Eszterkrém Arctisztító Gél
Ár: | 2490 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: kessi91, Módosítva: 2018. április 12.
Kiszerelés: | 100 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Eltávolítja a sminket, a felesleges faggyút, szennyeződéseket, leviszi a gyulladásokat. Alapos és kíméletes.
"Szappan helyett, egy kíméletes és bőrbarát cukortenzidet hívtam segítségül, hogy tökéletesen tiszta legyen a bőröd. 3 féle gyógynövénytinktúrát keverek hozzá, hogy nyugtassa, gyógyítsa bőrödet, és az esetleges gyulladásokat mérsékelje. (kamilla, zsálya, citromfű) Ezeken kívül aloe verát is teszek hozzá, mert ez egy igazi csodaszer minden bőrtípusra. Erősen hidratáló, hegesítő, nyugtató és regeneráló hatóanyag. Elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és gombákat, ráadásul csökkenti a gyulladást is… Mindezt a hatást egy jól célzott illóolaj kompozícióval tettük teljessé."
Vegán termék, állatkísérletektől mentes.
Water / Aqua
Glyceryl Caprylate
eo I eu
Essential Oil
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Csodás kis arctisztító, nagyon alaposan megtisztítja az arcom és friss érzést hagy maga után. Nagyon szeretem, hogy gél állagú, mindig öröm az arctisztítás.

Régóta kerestem géles arctisztítót és sok keresés után ezt választottam. Nagyon szeretem a magyar natúr kozmetikumokat és az Eszterkrém termékek nagyon jónak tűntek. A géles arctisztító után én tonikot is tőlük használok és nagyon jó érzés a bőrömnek ez a kombináció. Ez az inci és csomagolás ilyen jó áron megéri!

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) ExtractHidratálók: Glycerin
Emolliensek: Glyceryl Caprylate
Emulgeálószerek: Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides, Polyglyceryl-5 Oleate, Glyceryl Caprylate
Tisztítószerek: Decyl Glucoside, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides, Sodium Cocoyl Glutamate
Illatanyagok: Essential Oil
Felületaktív anyag (surfactant), emulzió stabilizáló, gyengéd tisztító. Viszonylagos gyengédsége ellenére jól habzik.
Aloe vera növényből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Az orvosi zsálya kivonata. A zsálya gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik. Paula Begoun szerint bár az összetevő rendelkezik némi antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatással, viszont illóolaj tartalma révén egyúttal irritáló hatással is lehet a bőrre.
Az ún. német kamilla vagy matricaria kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.
Citromfű kivonat. Leginkább illatanyagként használt. Potenciális bőrirritáló.
Kókuszolajból származó tisztítószer, melyet Paula Begoun szerint a kemény víz lágyítására használnak.
Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.
Nem szabványos INCI név. Jelentése: illóolaj. Az illóolajok tömény, lipofil (zsírban oldódó) és általában vízzel nem keveredő (hidrofób) folyadékok, amelyek illékony vegyületeket tartalmaznak, és növényekből vonják ki őket. Az illóolajokat gyakran használják aromaterápiában vagy kozmetikumok illatosítására. Sok illóolaj antioxidáns vagy épp antimikrobális hatással van a bőrre, viszont egyúttal sok esetben rendkívül gazdagok bőrérzékenyítő hatású összetevőkben is, melyek irritálhatják, károsíthatják bőrt.