Dabur Herbal Fogkrém Neem
Ár: | 1500 Ft | Kategória: | Fog- és szájápolók | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | bioboltok, DM | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: azursatellite, Módosítva: 2011. október 13.
Lelőhely: | bioboltok, DM | |
Kategória: | Fog- és szájápolók | |
Antibakteriális hatású neem-kivonatot tartalmazó fogkrém. Kiválóan alkalmas fogínygyulladás, -vérzés, fogkő- és lepedék képződés megelőzésére. Hosszantartó friss leheletet, teljes körő szájhigiéniát biztosít. Használatával a fogak fehérek és erősek lesznek. Fluort nem tartalmaz!
Calcium Carbonate
h
Syzygium Aromaticum Oil
CI 75810
sz
Sajnos katasztrófa. Szanaszét szárította a számat, és kisebesedett tőle a nyálkahártyám. Eléggé túltolták benne az SLS-t, és akkor még finoman fogalmaztam...
Az íze kesernyés, gyógyszeres jellegű, megszokható.

Az íze kesernyés, gyógyszeres jellegű, megszokható.

Sokféle fluoridmentes fogkrémet kipróbáltam már, ez az egyik. Ez biztosan mindig van a bioboltban ahol vásárolok. Nem lett a kedvencem az erős és jellegzetes íze miatt, de minden más szempontból megfelelő.

Már egyszeri használata erősen szárító hatású volt: körbe kihasadozott a szám, annyira fájt, hogy alig bírtam megszólalni. Nem volt más választásom: kidobtam. Két változatával (ezzel és a bazsalikomossal) jártam így. A többivel már nem volt kedvem próbálkozni.

Szinte nincs fogkrém amit jobban szeretnék ennél. Egy barátnőmnél találkoztam vele először és bele is szerettem! Kicsit szappanos az ize, de én nagyon-nagyon szeretem! Elképesztően sokáig megmarad az ize, amit nagyon szeretek. Van, hogy fogmosés után iszom (még egy) kávét és még utána is érzem, de nem kellemetlenül! Nagyon jól tisztit! Nekem sok gond van sajnos a bölcsesség fogaimmal, lb 10 éve dolgoznak azon,hogy felszinre jöjjenek, ezért sokszor sebes vagy kissé gyulladt az inyem körülöttük, ami sokszor fájdalmas is sajnos, de ez a fogkrém ezt is helyrehozza! Iszonyatosan szeretem és nem valószinű hogy valaha is megválnék tőle. Egy másik, természetes úton fehéritő fogkrémmel felváltva használom, csodaszépek igy a fogaim. :)

Nagyon jól tisztít és friss leheletet ad. Szeretem.

Nagyon jól tisztít és friss leheletet ad. Szeretem.

Aktuális kedvenc fogkrémem. Nekem pl a Paradontax nem vitte el teljesen a fogínyvérzésemet meg az ízét sem tudtam megszokni. Ennek sem az a megszokott fogrém íze van, talán van egy kis virágos mellékíze, de ezt pl gond nélkül megszoktam. Ezek mellet nagyon jól tisztít és friss leheletet ad és az ínyem már nagyon régen vérzett! Szeretem :)

Ajkam körül fura "ragyák" jelentek meg annak idején, jó pár éve. Ekkor kezdtem el keresgélni a fogkrémek tárházában - baráti körünkben lévő bőrgyógyász javaslatára: mondván a fluor is csinál ilyen bőrelváltozásokat - fluorid mentes fogkrém felé. Hála istennek megtaláltam a Dabur Neem fogkrémét! Csodák csodájára azóta eltűntek a szám körüli ragyák és köszöni szépen a fogam is jól érzi magát :) Tiszta érzést biztosít, friss illattal, ízzel. Én kedvelem, azóta nem használok másféle fogkrémet. Eszembe nem jutna "bolti" hiper szuper márkanevű, "agyonvegyszerezett" típusút venni.

Az ízét annyira nem szeretem, a hatását viszont annál jobban. Felváltva használom a márkacsalád többi fogkrémjével. Ehhez akkor nyúlok, ha fogkő problémával küzdök, mert nagyon szépen és fájdalommentesen oldja.

Flour mentessége miatt vennem meg anno, ha az SLS-s kihagyták volna belőle akkor még tán el is használtam volna, mert amúgy jó kis fogkrém. Kár érte. A szegfűszeges még érdekes lehet.

én szerettem, sajnos a párom az íze miatt nem, így másik ízre tértünk át. egy próbát megér ;)

Gyulladáscsökkentők: Azadirachta Indica (Neem) OilHidratálók: Glycerin, Symplocos Racemosa Bark Extract
Mészkő, melyet a kozmetikumokban többféle céllal is használnak. Sminkekben pigmentként, krémekben fehérítő és olaj felszívó anyagkénet, fogkrémekben pedig dörzsölő, tisztító anyagként használt. Leggyakrabban alapozókban, primerekben és púderekben találjuk, mint mattító, olaj felszívó anyagot. Általában 2-5% közötti koncentrációban használt. (forrás)
Kókuszból előállított tisztítószer, felületaktív anyag. Bár a hírneve nem túl jó, Paula Begoun szerint egyáltalán nem igaz az, hogy az SLS az egészségre veszélyes vagy rákkeltő. Ami viszont igaz, hogy bőrirritáló (annyira, hogy jellemzően SLS-t használnak a kozmetológiai kutatásokban a bőrirritáció kiváltására, hogy pl. különböző gyulladáscsökkentők hatását teszteljék aztán), ezért hacsak nem az összetevő lista utolsó helyeinek egyikén szerepel jobb kerülni. Az SLS-t tartalmazó tisztítók általában túlságosan is tisztítanak és megbontják a bőr természetes védőrétegét (natural skin barrier). Részletes információ a futuredermen.
A hivatalos gyüjtőelnevezése azoknak az ízesítő anyagoknak illetve anyagkombinációknak, melyeket a gyártók azért tesznek az adott kozmetikumba, hogy annak ízt, aromát adjanak. Ilyen íz lehet pl: kókusz, sárgarépa, alma, fahéj, stb... Az összetevő általában 0,5 és 3 % közötti koncentrációban használatos. Elősorban a szájban vagy annak környékén használatos termékekben (pl. ajakápolók, fogkrémek) találkozhatunk az összetevővel.
Nem szabályos INCI név. A karragén hínárból előállított kivonat. Lásd Chondrus Crispus.
A neem olaj Európában még kevéssé ismert, Afrikában és Indiában gyakorta alkalmazott bőrápoló. A neem az ajurvédikus gyógyítás egyik legnépszerűbb növénye. A neemolaj gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Fertőtleníti, megnyugtatja és ápolja a gyulladt bőrt. Indiában a bárányhimlős gyermekeket éjszakára a neemfa leveleire fektetik, így csillapítva a betegséggel járó viszkető érzést. Egyes kultúrákban a fogápolást a neemfa fiatal hajtásainak rágcsálása jelenti.
Szacharin. A kozmetikumokban ízesítő, édesítő funkciót tölt be. Gyakori összetevője a fogkrémeknek illetve különféle szájápolással kapcsolatos kozmetikumoknak.
Gumiarábikum vagy arabmézga, mely egyes akáciafajok (mimózaféle) gumiszerű váladéka. A növény ajurvédikus gyógynövény, sok részét használják különféle betegségek gyógyítására. A Himalaya Herbals honlapja szerint a gumiarábikum hasznos ínyproblémák esetén.
Nem hivatalos INCI név. Szegfűszeg illóolaj. Lásd: Eugenia Caryophyllus Oil.