Isana

Ár:   299 Ft   Kategória:   Dezodorok
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Rossmann   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: loletta, Módosítva: 2013. augusztus 18.

Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Rossmann
Kategória:   Dezodorok

bibi24

sailorluna

Bőrtípus: Zsíros
2018. augusztus 10.

az izzadást nem gátolja, kissé fullasztó kifújáskor, és ragacsossá válik tőle a bőr. az illatáért nem vagyok oda, bár nem annyira tolakodó. nem irritált, nem viszkettem tőle. egynek elmegy, elhasználtam.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. augusztus 10.

brbara

2017. november 22.

Nekem bejött az illata, de azon kívül semmi más szeretni való nincs benne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. november 22.

Nekem bejött az illata, de azon kívül semmi más szeretni való nincs benne.

Chrissy

Bőrprobléma: Bőröregedés
2016. augusztus 8.

Igen, ezt is kipróbáltam. Kellett valami gyorsan, mert menet közben esett le a plázában, hogy kánikula van, én meg reggel elfelejtettem magam tartósítani. Se 1, se 24 órára. Elkapott a pánik, ettől mindjárt le is vert a víz, pedig ameddig nem jöttem rá, hogy nem vagyok dezodorálva a légkondis épületben egy hangyapisinyit se izzadtam. Na gyorsan irány a legközelebbi drogéria és aztán a mosdó. Otthon várt a drágább deo, most a hirtelen célra csak egy sajátmárkásra ruháztam be, pont erre az aloésra. Fújósban. Az ózonrétégre (se) gondoltam...A WC-ben ködöt fújt körém. A köhögés is elkapott tőle. Tudom ajánlani retró diszkókba, ha pont csúcsidőben döglik be a füstgép.
Lehet, hogy azért mert a WC-ben voltam, de nekem az illata egy WC illatosítóra hajazott, nem tehetek róla és elnézést kérek mindenkitől, aki nagy szeretettel van e termék iránt és sok-sok csillagot adott neki itt az oldalon. Viszont a csaj, aki rögvest lecsapott a szabad fülkére, ahogy kijöttem furán nézett rám. Nem tudom mit hitt, de azt hiszem nem is szeretném tudni. Legközelebb okosabb leszek és golyós házimárkásat veszek. Vagy stiftet.
Szóval az ára oké, az illata nem, plusz károsítja az ózonréteget, és amúgy meg ködöt is csinál, és egyébként büdi (miért van az, hogy mindig a nem jó illatok a legtartósabbak?!), ez nálam nem több 1, azaz egy csillagnál.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. augusztus 8.

narii021

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. június 7.

Hirtelen felindulásból vettem meg, a boltban még tetszett az illata, de itthon már túl erősnék éreztem és keveset fújni nem igazán lehet belőle. Emelett egy óra múlva meg már nem is érezni kb.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. június 7.

Marcsus

2016. április 8.

Az illata kifújáskor erősen parfümös (mondjuk ez engem nem zavar, amíg ilyen finom és tiszta az illata), valamint a szórófej szereti mértéktelenül ontani magából a terméket, szóval ilyenkor jó vele vigyázni és nem beinhalálni az összeset. Ettől eltekintve ez egy olcsó, jó, egyszerű dezodor. Ha nem sportolok, akkor nap végén is érzem magamon halványan az illatát, nem büdösödöm, de izzadni enged. Összességében pozitívan csalódtam az Isana-ban, ez most igencsak jól sikerült.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. április 8.

vl

2015. december 30.

Miután szembesültem azzal, hogy a lila színű Isana sprayt kivonták, megpróbáltam ezt, mondjuk én magam sem tudom, miért, mert nem bírom az aloe vera illatát, mert szerintem hányásszagú, szóval nem igazán teszteltem hosszú távon. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. december 30.

HKriszti

2015. december 13.

Kellemes illata friss érzést ad, bár nem sokáig marad meg. Ár-érték arányban nekem megfelel.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. december 13.

Bbogi

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2015. július 6.

Nem valami bőrbarát! Az illata egészen kellemes,de nem tart fél órát sem.A hatása meg egy nemmegerőltető kis délelött felére talán elég! De egy laza tesiórához vagy meleghez már semmi.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2015. július 6.

orafka

2015. június 3.

ugyanúgy izzadok tőle, mint nélküle. az illata kellemes, de nem tart egész nap :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. június 3.

eperke26

Korcsoport:  -
2015. április 10.

Borzasztó! Az illata egyenesen fullasztó ,egyáltalàn nem gátolja az izzadást kb fél óránként újra kell fújni nem hatékony! Nálam a szemetesben landolt..

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2015. április 10.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Extract

Szintetikus hajtógáz. A Wikipédia információi alapján mióta felmerült a freonok ózonkárosító hatása, egyre inkább ezzel az anyaggal helyettesítik az aeroszolok hajtógázaiban.  Az összetevővel elsősorban spray kiszerelésű termékekben találkozhatunk.

A propán a három szénatomos parraffin, összegképlete C3H8. Szobahőmérsékleten  gázhalmazállapotú, de butángázzal keverve, palackba zárva már viszonylag kis nyomáson is cseppfolyósítható. A nyomás csökkentésével (pl egy szelep kinyitásával) a gáz ismét szabaddá válhat. A kozmetikában főként hajtógázként használják ezt az anyagot, aerozolok készítésekor.

Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.

A bután igen gyúlékony, színtelen, könnyen cseppfolyósítható gáz. A kozmetikai iparban segédanyagként használják sprékben a többi anyag "kinyomásához" (propellant).

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni.  Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat  a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.

Kókuszolaj, melyet emolliens anyagként használnak a kozmetikumokban. Többnyire telített zsírsavakat tartalmaz, közülük is a legfontosabb zsírsava a laurinsav, melyből kb. 50%-nyit tartalmaz. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni, annak ellenére, hogy a benne levő laurinsav egyébként hasznos összetevő lehet a pattanásokat okozó baktériumok elleni harcban. Gyulladáscsökkentő és a bőr barrier funkcióját támogató hatása miatt jó hatással lehet viszont a száraz, sérült bőrre (forrás), az enyhe vagy közepesen súlyos atópiás dermatitis kezelésében például előnyösebb hatást mutatott, mint az ásványi olaj (forrás) illetve a Labmuffin kémikusa szerint hajra is az egyik legjobb természetes olaj, mivel szerkezetének köszönhetően jobban behatol a hajszálakba, mint a legtöbb más olaj így képes megelőzni a haj károsodását fésülés során.

Aloe vera növényből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.