Isana

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Dezodorok
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Rossmann   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: juccjucc, Módosítva: 2012. december 24.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Rossmann
Kategória:   Dezodorok

Deo Spray-Ami nem hagy foltot

Az isana deo spray nem hagy foltot a ruhán, 48 órán át tartó hatóanyag komplexel megbízhatóan véd a testszagtól és az izzadástól.

bibi24

sailorluna

Bőrtípus: Zsíros
2018. augusztus 3.

olcsó, de fullasztó az illata. nem hagy foltot, de sajnos nekem olyan, mint a legtöbb spray: izzadást nem gátol, ragacsos lesz tőle bőröm, mintha "megolvadna" rajta. a meglévő szagot sem tünteti el teljesen.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. augusztus 3.

Virtual Angel

2015. május 6.

Az üzletben nem tűnt fel, de itthon első használatnál már igen, hogy rettenetes az illata. Nem tudom használni miatta, így a hatását nem tapasztaltam ki igazán...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. május 6.

Adelin

2014. január 11.

A dezodoráló hatása viszonylag jónak mondható, de iszonyatosan porzik, ezért számomra használhatatlanná vált.
Az illata is fura.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. január 11.

Az illata is fura.

Kata lizator

2013. március 4.

Azt kapom, amit ráírtak!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. március 4.

Azt kapom, amit ráírtak!

Ropi

2013. január 2.

Ez a legjobb dezodor, amit életemben használtam. Lenyűgözött. Nem hagy foltot, tényleg, elég jó izzadásgátló hatása van, és az illata nagyon tetszik.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. január 2.

juccjucc

2012. december 30.

299Ft-ért vettem.Eléggé porzik.Az illata kellemes,valamelyik spray-re nagyon hasonlít de még nem jöttem rá melyikre.Fehér foltokat nem tapasztaltam eddig a ruhán.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. december 30.

Antioxidánsok: Tocopherol
Vitaminok: Tocopherol

Szintetikus hajtógáz. A Wikipédia információi alapján mióta felmerült a freonok ózonkárosító hatása, egyre inkább ezzel az anyaggal helyettesítik az aeroszolok hajtógázaiban.  Az összetevővel elsősorban spray kiszerelésű termékekben találkozhatunk.

A propán a három szénatomos parraffin, összegképlete C3H8. Szobahőmérsékleten  gázhalmazállapotú, de butángázzal keverve, palackba zárva már viszonylag kis nyomáson is cseppfolyósítható. A nyomás csökkentésével (pl egy szelep kinyitásával) a gáz ismét szabaddá válhat. A kozmetikában főként hajtógázként használják ezt az anyagot, aerozolok készítésekor.

Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.

Bőrpuhító (emollient), bőrjavító (skin conditioning) és oldószer. Száraz érzetet hagy maga után.

A bután igen gyúlékony, színtelen, könnyen cseppfolyósítható gáz. A kozmetikai iparban segédanyagként használják sprékben a többi anyag "kinyomásához" (propellant).

A dezodorokban egyik leggyakrabban használt alumínium só, melyet verejtékcsökkentő, pórusösszehúzó tulajdonsága miatt használnak.

Némileg vitatott az, hogy milyen egészségügyi hatása van az alumínium származékoknak a dezodorokban. A Wikipédia szócikk több hivatkozást is hoz, mely az alumínium tartalmú dezodorok hosszú távú használatát összefüggésbe hozza az Alzheimer kórral. Szintén több tanulmányra hivatkozik, melyek szerint az alumínium sók növelik a mellrák kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor Paula Begoun egy olyan tanulmányra hivatkozik, mely 800 mellrákos és 800 egészséges nőt vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy nincs összefüggés az aluminum chlorohydrate és a mellrák között.

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.