Lelőhely: Neroli luxusparfüméria

Diptyque Paris Do Son

4.3
Hozzáadva 2012.03.23.by

médea

Egy tengerparti ház Indokínában, ahova a tengeri szél finom tubarózsa illatot hoz a kertből.

Illatjegyek: tubarózsa, török rózsa, írisz, zöldes jegyek, mósusz.

28 000 Ft-tól

Utoljára szerkesztve: 2024.08.29. 14:56 - 2024.05.01. 10:05

Évekig előszerettel használtam a Gucci Bloom Nettare di Fiori flankerét. Nekem nagyon hasonlítanak: míg a Gucci krémesebb, bujább, addig a Do Son levegősebb, könnyedebb, talán egy kicsit letisztultabb. Mindkettő nagyon fehér virágos, nekem felpörgető 'jókedv' illat elegáns kivitelben.Úgy látszik, hogy nekem a vetiver az, ami relaxál, kikapcsol, a tubarózsa pedig feldob, energetizál.

2024.01.22. 19:57

A Diptyque illatai állati különlegesek, bár nem mindegyik általam próbált darab tetszik magamon, de a Do son igen, pedig a "csak virágos" illatok abszolút nem szoktak működni rajtam. Azonban ő olyan tisztán, mégis édesen virágos, hogy abszolút nem válik légfrissítő spray illattá, aminek nagyon örülök. Az egész márka olyan tiszta valahogy, olyan csendes, természetes, de van bennük kifinomultság és érződik, hogy valódi munka van mögöttük, nem csak "hm, dobjunk az üvegbe minden divatos cuccot és legyen jó menő üvege". Nagyon szeretem a hangulatát ennek a parfümnek, mély és mégis arisztokratikusan tiszta, tudom társítani egy Agatha Christie történet elegáns hölgyéhez, de egy mai modern nőhöz is - egyéniség, stílus. (Érdemes a márka Philosykos illatát is megpróbálni, az is fantasztikusan egyedi! Teljesen más, roppanósan zöld, de ugyanilyen különleges)

Utoljára szerkesztve: 2024.06.30. 15:59 - 2023.10.25. 04:25

Keresem a Delina exclusif mellé a méltó váltó társát. Többször magamra fújtam, tesztelem egy ideje, rajtam extrém tartós végre ez az illat, de valami pluszt hiányolok belőle. Nem rossz, de nekem kicsit mintha valami masculin előbújna belőle. Ha nem találok olyat ami jobban elvarázsol, akkor mellette fogok dönteni.Update: megvettem. Imádom. 60 ezer Ft, a Neroliban.

2023.09.29. 08:16

Nekem erről az illatról a "Scent of green papaya" illetve a "Lover (1992)" film jut eszemben. Mesés a háttérsztorija. Viszont, rajtam sajnos keresűen szárad, illetve nem túl tartós. Ezért csak 4*.

2022.06.16. 09:19

A kevésbé virágos illatokat kedvelem, a tömény rózsakerttől kiver a víz - ez az illet pedig kellemesen elüldögél a friss és virágos kategóriák között. Kellemes viselet azoknak akik nem akarnak leölni mindenkit maguk körül, hanem a háttérben illatozni.

Utoljára szerkesztve: 2020.04.20. 17:59 - 2020.04.20. 17:40

Idült rózsa- és tubarózsamániám vezetett el hozzá. Olyan tubarózsás parfümöt kerestem, amelyik nem veszi túl komolyan magát, nem túl virágos, nem túl nehéz, hanem kicsit friss. Az EDP-t eleve kizártam, gondoltam az EDT lesz a nyerő. Az enyhén zöld bevezető után tényleg nem egy szokásos tubarózsa alakul ki, natúr és légies, az irányt eltaláltam, mégsem tetszik igazán. Ugyanis ez tipikusan az az illat, ami teljesen mást mutat kis minta alapján, csuklóról szagolgatva, mint üvegéből fújva, normál használatkor. Közelről illatjegyek egész tárházát fedeztem fel benne, középtájt valahol még orgona is előjött, pedig az nincs is benne. Éles bevetéskor viszont már csak az illat "csontvázát" éreztem, az apró részleteket nem, olyan volt, mint egy szál virág szóló előadása. Ez nem is lenne baj, de ennyire azért nem vagyok virágos alkat. Hosszú távon engem fáraszt ez a fajta színtiszta, erős, egysíkú virágillat, amit még igazán tubarózsának se mondanék, ez inkább gardénia. Nekem hiányzik belőle egy pici hagyományos értelemben vett "parfümös" jelleg, valami lágyság, nem tudok jobb szót rá, nincs kipárnázva, lekerekítve. Csontváz. Ráadásul nem tudok megszabadulni attól a gondolattól, hogy egy az egyben olyan, mint a Zara Home Pure Gardenia légfrissítője, ami kellemes, de azért nem fújnám magamra.

Piactér

Több mutatása