Fa Yoghurt Vanilla Dezodor
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Dezodorok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: k.eszter88, Módosítva: 2011. március 14.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Dezodorok | |
Fa joghurtos izzadásgátló stift. Alkoholmentes.
Cyclomethicone
ti I eo I eu
Parfum/Fragrance
i
Yogurt
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Pár évvel ezelőtt volt egy ilyen dezodorom,és odáig voltam az illatáért! Én egy picit izzadtam mellette is,de akkoriban nagyon izzadós voltam sajnos. Azóta is keresem ezt a dezodort de nem találom sehol :( Több drogériában és nagy áruházban is megnéztem de nem volt,pedig az illata miatt ez volt a kedvencem!

Imádom az illatát,nekem tökéletesen bevált.Egyáltalán nem izzadok mellette,sőt talán még nagyon picit szárítja is a bőrt,de ezt nem tudom egyértelműen ennek betudni.Szerintem tökéletes annak,akinek nem nagyon száraz,érzékeny,vízhiányos a bőre,és eléggé izzadós.

Nagyon szeretem,incsi-fincsi és meglepően jónak is bizonyult.Na azért emellett is izzadtam,de mintha szárazabbak maradtak volna a ruháim.Veszek is nemsoká' egyet!:)

vagy 2 évig biztos használtam, annyira szeretem az illatát:$ izzadásgátló hatásáról nem tudok nyilatkozni, mert nem vaok izzadós...

elfogult vagyok a fa termékekkel és sajons ez sem kivétel: pocsék.

elfogult vagyok a fa termékekkel és sajons ez sem kivétel: pocsék.

Rettentően szeretem a vaníliás illatokat...Megvettem anno ennek a golyós változatát, és ahogy csak lehetett, úgy marta szét a bőrömet. Sajnos hiába az illat, én nem tudom használni.:(

Hidratálók: CyclomethiconeAlkoholok: Stearyl Alcohol
Emolliensek: Cyclomethicone, Stearyl Alcohol, Cocoglycerides, Hydrogenated Castor Oil
Emulgeálószerek: Stearyl Alcohol, Cocoglycerides, Ceteareth-30, Hydrogenated Castor Oil
Szilikonok: Cyclomethicone
Tisztítószerek: Stearyl Alcohol, Ceteareth-30, Hydrogenated Castor Oil
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.
A dezodorokban egyik leggyakrabban használt alumínium só, melyet verejtékcsökkentő, pórusösszehúzó tulajdonsága miatt használnak.
Némileg vitatott az, hogy milyen egészségügyi hatása van az alumínium származékoknak a dezodorokban. A Wikipédia szócikk több hivatkozást is hoz, mely az alumínium tartalmú dezodorok hosszú távú használatát összefüggésbe hozza az Alzheimer kórral. Szintén több tanulmányra hivatkozik, melyek szerint az alumínium sók növelik a mellrák kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor Paula Begoun egy olyan tanulmányra hivatkozik, mely 800 mellrákos és 800 egészséges nőt vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy nincs összefüggés az aluminum chlorohydrate és a mellrák között.
Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, stabilizáló és sűrűség szabályozó anyagként használnak. A stearyl alkoholnak a kis molekulasúlyú alkoholokkal ellentétben nincs szárító hatása a bőrre, hanem kifejezetten hidratáló hatású.
Kókuszolaj származék, melyet állagjavító, emolliens és sűrítő anyagként használnak a kozmetikumokban. Bőrre kenve selymes érzetet hagy maga után.
Nem ionos felületaktív anyag. Tisztítószerként és emulgeálószerként használják különféle kozmetikumokban, de viszkozitásnövelő funkciója is van, azaz javítja a krémek állományát, krémszerűbbé, nehezebben folyóvá teszi őket. Többféle kétely felmerült már a használatával kapcsolatban. Vitás az a kérdés, hogy tartalmazhat-e dioxine szennyezést (a TruthInAging forrása szerint nem), az EWG szerint igen (ezért a magas kockázati érték). De abban mindenki egyetért (ezért, vagy azért), hogy ha sérült a bőrünk, lehetőleg ne használjuk. Az európai törvények korlátozott mennyiségben megengedik a használatát.
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.
Joghurt. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint hajkondícionáló és bőrvédő hatású összetevő. A Paula Begoun szerint nem készült még olyan kutatás, mely bizonyította voltna, hogy a joghurt helyileg használva hatásos lenne a bőrön, viszont a fogyasztása negatívan befolyásolhatja az atópiás dermatitiszban szenvedők bőrét.