Gerovital Plant Kímélő Sminklemosó Szem- és Ajakkörnyékre
Ár: | 1299 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM, Auchan | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Gerovital, Módosítva: 2011. október 31.
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | DM, Auchan | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
A búzavirág kivonat hatékony a szem alatti karikák és táskák ellen, míg az A-vitamin táplálja és bársonyossá teszi a bőrt, megelőzi a ráncok kialakulását és kisimítja a finom ráncokat. A szerves havasi gyopár kivonat védia bőrt a külső tényezők (UV-sugárzás, dohányzás, szennyező elemek, gamma-sugárzás) okozta oxidatív stressz ellen.
Water / Aqua
Citric Acid
kh
Leontopodium Alpinum (Edelweiss) Extract
a I gy
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Átlagos sminklemosó, engem nem nem fogott meg. Az átlagos szempillaspirált leoldotta, a vízállóval viszont sokat nem kezd. Átlagos.
Viszont illatmentes, ami nekem nagyon tetszett.

Viszont illatmentes, ami nekem nagyon tetszett.

Használtam ezt a krémet, nagyon kellemes az illata, és az állaga is nagyon jó, könnyen beszívódik, nem hagy maga után zsíros érzetet.. a szem alatti karikáimra viszont nem volt jó, semmit nem csinált vele, a smink lemosására pedig nem is próbáltam meg használni, mert a szememet csípte kicsit, amikor belement. Magamtól nem venném meg újra, mert ahhoz a szem alatti karikáimmal is kezdenie kellene valamit, de szívesen használom, amíg el nem fogy :)

Sajnos le fogom húzni a pontszámát, mert nagyon nem birkózik meg a nem vízálló szemfestékkel : ( Ráadásul még ki is dörzsöltem vele a szemem környékét, úgyhogy a szimpatizáns összetevők ellenére is csak 2-es :(

DMben vettem kuponakcióval. A helia D sokkal jobb. Ez nem hidratált eléggé és a festékeket sem vitte le maradéktalanul, bár nem ez a fő funkciója szerintem, tehát nem ezért vontam le 2 pontot. Hanem mert nem hidratál és nem tonizál eléggé. Az illat nem mérvadó nálam kozemtikai terméknél (hacsak nem sampon vagy parfüm stb., ami később is érződik rajtam). Összességében szerintem 3-4 nekifutásra leviszi a festéket is. Nem rossz és lehet valakinek ez sokkal jobban be fog válni, de az én bőröm a Helia d-t jobban szereti. Szerintem nem olyan drága és 1 próbát megér, hátha másnak is beválik.

Engem sem az illat, sem a sminklemosás nem érdekel, hanem azért használom ezt a szuper "lemosót", mert egész nap a monitor előtt ülök, és semmilyen szer nem volt hatásos a szemszárazságom ellen. Ez a Gerovital viszont tényleg segít: napközben többször és persze lefekvés előtt is benedvesítem vele a szemhéjamat, az egész szemkörnyéket, és nagyszerűen fitten tartja, nincs az a borzasztó száraz, feszülő, hunyorítgatásra késztető érzés. Biztos, hogy ráncok ellen is jó, mert a sok kézmosástól/házimunkától rémesen kiszáradt kezeimen is kipróbáltam ötletszerűen, és azóta rendszeresen használom: sokkal szebben kisimítja a kéz bőrét, mint bármilyen kézkrém. Szóval nagyszerű termék.

Imádom a gerovital plant termékeinek az illatát! Elég szépen leszedi a szemsminket, bár a vízálló dolgokkal nehezebben birkózik meg. Viszont kellemes érzetet ad utána.

Elég érzékeny a szemem és hála Istennek nem csípi. Viszont a legtöbb szempillafestéket nagyon elmaszálja, nem szedi le. Pl. a L'Oréal Volume Million Lashes extra feketéje ettől az egész szemkörnyékemen lesz szétkenve, de nem lemosva. Az Astor Stimulongot viszont többé-kevésbé normálisan -de nem maradéktalanul- leszedi, nem maszatolja. Bár 50%-os kuponnal vettem, így is drágállom. DM Balea saját márkás lemosója is tud ennyit, ha nem többet. Szóval kettes.

Jól leszedi a sminket, nem csíp, nem irritál. Nekem az illata nem jön be, és a szemem alatti sötét foltok nem lettek tőle szebbek.

Nagyon kis szeretni való termék:) Tök jó a csomagolása, nekem nagyon tetszik ez a natúr design, és a tájékoztató funkcióját is jól betölti. Az illatát imádom, nem tudom megunni. Amikor pedig áttörlöm vele az arcom nagyon kellemes érzést nyújt, jól lehozza a sminket, szennyeződéseket és nyugtatja is a bőrt. Amikor nézegettem az összetevőit én is azt hittem, mint niki61, hogy több káros anyag van benne, de kellemes meglepetés látni, hogy nem is:) Viszonylag sokáig kitartott és emlékeim szerint egész olcsón vettem a dm-ben:) Nekem 5 csillagos:)

Sziasztok!
Én ma szereztem be egy ilyen sminklemosót (csak kíváncsiságból vettem meg, ha már kuponnal fél áron volt gondoltam kipróbálom).
Most nemrég értem haza, igazából nem is feltétlenül kellett volna lemosnom a sminket, de nem bírtam magammal, nagyon ki akartam próbálni :D Mint annak a rendje gond nélkül szedte le a szemfestéket, a rúzst és a púdert is. Engem meggyőzött, hogy működik :)
Csak ezután gondoltam utánajárok kicsit az összetevőinek (megijedtem, hogy tele van nagyon káros vegyszerekkel és azért mosta le olyan könnyen...) és nagyon örültem annak, amiket itt láttam felsorolva.
Viszont teljesen meglepődtem a véleményeken, hogy sokan panaszkodtak amiért nehezen jött le a szemfesték és csípett is...Aztán elkezdtem kicsit agyalni a dolgon és tulajdonképpen csak amiatt regisztráltam, hogy ezt az ötletemet elmondhassam. Tehát arra gondolok én (persze nem tudhatom, csak egy feltételezés), hogy hátha a szempillaspirál csípett, amit sikerült beledörzsölgetni a szemetekbe, mert ugye ha nehezen jön le akkor küzdeni kell vele. Konkrétan velem már történt hasonló régebben. Azóta találtam olyan naturkozmetikai spirált, amitől nem lesz kemény/mócsingos a szempillám + azóta sokkal de sokkal kevesebb potyog ki magától (nem hullott a szempillám különösebben, de mióta spirált váltottam lényegesen kevesebb esik ki.)
Az én következtetésem annyi ebből, hogy ha nem betonná keményedő szempillaspirált használtok, akkor nyugodtan vegyétek meg. (Viszont azok, akik nem natur termékekkel sminkelnek, akkor a sminklemosó se legyen natur ;) )

Sziasztok!

Antioxidánsok: Retinyl Palmitate, Leontopodium Alpinum (Edelweiss) ExtractGyulladáscsökkentők: Allantoin, Leontopodium Alpinum (Edelweiss) Extract
Hidratálók: Glycerin, Caprylyl Glycol, Propylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Retinyl Palmitate, Panthenol
Alkoholok: Phenethyl Alcohol
Emolliensek: Caprylyl Glycol, Panthenol
Emulgeálószerek: PEG/ PPG-22/ 24 Dimethicone, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Coco-Glucoside
Tisztítószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Coco-Glucoside
Illatanyagok: Phenethyl Alcohol
Szerves összetevő, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat, ízeket semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. Ez a színtelen folyadék a természetben gyakran előfordul, megtalálható az esszenciális olajokban, mint például a rózsa, szekfű, jácint, narancsvirág. Kellemes virágillata van.
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Ricinusolajból és polyethylene glycolból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer. Leggyakrabban illatanyagok oldására használják vízbázisú formulákhoz.
Kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező cukortenzid. Habképző felületaktív anyag és emellett kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után a haj simább, puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Anionos felületaktív anyagként gyengéden tisztítja a bőrt és a hajat azáltal, hogy segíti a víznek az olajjal és szennyeződésekkel való összekeveredését, így azok könnyen leöblíthetők lesznek vízzel. Emulgeálószerként megakadályozza az emulzió olajos és vizes részeinek szétválását, valamint javítja a termékben található elsődleges tisztító és hidratáló szerek hatását. Kíméletes a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is gyakran találkozhatunk az összetevővel.
Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.
1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.
Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
A búzavirág virágjának kivonata, mely gazdag polifenolokban, flavonoidokban és antocianinokban. Az összetevő nyugtató és összehúzó hatással van a bőrre.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint kelátképző hatású összetevő, vagyis a kozmetikumban a víz révén megtalálható fémionokkal (elsősorban ásványi anyagokkal) képes reakcióba lépni, ami elősegíti, hogy a krém megőrizze az állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Havasi gyopár kivonat, melyet a kozmetikumokban antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevőként használnak. Paula Begoun szerint az összetevő a bőrnyugtató képességét a benne található természetes bőrnyugtató hatással rendelkező lignannak köszönheti, illetve egy leontopodium sav néven ismert vegyületet is tartalmaz, amelyről kutatások is kimutatták, hogy erősíti a bőr védőrétegét és csökkenti az érzékenység jeleit, ezzel elősegíti a bőr ellenállóbbá válását a környezeti agresszorokkal szemben.