NaturalMe Hair Oil Line
Ár: | 2000 Ft | Kategória: | Hajápolók | |||
Kiszerelés: | 75 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: tonic, Módosítva: 2022. május 25.
Ár: | 2000 Ft | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Hajápolók | |
Sérült hajra kialakított argán, szőlőmag, jojoba, mandula, kókuszdió, lenolaj tápláló koktél egyedülálló szerves keveréke a sérült haj leghatékonyabb és leggyorsabb helyreállításának. A benne szereplő olajok mindegyike egyedi természetes tulajdonságokkal rendelkezik és értékes vitaminok, nyomelemek és zsírsavak forrása. Kombinálva intenzív tápláló és hidratáló hatást nyújtanak, amelynek eredményeként a haj egészséges, sima és rugalmas lesz, fényűző ragyogással töltve meg.
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
Tocopheryl Acetate
a I v
Parfum/Fragrance
i
2022.június 22. Jó összetevők, az illat enyhe,finom,nem zavaró, hajvégekre használom elsősorban. A Matrix olaja mellé vettem,mert ugyan szeretem azt,de ebben nincs szilikon.Meg vagyok vele elégedve.
update
Mostanában egyszerűen zavar a Matrix olaj csúszós érzete,amit még a tenyeremen is érzek,(gondolom a szilikon..). és bár jó az,és szeretem,de mostanában ehhez nyúlok többször. Most inkább ezt használom,és valószínűleg újra is fogom rendelni, ha elfogy. Tetszik ez a márka,mást is vettem tőlük.

update

Antioxidánsok: Linum Usitatissimum (Flax) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Tocopheryl AcetateGyulladáscsökkentők: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil
Illatanyagok: Linum Usitatissimum (Flax) Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum/Fragrance
Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
Len mag olaj. Paula Begoun szerint a lenmagnak és a lenolajnak antioxidáns hatása is van és a magok omega-6 zsírsavnak is gazdag forrásai.
Szójababból származó természetes növényi olaj, melyet bőrpuhító (emolliens), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban. 48-59%-ban linolsavat, valamint olajsavat és némi linolénsavat is tartalmaz, melyek hirdratálják, táplálják és erősítik a bőr védőrétegét. Tanulmányok kimutatták, hogy a szójában található vegyületek segítenek elhalványítani a napsugárzásból és más forrásokból származó makacs elszíneződéseket és csökkentik a hiperpigmentációt is. A szójababolaj ezen kívül olyan antioxidáns hatású polifenolokat is tartalmaz, melyekről kimutatták, hogy segítenek megvédeni a bőrt az UV-fény által kiváltott károsodásoktól és a vízvesztéstől. (forrás)
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású, illatmentes emollient olaj, ráadásul még erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj e szerint a kutatás szerint nagyjából 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat, és 0,1% linolénsavat tartalmaz.
Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.
Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.
Kókuszolaj, melyet emolliens anyagként használnak a kozmetikumokban. Többnyire telített zsírsavakat tartalmaz, közülük is a legfontosabb zsírsava a laurinsav, melyből kb. 50%-nyit tartalmaz. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni, annak ellenére, hogy a benne levő laurinsav egyébként hasznos összetevő lehet a pattanásokat okozó baktériumok elleni harcban. Gyulladáscsökkentő és a bőr barrier funkcióját támogató hatása miatt jó hatással lehet viszont a száraz, sérült bőrre (forrás), az enyhe vagy közepesen súlyos atópiás dermatitis kezelésében például előnyösebb hatást mutatott, mint az ásványi olaj (forrás) illetve a Labmuffin kémikusa szerint hajra is az egyik legjobb természetes olaj, mivel szerkezetének köszönhetően jobban behatol a hajszálakba, mint a legtöbb más olaj így képes megelőzni a haj károsodását fésülés során.
Parlagi ligetszépe növényből nyert olaj, mely omega-6 zsírsavak (linolsav és gamma-linolsav) gazdag forrása. Az omega-6 zsírsavaknak fontos szerepe van a bőr legkülső rétegében (stratum corneum) lévő sejtek összetartásában, és így a bőrön keresztüli vízvesztés (trans-epideremal water loss) megakadályozásában. A parlagi ligetszépe olaja talán hatásos az atópiás dermatitisz (ekcéma egy fajtája) kezelésében is, valamint Paula Begoun szerint hatásos gyulladáscsökkentő és emollient.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology