Lush Fresh Farmacy Arctisztító
Ár: | 2790 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 100 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Lush márkaboltok, online | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet feltöltötte: makrai.martina, az összetevőket feltöltötte: menczobeata, Módosítva: 2018. június 20.
Kiszerelés: | 100 g | |
Lelőhely: | Lush márkaboltok, online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
"Minden összetevőt gondosan megválogattunk, hogy csakis a legkíméletesebb alapanyagok kerüljenek bele. Kamillával, bodzavirággal, kalaminnal és levendulával készül; ez a természet legkedvesebb arca. Hogy az arcon és a testen egyaránt használható legyen, kivettük a szappanalap egy részét és csodálatos illóolajakkal helyettesítettük: a kék kamillaolaj gyengéden ápolja a bőrt, a levendulaolaj megnyugtatja az idegeket, a teafaolaj enyhén fertőtlenítő hatású, a rózsakivonat pedig helyreállítja a bőr egyensúlyát."
Calamine Powder
Limonene
Linalool
Parfum/Fragrance
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Update 2020.03.30
Korábban egy nagy tömbből vágtak le darabot, viszont a LUSH új formában árulja, amit én félbe vágok és úgy használok, sajnos egy kemény kéreg keletkezik idővel a tisztító tömbön, amit lekaparva tovább lehet használni, viszont nekem a régebbi verzió sokkal jobban bevált. Emiatt levonok egy csillagot.
Az esti kétlépéses arctisztitó rutinom második lépéseként szoktam bevetni és reggel is ezzel szoktam megtisztítani az arcomat.
Bár szappan formája van, mégsem szappan, így nem szárítja túl a bőröm, viszont nagyon alaposan megtisztítja.
Nálam külön pirospont a csomagolásmentesség, viszont hagyni kell kiszáradni a használatok között.
Zsíros bőrre kifejezetten ajánlom, nekem jobban bevált mint a Coalface arctisztító.

Update 2020.03.30

Nagyon szuper termék, a maga egyszerűségében nagyszerű. Hihetetlenül érzékeny a borom, kipirosodásra hajlamos. Nagyon szépen és hamar átállt a borom erre a termékre. Kíméletesen tisztít, de alapos.
Nekem nagyon bevált, egy kellemes habzású szappan. Viszont kérjetek "egyenes" szeletet, ne a torta szelet formát mert a torta szelet kevésbé praktikus. :) ...bár kinek, hogy tetszik.
Update, a kedvenc arclemosómból a legnagyobb ellenségemmé lett.
Már harmadszor vettem újra a terméket, mikor elkezdte irritálni a bőrömet. Először, nem is gyanakodtam erre, hiszen már jó ideje használtam. Végül egyértelmű lett, hogy ez okozza az irritaciot, ahogy befejezem a napi rutin részeként az arclemosast, azonnal elkezdte "huzni" a bőrömet, pirosodni kezdett. Nem használtam többé.
Lehet, hogy csak nekem nem ok, de valami nagyon irritatív benne.

Update, a kedvenc arclemosómból a legnagyobb ellenségemmé lett.
Lehet, hogy csak nekem nem ok, de valami nagyon irritatív benne.

Első olyan termék, ami megnyugtatja az arcbőrömet. Sajnos szebboreára hajlamos az arcbőröm a fejbőrömmel egyetemben, ezért először kicsit féltem is leváltani a megszokott arctisztítómat. Egyáltalán nem bántam meg, azóta nem jött elő a pirosság. Igaz szárítja a bőrömet így a hidratálás nélkülözhetetlen. Kicsit borsos ára van de megéri, plusz elég sokáig kitart.
Update: Sajnos a pattanásaimmal nem veszi fel a harcot így alternatívát kell keresnem. -1* Ráadásul elég nehéz felvinni az arcbőrre, mert ha víz alá teszem végig folyik a karomon és ha egy kicsit rajta hagyom az arcomon nehéz lemosni.

Lassan egy hónapja használom.
Az elején nem szerettem, kemény volt, furcsa, hogy nem habzik valamint hagy egy réteget a bőrön. Azt gondoltam ezzel az életben nem mosom le a sminkem, de később, ahogyan a szappan megpuhult, jobb lett használni.
Szerintem szuperül tisztít, nem pattanásos a bőröm és a száraz foltok is eltűntek.
Nekem bevált, sokáig elég, így ár-érték arányban is megéri megvenni.
Update:
3-án írtam ezt a véleményt, most 24-e van. Le kell vonnom egy pontot, ugyanis elkezdett darabjaira hullani a szappan. Nagyon zavaró. A kisebb darabok még kisebbek lesznek, nehéz használni így. Beledobáltam egy fújós kis üvegbe, nehezen oldódik, de ez az egyetlen módja, hogy lehessen rendesen használni és ne a lefolyóban kössön ki a fele.

Lassan egy hónapja használom.
Nekem bevált, sokáig elég, így ár-érték arányban is megéri megvenni.
Update:

a coalface után vettem meg, hátha ez is annyira beválik, de ez még jobban szárít talán, viszont nagyon jó használni szerintem újra fogom venni

Szerintem jo arctisztito. Utana azert nem art hudratalni, de szerintem jol apolja a komninalt, kifrnyesedesre hajlamos bort.

Hát, ez nekem egy csalódás volt és örülök, hogy kértem belőle mintát, mielőtt megvettem volna egy nagyobb darabot. A leírás alapján mintha az én bőrömre találták volna ki; érzékeny, kombinált, de amúgy nincs sok gond vele, csak stressztől pattanásosodik néha.
Pár napig nagyon látványos volt a hatása, gyönyörű matt, egységes és tiszta volt a bőröm, aztán úgy vettem észre, mintha nem tisztítana rendesen. Gyakorlatilag nem sminkelek (fényvédő+púder), úgyhogy leginkább a város koszától kellett volna megszabadítania, de nem járt sikerrel.
Sajnálom, hogy nem vált be, utazáshoz nagyon praktikus lett volna.

Sajnálom, hogy nem vált be, utazáshoz nagyon praktikus lett volna.

Nagyon csúnya acnés lett a böröm, egy stresszes hónap elteltével, így miután már minden rendben lett úgy gondoltam megérdemel valami jutalmat az arcom.
Az üzletben a hölgy ajánlotta, az elején úgy vettem észre, hogy használ valamit, de aztán 1-2 hét huzamos használata szűrnyű lett az arcom még sokkal rosszabb mint előtte.
Nagyon furcsa mert egyébként szinte minden beválik amit a Lushban vásárolok.

Nagyon furcsa mert egyébként szinte minden beválik amit a Lushban vásárolok.

ez egy szerelem. nem tudok nélküle élni. sokszor "hűtlenkedtem", de mindig megbántam és visszatértem hozzá.

2013. jan. 2. Most fogom harmadszorra megvenni, jó "kicsit hisztis, szmogtól gyorskajától, pattanásosodik és kivörösödik de amúgy ha jófej vagy vele normális" típusú bőrre. Pont erre ajánlják amúgy, aki érzékenység miatt pattanásosodik, kimondottan zsíros-pattanásosra a Coalface való. (Vélemény lásd ott.)
Szinte minden este használom, (kivétel ha épp ki van száradva a bőröm) ezzel mosom le a kevésbé erős sminket is, sokáig kitart, és én jobban szeretem a szappanokat lemosáshoz.
Up: Egy kicsi darab még megmaradt, valamiért jobban kiült a felszínére az agyag, nem habzik, mintha egy illatos követ húzgálnék az arcomon. :D Nézegetem, próbálkozom, nem sok sikerrel, újravenni nem fogom.

Gyulladáscsökkentők: Chamomilla Recutita (Matricaria) ExtractHidratálók: Glycerin, Sorbitol
Emolliensek: Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil, Brassica Napus Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil
Emulgeálószerek: Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Stearate
Tisztítószerek: Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Stearate
Illatanyagok: Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Limonene, Linalool, Parfum/Fragrance
Az ún. német kamilla vagy matricaria kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning), a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.
A vad-káposztarepce magjának az olaja, mely egy illatmentes növényi olaj. Kiváló bőrpuhító (emollient) és Paula Begoun szerint talán antioxidáns tulajdonsága is van.
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).
Kókuszból előállított tisztítószer, felületaktív anyag. Bár a hírneve nem túl jó, Paula Begoun szerint egyáltalán nem igaz az, hogy az SLS az egészségre veszélyes vagy rákkeltő. Ami viszont igaz, hogy bőrirritáló (annyira, hogy jellemzően SLS-t használnak a kozmetológiai kutatásokban a bőrirritáció kiváltására, hogy pl. különböző gyulladáscsökkentők hatását teszteljék aztán), ezért hacsak nem az összetevő lista utolsó helyeinek egyikén szerepel jobb kerülni. Az SLS-t tartalmazó tisztítók általában túlságosan is tisztítanak és megbontják a bőr természetes védőrétegét (natural skin barrier). Részletes információ a futuredermen.
A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.
További info az összetevőről a KM-blogon >>
Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)
Damaszkuszi rózsavíz. A CosIng szerint kozmetikumokban illatanyagnak, bőrkondícionálónak és a bőrnyugtatónak használják, de ezen kívül a legtöbb forrás szerint tulajdonítanak neki még bőrfeszesítő, ránctalanító tonizáló hatást is.
Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint kelátképző hatású összetevő, vagyis a kozmetikumban a víz révén megtalálható fémionokkal (elsősorban ásványi anyagokkal) képes reakcióba lépni, ami elősegíti, hogy a krém megőrizze az állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
Emulzió stabilizáló összetevő, mely a fém ionokkal reakcióba lépve stabilizálja a kozmetikai formulát (chelating agent).
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.