Bőrproblémák: bőrproblémák and pirosság (rozacea)
Lemosók, Tonikok
Lelőhely: Online

Cosmio Olasz Szalmagyopár Víz

Hozzáadva 2014.12.08.by

dobolank

100 ml és 250 ml

Bio szalmagyopárvíz (immortelle, curryfű). Az olasz szalmagyopár (Helichrysum italicum) virágos ágvég vízgőzdesztillálásával nyert hidrolátum, virágvíz. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 0,6% tartósítószerrel (benzil-alkohol, dehidroecetsav) stabilizálva.

Hatásai:

• nyugtató, feszültségoldó, enyhe antidepresszáns
  • kiegyenlítő, hangulatjavító, revitalizáló
  • sebgyógyító, regeneráló,
  • bőrnyugtató, irritációt csökkentő
  • antimikrobiális (baktérium-, vírus- és gombaellenes)
  • gyulladáscsökkentő
  • antioxidáns
  • tonizáló
980 Ft és 2150 Ft-tól

2015.02.26. 00:27

Érdekes, amit írsz. Alkohol ebben a termékben egyáltalán nincsen. Ha a benzil-alkoholra gondolsz, akkor az egyrészt sem nem etil-alkohol, sem nincs telibenyomva (összesen 0,6% a másik tartósítóval együtt)... Ettől függetlenül simán lehet, hogy a te bőrödnek nem jó, de nem azért, mert brutál alkoholos. A szaga az tényleg elég brutál, mit mondjak, szalmagyopárszagú, legalább tudom, hogy nem kölnivizet adnak el szalmagyopár címén. Az irritált bőrömet nyugtatja, rozaceára nagyon jó.

Utoljára szerkesztve: 2014.11.29. 17:18 - 2014.11.28. 14:40

Penetráns, kevéssé kellemesen növényes illatú készítményről van szó, amit tonikként kezdtem használni. Bár tényleg halványítja a kipirosodásokat és a hajszálereket, érezhetően szárít benne az alkohol - olyannyira, hogy a hatása alapján kezdtem egyáltalán azt gondolni, hogy van benne. Másért mentem be a boltba, a hölgy ott ajánlotta rozaceára, és azt mondta, tartsam hűtőben, ezért nem is gondoltam, hogy alkohollal tartósítják. Lövésem sincs, miért ajánl bárki érzékeny bőrre alkoholos terméket, sőt, hogy miért készítenek egyáltalán ilyet - más szalmagyopáros cuccokat találtam a krémmánián így utólag, szóval nem szükségszerű. Egyébként a márka többi virágvize sem alkoholos. Hiába hat a kipirosodásra, nem ajánlanám sorstársaknak. Azt sem értem, miért kéne egy alkohollal telibe nyomott terméket hűtőben tartani.Tanulság: egyrészt nem kell bolti eladók szaktudásában megbízni akkor sem, ha kijelentik magukról, hogy a téma szakértői, másrészt az olasz szalmagyopár szuper növény, és keresni kell nem alkoholos terméket, ami tartalmazza. Az pedig az én hibám, hogy megvettem az összetevők ellenőrzése nélkül.