Elmex Fogszuvasodás Elleni Szájvíz
Ár: | 1700 Ft | Kategória: | Fog- és szájápolók | |||
Kiszerelés: | 400 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák, drogériák | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: dm26, Módosítva: 2011. október 5.
Kiszerelés: | 400 ml | |
Lelőhely: | patikák, drogériák | |
Kategória: | Fog- és szájápolók | |
Az elmex szájvíz hatékony fogszuvasodás elleni védelmet nyújt a napi fogmosás során használva. A benne lévő aminfluorid keménnyé teszi a fogzománcot, és különösen azokon a területeken védi meg a savasságtól (fogszuvasodástól), ahová a fogkefe nem jut el. Különösen hasznos koronát, hidat viselőknek, valamint utazáskor, ha nincs lehetőség fogmosásra.
Kiszerelés: 200 ml
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Nagyon szeretem, remekül kiegészíti a fogmosós rutinomat. Az íze nem túl mentolos, de elég hatékony.

Napi szinten használom,emellett heti egyszer az elmex gélt is.Visszafordítja a fogszuvasodást,megelőzés miatt használom.Sajnos hajlamosak a fogaim a szuvasodásra.

Egyelőre még tesztelem. Enyhén csípős, mentolos íze van.
Nem szuvasodásra hajlamos a fogam, de a napi tisztítást érezhetően jól kiegészíti.

Egyelőre még tesztelem. Enyhén csípős, mentolos íze van.

Nem szárítja ki a szám, az íze nagyon enyhén mentolos, kellemes. Friss, tiszta érzetet ad. Néha a fogselymet, fogköztisztító kefét is ebbe mártom használat előtt.

Jobb (zöld esetleg lila Elmex szájvíz) híján vettem ezt. Elhasználtam, szerettem. Használata után maradt maradt a fogaim között és az ínyemen valami fehér réteg. Nem tudom, mi lehetett az. Erre figyelni kellett, mert nem mutatott túl jól. Egyébként tényleg jó, kellemes az íze. De a lilát és a zöldet valamiért jobban kedvelem.

Nekem tökéletesen bevált, szinte csak ezt használjuk otthon. A férjen is hajlandó használni, ez nagy szó nálunk! :-D

Nincs tolakodóan erős íze (mint pl. a Listerinnek), ráadásul megnyugtat, hogy nem kék, lila, zöld, hanem átlátszó, ezért én emellett tettem le a voksom. Persze minden nap 2X (néha 3X) használva egy idő után erre is ráunok, s variálom mással, de elég egy üveg vmi más, s utána mindig visszatérek ehhez.

A fogkrémmel kiegészítve szoktam használni, kellemes ízű, nem marja a nyálkahártyát sem. Kicsit drága, de elég gyakran akciózzák, akkor érdemes venni belőle.

A fogkrémmel együtt használva sajnos túlérzékenységet okozott nálam :( viszont ez nem az ő hibája, sokat próbálkoztam vele, újra is vettem de nem javult a helyzet így elváltunk.

Nagyszerűen kiegészíti az elmex fogszuvasodás elleni fogkrémet aminfluorid tartalma miatt, kellemes az íze főleg hogy alkoholmentes és persze nagy előny az is hogy színtelen így nem színezi meg a fogaimat. Használata kellemes, biztos hogy újra fogom venni, hiszen már az első 2-3 használat után sokat segített a fogzománcom ásványianyag-tartalmának optimalizálásában és a zománc keményítésében (erősebbnek érzem a fogaimat amikor fogmosás után öblögetek vele, nem vicc! De persze ez nyilván a fogkrém érdeme is.)

Hidratálók: Propylene GlycolEmulgeálószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
Tisztítószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
Tartósítószerek: Polyaminopropyl Biguanide
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.
Szerves eredetű fluorid. Elősegíti a kezdődő szuvas területek ásványianyag tartalmának helyreállását. A fognyaki túlérzékenység kezelésére is alkalmas. A szervetlen eredetű fluoridokhoz képest az aminofluoridik tartósabb hatást fejtenek ki a fogfelszínekre és a szájüreg nyálkahártyáira, így a fluoridkomponens hosszab ideig fejti ki hatásást és segíti az ásványi anyagok visszaépülését. Forrás: Wikipédia
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Nátrium-fluorid. A fluorozott fogkrémek alkotóeleme. Segít késleltetni a fogszuvasodást.
Használata nagyon vitatott. A fogorvosok egyik csoportja azt mondja, hogy igazából semmi szükség rá, másik fele meg azt mondja nem ér semmit a fogmosás fluorid nélkül. Az igazság valószínűleg, mint mindig középen van: a fluorid hosszú távú védelmet jelent a fog kálciumvesztése ellen. Másrészt viszont valóban mérgező lehet ha elég nagy mennyiségben fogyasztunk belőle. Az optimális megoldás, mint mindig az odafigyelés: ha ezt tesszük, ki tudjuk használni ennek az anyagnak a jó tulajdonságait, anélkül, hogy a rosszak érvényre jutnának.
Fertőtlenítő összetevő, melyet a kozmetikumokon kívül kontaklencse ápolószerekben is használnak tartósítószerként.