ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Hamarosan megújul a KrémMánia! Mindenképp ellenőrizd, hogy a regisztrált e-mail címed helyes-e! Ha nem, frissítsd a profilodban!

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Sodium Lauryl Sulfate

Funkciók:

Tisztítószer, Emulgeálószer

Kockázat:

(alacsony)

Komedogén index:

(nincs adat)

Irritatív index:

(nincs adat)

Mik ezek az adatok?

Kókuszból előállított anyag. Elsősorban felületaktív anyagként funkcionál, de használható bőrkondicionálóként, emulgeálószerként és oldószerként is. Bár a hírneve nem túl jó, Paula Begoun szerint egyáltalán nem igaz az, hogy az SLS az egészségre veszélyes vagy rákkeltő. Ami viszont igaz, hogy bőrirritáló (annyira, hogy jellemzően SLS-t használnak a kozmetológiai kutatásokban a bőrirritáció kiváltására, hogy pl. különböző gyulladáscsökkentők hatását teszteljék aztán), ezért hacsak nem az összetevő lista utolsó helyeinek egyikén szerepel jobb kerülni. Az SLS-t tartalmazó tisztítók általában túlságosan is tisztítanak és megbontják a bőr természetes védőrétegét. 

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.