfrányos szeklicéből kivont, illatmentes olaj. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrpuhító hatású (emollient) összetevő. Paula Begoun szerint ételekben fogyasztva antioxidáns hatású, de nem ismert, hogy ezt a tulajdonságát a bőrön alkalmazva is megtartja-e. Az összetevő gazdag viszont jótékony zsírsavakban, elsősorban is Omega-6 zsírsavban, amely segít a bőr természetes védőrétegének fenntartásában. Az összetevő különösen hasznos a száraz bőr számára.
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Világossárga, vízkedvelő folyadék, amely önemulgeáló felületaktív anyagként működik. Kiválóan oldja a bőrhöz tapadt sminket. Népszerű az olajos lemosókban, mivel lehetővé teszi, hogy az olajok kölcsönhatásba lépjenek a vízzel a könnyű öblíthetőség érdekében.
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként.
Emolliens és emulgeáló hatású összetevő. Népszerű az olajos lemosókban, mivel lehetővé teszi, hogy az olajok kölcsönhatásba lépjenek a vízzel a könnyű öblíthetőség érdekében.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)