Faith In Nature Rozmaring Sampon
Ár: | 1240 Ft | Kategória: | Samponok | |||
Kiszerelés: | 250 ml | Bőrtípus: | Normál, Kombinált, Zsíros | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: bnonikaa, Módosítva: 2013. november 14.
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Samponok | |
Bőrtípus: | Normál, Kombinált, Zsíros | |
Kizárólag növényi eredetű, természetes anyagokat tartalmaz. Hatékonyan ápolja a fejbőrt és segít megszüntetni a korpásodást. A rozmaring illóolaja antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása révén hatásos lehet a korpásodás ellen, javítja a fejbőr vérkeringését.
Kiszerelés: 250 ml
A Kérastase Resistance Bain Extentioniste samponnal felváltva használom. Jól tisztít, könnyű vele lemosni a rozmaringos-ricinusos pakolást, kellemesen hűsíti a fejbőrt, ami így hajmosás után sem húzódik vagy viszket. Lassan kezdem tapasztalni a hajnövesztő hatását, bár ez valószínűleg a másik hajnövesztő samponnak is köszönhető (és a fejbőrolajozásnak).

Előnyök
- nagyon jól tisztít
- parabén és SLS mentes
- fényessé teszi a hajat
- észrevehető hajnövekedést eredményez
Hátrányok
- szárító hatás
Két hónapja vettem ezt a sampont, a hozzá való rozmaringos kondícionálóval. Eddig annyira nem érdekelt milyen összetevőkből áll a samponom, de ahogy elkezdtem tudatosan ápolni a bőröm, úgy egyre jobban érdekeltek a természetes(ebb) hajápolási termékek is (sajnos 100%-ban természetes rozmaringot tartalmazó sampont még nem sikerült találnom). Legfőképpen hajhullás miatt szerettem volna találni egy jó (lehetőleg rozmaringot tartalmazó) sampont, ami jól tisztítja a zsírosodásra hajlamos hajamat, emellett természetesen használtam a hozzá való rozmaringos kondícionálót, és saját készítésű rozmaring vizet is (rozmaring+menta+szegfűszeg). Ezen termékek kombinációjának köszönhetően nagyon gyorsan nőtt a hajam. Nagyon szeretem ezt a sampont, nem használom minden nap, általában csak akkor mosok hajat, ha elmegyek itthonról. Ha hetente egymás után többször is mosok hajat, akkor először ezzel mosom meg, majd az azt követő napokon pedig egy kíméletesebb sampont használok. Nekem eddig bevált, szeretem, hogy nincs benne SLS, viszont így is szuperül tisztít, és mindig fényes lesz tőle a hajam, illetve nem zsírosodik mosás után olyan gyorsan, mint más, erősebb tisztítókat tartalmazó samponok használata után. Sajnos nemsokára kifogyok belőle, de már meg is rendeltem a második adagot, és mindenképp újraveszem a jövőben is. Egyébként a csomagolás már máshogy néz ki, mint az itt feltöltött képen.

Előnyök
- nagyon jól tisztít
- parabén és SLS mentes
- fényessé teszi a hajat
- észrevehető hajnövekedést eredményez
Hátrányok
- szárító hatás

Kíváncsiságból néha szeretem kipróbálni a természetes összetevőjű vagy bio samponokat, hátha tényleg olyan csodaszerek, mint aminek beállítják őket. Az Alverde borzalma után a Faith in Nature egy kicsit jobb minőségű, ezt az ára is mutatja. Viszont mint eddig az összes bio sampon amit próbáltam, eszméletlenül csikorgós tisztára mossa a hajamat, amit utána bőségesen kell balzsamozni, hogy ki lehessen fésülni. És úgy tűnik, hogy a festett hajból egy kicsit "kimossa" a színt, mert amióta ezzel mosom a hajamat, valahogy kevésbé fényes, és kicsit sprődebb, mint szokott lenni. A zsírosodást természetesen nem csökkenti, így is 2 naponta kell minimum hajat mosnom. Valószínüleg akinek természetes haja van, és nem festi jelenleg, azoknál jobb hatást ér el. Viszont aki festi vagy szőkíti a haját, annak nem ajánlom, mivel az alapból igénybevett hajat még inkább kiszárítja és fénytelenné teszi. Azért kap 3 csillagot, mert alap szinten teszi a dolgát, viszont a végeredmény egyáltalán nem az a csoda, amit a bio samponok általában ígérnek.

Nagyon nem voltam megelégedve vele. Elhasználtam a flakonnal, mert nem akartam kidobni, de még egyszer nem venném meg. Zsírosodott tőle a hajam, és nehezen fésülhető volt

Habár nem kifejezetten zsíros hajra van kifejlesztve jobb mint az átlagos zsíros hajra való samponok. Egy üveggel használtam el belőle , nagyon gyorsan fogyott . Nem kizárt , hogy újra fogom venni , de most épp mást próbálok . :)

Egész jó kis sampon, szépen tisztít, nem érzem a "samponmaradékot" hajmosás után, nem lesz tőle ragacsos a hajam és a zsírosodást is jól kezeli. Nekem kitolta a hajmosást plusz egy nappal és talán adott egy kicsi tartást is a vékonyszálú hajamnak. Tény viszont, hogy eléggé szárít, a hajvégek kissé sprődek lettek, de alapvetően nagyon tetszik a márka, úgyhogy ki fogom próbálni más termékét is.

Jól tisztít, de a zsírossodáson nekem nem segített. De natúr termék, ez nekem fontos, ezért nem bántom. Drága persze, de egy márkás szilikonos cuccnál ezerszer jobb.

Vegán vagyok fél éve. Igen nekem se volt jó eleinte,de nem adtam fel. Elsőre a kókuszos változatot vettem,most második alkalommal ezt. Szerintem ez jobb mint a másik. Nekem inkább azért zsírosodik a hajam mert izzad,pláne most,hogy melegszik az idő,kb 4-5 naponta mosom nyáron emiatt,amúgy meg 6-7 naponta szoktam ősszel-télen.
A termék jó,szeretem. A következő samponom szintén fait in nature lesz,úgy vagyok vele,hogy mindig cserélgetem őket még mind ki nem próbálom. Bár ezt megszerettem. Ha belegondoltok egy garnier,elseve stb sampon kb ugyanilyen áron van. Sajnos azonnal akarjuk a változást,a változáshoz idő kell,ugyanez van a hajnál is. Nem kell feladni,próbálkozni.
A hajam puha és tökéletes minden mosás után.

A hajam puha és tökéletes minden mosás után.

Zsírosodásra vettem nem használt fokozta a zsírosodást.

Zsírosodásra vettem nem használt fokozta a zsírosodást.

Nekem már újabb csomagolásban van meg, és most, hogy lassan a flakon végén járok, úgy érzem, kellően megfontolt véleményt oszthatok meg veletek. Ne vegyétek meg. Először is marha drága, olyan 1600 körül van. Másodszor, zsíros hajra nem jó. Nekem az van, tudom, mit beszélek. Hiába a rozmaring, meg a teafa, nem érnek semmit, mert nemhogy lassabban zsírosodna, épp ellenkezőleg. És lelapul tőle a hajam, kifésülni meg már-már művészet. Lehet, hogy rövid hajra, meg pasiknak beválik, de hát azért vannak hosszú hajú nők is a világon, igaz...?! Lényeg, nem sokat ér a cucc, nekem nem vált be, isten őrizz, hogy még egyszer megvegyem.

Antioxidánsok: Rosmarinus Officinalis (Rosemary) ExtractHidratálók: Glycerin
Tisztítószerek: Ammonium Laureth Sulfate
Illatanyagok: Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Sodium Citrate, Limonene
Színezékek: CI 75810
Kókuszból is előállítható felületaktív anyag, tisztítószer, mely Paula Begoun szerint gyengéd és hatásos tisztító összetevő. Az EWG szerint az ammonium laureth sulfate polietilén glikolt (PEG) is tartalmaz és szennyezett lehet olyan veszélyes anyaggal, mint a 1,4-dioxan, ami rákkeltő, irritálja a bőrt, a szemet és a nyálkahártyákat. (Az 1,4-dioxan maga nem használt a kozmetikumokban, csak a nem megfelelő gyártási folyamat esetén mint szennyező anyag kerülhet nagyon kis mennyiségben a kozmetikumokba.)
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.
Rozmaring kivonat. Paula Begoun szerint bár anitoxidáns hatása van a bőrre, a benne lévő aroma komponensek irritáló hatással lehetnek a bőrre, bár jóval kevésbbé kockázatos ilyen téren, mint mondjuk a rozmaringolaj, sőt - bizonyos kutatások kimutatták, hogy a rozmaring egyik komponense nyugtató hatással van a bőrre, vagyis hasznos lehet számos gyakori bőrkiütés enyhítésére. A CosIng frissítő, tonizáló összetevőnek kategorizálja.
A rozmaring leveléből készült olaj. Lásd rozmaring.
Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Klorofill. Természetes eredetű zöld színezék, melyet zöld növényekből, algákból nyernek. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint dezodoráló tulajdonsága is van.
pH stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illatokat és ízeket semlegesítő) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag, mely segít abban is, hogy a formulák tovább szépek maradjanak,.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.