Essence

Ár:   1199 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   8 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Kmanci, az összetevőket feltöltötte: kuklis.aniko, Módosítva: 2022. május 3.

Kiszerelés:   8 g
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Sminkek arcra

A préselt púder kedvelőinek megfelelő lehet ez a kompakt. Alkalmazható alapozó fölé, hogy mattítsa a bőrt és fixálja a sminket. Egy színben elérhető, mely áttetsző, így minden bőrtípushoz illik.

Tiria

Viktoria_fks

2023. szeptember 21.

Teljesen megvagyok vele elégedve. Teszi a dolgát. Sok átlátszó púderem volt, igazából az összes ugyanolyan, így örülök, hogy ehhez olcsóbban hozzá tudok jutni.
A csomagolás tényleg borzasztó, nekem is vigyáznom kell, hogy nehogy széttörjön, de ezt leszámítva a zsíros bőrömön nagyon jól működik.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 21.

meliii

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2023. augusztus 27.

Imádom, de a csomagolása botrány. Még bőven a felénél sem tartok, már a hajlító rész elgyengült, pár nap alatt darabjaira is esett. A termék maga jó, nagyon szépen mattítja a sminkem, nem pereg és az ára is csoda, de a csomagolás.... Csak ezért a 4 csillag.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. augusztus 27.

Klau16

Bőrtípus: Zsíros
2023. augusztus 17.

Már sokadikat használom és nagyon szeretem. A hétköznapokra tökéletes. De azért egy esküvőt vagy hasonló alkalmat nem bíznék erre a púderre.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. augusztus 17.

Veronika8614

2023. augusztus 16.

Szeretem ezt a pudert, mert egyaltalan nem szarit, ami a legnagyobb problemam szokott lenni a puderekkel, a masik ha csunyan megulnek a porusaimban, na ez azt se csinalja, konnyed kis puder.
Az egyetlen bajom vele, hogy sajnos ad egy enyhe feher poros hatast, nem eroset, valoszinuleg azert mert kicsit barnas borom van, de emiatt jobban szeretek szinezett pudert hasznalni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. augusztus 16.

kamilla.803

Korcsoport: < 18
2023. augusztus 16.

Jó púder, könnyen lehet vele dolgozni. Egyetlen negatívuma a csomagolása. Már a boltban láttam hogy gagyi, de megvettem, mert ki akartam próbálni. Kb 1 hónap alatt megadta magát a teteje, úgy, hogy sehova nem vittem, nesszeszerbe sem tettem, mindig csak a fiókban volt.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: < 18 |  Dátum: 2023. augusztus 16.

polanyiflora0730

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2023. augusztus 9.

Mindig újra veszem. A legjobb púder amit valaha használtam. Ár- érték arányban is verhetetlen. A kissé zsíros arcbőröm is jól kezeli.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. augusztus 9.

adameszti

2023. augusztus 8.

Szuper ár-érték arány, és különösen fontos volt számomra, hogy ne üljön bele a pórusaimba. Ecsettel és szivaccsal is szoktam használni, nekem újra vevős, ha elfogyna valamikor.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. augusztus 8.

Petra1904

2023. július 2.

Szuper ára van!Jól mattít,a nap végére kicsit átfényesedik,de ettől függetlenül szeretem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. július 2.

gabi.6

2023. július 1.

Ár-érték arányban teljesen rendben van. Mattít, nem pereg és szépen eldolgozható, nem hagy maga után fehér maszk hatást.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. július 1.

finomatej

2023. június 29.

Drogériás púderek között az egyik legjobb szerintem. Ár érték arányban nagyon megéri.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. június 29.

Hidratálók: Magnesium Stearate, Caprylyl Glycol

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Keményítőféle, melyet csomósodás elleni (anticaking) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban. A truthinageing szerint az összetevő képes növelini a fényvédők faktorszámáti (mindössze 5% Aluminum Starch Octenylsuccinate 40%-al növelheti a Titanium Dioxide fényvédő képességét.)  Az EWG szerint fő kockázata az összetevőnek, hogy nehéz fémmel és ólommal is szennyezett lehet. A CIR (Cosmetic Ingredient Review) szerint az összetevő használata bizonyos mennyiségi és minőségi előírásokat betartva biztonságos a kozmetikumokban.

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

Leggyakrabban ajakápoló termékekben használt bőrpuhító (emollient) anyag. Kiválóan tapad a bőrhöz és csillogó felületet hagy maga után. További infó: http://truthinaging.com/ingredients/bis-diglyceryl-polyacyladipate-2

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)