Dermacol Precise Black Szemhéjtus
Ár: | 1830 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 1 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Vicus, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2020. november 18.
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
- pontosan kirajzolja a vonalat
- mutatós drámai megjelenést hoz létre
- telt és intenzív szín
Potassium Sorbate
Sodium Benzoate
Iodopropynyl Butylcarbamate
Carbon Black
Csak azért adok 4-et mert vízállóságot nem teszteltem :) viszont nagyon jó a termék, nekem nap végére szinte minden elmosódik, ez az első szemhéjtus ami szépen a helyén maradt. Nagyon picit nyilván kopik de az csak tényleg akkor látszik ha 2 centiről bámul valaki sokáig téged :)

Nagyon megszerettem. Számomra teljesen olyan, mint a L'Oreal Super Liner Perfect Slim. Nem kenődik, maszatolódik, de én általában használok alá valamilyen alapot. A filces véggel könnyű precízen dolgozni. Jól kézre áll, intenzív fekete színe van. Vízállóságát nem teszteltem.

Erőteljes színe van, könnyen kezelhető, szép vonalat lehet húzni vele akár egy vonással is. Viszont én akárhogy próbáltam egyáltalán nem vízálló.
A legnagyobb hátránya, hogy nagyon maszatolódik, könnyen elkenődik.

A legnagyobb hátránya, hogy nagyon maszatolódik, könnyen elkenődik.

Hidratálók: Butylene GlycolKémiai hámlasztók: Citric Acid
Emulgeálószerek: PEG-60 Hydrogenated Castor Oil
Tisztítószerek: PEG-60 Hydrogenated Castor Oil , Coco-Glucoside, Sodium Laureth-12 Sulfate
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Iodopropynyl Butylcarbamate
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.
Habképző felületaktív anyag. Kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után hajunk puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Ez a kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező vegyület egy cukortenzid: olyan emulgeátor, amely a vizes fázisokban cukorrészével, az olajos cseppecskékben pedig zsírsavfarkincójával oldódik. Az ilyen anyagok kíméletesek a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is alkalmazhatók. Részletesebb információ a truthinagingen.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző hatású összetevő és felületaktív anyag (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát).
Vízben oldott ammónia. A kozmetikumokban ph szabályozóként használják. Savas környezetben reakcióba lép és stabilizálódik.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Jódot tartalmazó por állagú tartósítószer. A hatályos EU-s szabályozás szerint a bőrön nem maradó, lemosott termékekben legfeljebb 0.02%-s, a bőrön maradó kozmetikumokban pedig legfeljebb 0.01%-s koncentrációban használható. További info itt.