Kylie Cosmetics

Ár:   8100 Ft   Kategória:   Sminkek szájra
Kiszerelés:   folyékony ajakrúzs: 3,25 ml, szájkontúr ceruza: 1 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Douglas, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: gilda007, Módosítva: 2022. december 23.

Kiszerelés:   folyékony ajakrúzs: 3,25 ml, szájkontúr ceruza: 1 g
Lelőhely:   Douglas, online
Kategória:   Sminkek szájra

Lipkit tartalma: 1db folyékony, mattfényű ajakrúzs és 1db szájkontúr ceruza.

15 árnyalatban kapható

VÁSÁROLD MEG

Ár: 5000 + pk , Eladó: Roberta
Állapot: 1x használt , Helyszín: Budapest, fizetés: Utalás után posta, Foxpost, Packeta

Tiria

ticiana

2022. május 15.

Az Autumn az én számon terrakotta színű. A liner egy fokkal sötétebb ennél. A Bad Lil Thing a számon a Pantone színskála Sunkist Coral árnyalatához hasonló. Tompa, világos szín, nem harsány, ceruzája világosabb hangyányit a rúzsnál, így valódi ,,kontúrozásra’’ nem alkalmas. A továbbiakban együtt írok a két színről, mert jelentős különbséget nem tapasztaltam közöttük.

Jó tulajdonságok:
+az ajakceruza külön véleményem szerint drága, egyben mindig jobban megéri lip kitet vásárolni
+az ajakceruza valóban tartós, vízálló, csókálló, evés után is fennmarad
+az ajakceruza csak úgy siklik az ajkakon, alig szükséges hozzáérinteni, már viszi is fel a színt
+az ajakceruza pigmentáltsága és krémes állaga miatt önmagában is hordható lenne rúzsként
+az ajakceruza bár hivatalosan elvileg csak Kylie hegyezővel működik, a régi fajta Essence hegyező jól viszi :)
+a rúzs állaga is krémes, hamar szárad, de nem annyira hamar, hogy ne lehessen rajta igazítani
+az applikátor lehetővé teszi a precíz felvitelt, nem vesz fel túl sok terméket
+a rúzs egy rétegben, egy ,,belenyúlással’’ a tégelybe a vastag számat is fedi, maximális pigmentáltsággal
+bár a szám száraz, és így hajlamos kicserepesedni, külföldi tesztelők szerint pedig a termék szárít, én nem tapasztaltam ilyesmit: hidratálni valóban nem hidratál, de lemosáskor nincsen rosszabb állapotban a szám
+sok matt rúzzsal ellentétben ez kulturáltan újrakenhető, nem foltos, elbír több réteget is
+az ajakceruza és a rúzs állaga jól működik együtt, bár a rúzs teljesen elfedi a ceruzát, így a kissé kontúrosabb hatás végett száradás után érdemes kívülről újra körbekontúrozni, ez megmarad a szájon, dimenziót ad neki
+nem pereg le kopáskor
+összességében számomra szárazsága ellenére kényelmes viselet, kissé púderes, de könnyed érzetet ad a számon, semmilyen körülmények között nem ragasztja össze

-a rúzs sokkal kevésbé tartós, mint a ceruza
-magától a semmitől nem kopik, nem kenődik, ha semmilyen behatás nem éri, egy maszk nem fogja kicsinálni és elkenni, ez tény, de egy csók sem, az ivás sem, ami viszont igen: az EVÉS, az olajos-zsíros ételek nagyon csúnyán legyilkolják, de még egy sima szendviccsel sem bír el tisztességesen ezért az árért
-rendkívül csúnyán kopik, vastag szájon egyszerűen ocsmány, és a szájszéleken még kenődni, mászni is képes, bőven száradás után (!)
-az általam vásárolt színek körülbelül minden megvilágításban, fényviszonyban másképpen néznek ki, és napközben is változik a színük, én a természetes nappali fényviszonyokat tekintem mérvadónak, de így elég nehéz kiszámítani, mit is kapsz végeredményben

Összességében úgy gondolom, a termék egy nagyon szeretett színben megér egy próbát 11290 forintért, azonban én személy szerint pénzkidobásnak ítélem meg ennél több rúzs beszerzését a márkától. A tulajdonképpeni rossz hírem az az, hogy a minősége nem haladja meg a Nyx rúzsokét (amik jó minőségűek tapasztalataim szerint), és ajakceruzában is hozza ezt a minőséget a Nyx egyik ajakceruzája (Slide On, Glide On, Stay On… a nagyon hosszú nevű). Szóval valójában csupán a brandért fizetsz többet, mint mondjuk a Nyxnél.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. május 15.

ticiana

2022. május 15.

+az applikátor lehetővé teszi a precíz felvitelt, nem vesz fel túl sok terméket
+az ajakceruza és a rúzs állaga jól működik együtt, bár a rúzs teljesen lefedi a ceruzát, így a kissé kontúrosabb hatás végett száradás után érdemes kívülről újra körbekontúrozni, ez megmarad a szájon, dimenziót ad neki

-a rúzs sokkal kevésbé tartós, mint a ceruza
-az általam vásárolt színek körülbelül minden megvilágításban, fényviszonyban másképpen néznek ki, és napközben is változik a színűk, én a termesztés nappali fényviszonyokat tekintem mérvadónak, de így elég nehéz kiszámítani, mit is kapsz végeredményben

Összességében úgy gondolom, a termék egy nagyon szeretett színben megér egy próbát 11290 forintért, azonban én személy szerint pénzkidobásnak ítélem meg ennél több rúzs beszerzését a márkától. A tulajdonképpeni rossz hírem az az, hogy a minősége nem haladja meg a Nyx rúzsokét (amik jó minőségűek tapasztalataim szerint), és ajakceruzában is hozza ezt a minőséget a Nyx egyik ajakceruzája (Slide On, Glide On , Stay On… a nagyon hosszú nevű). Szóval valójában csupán a brandért fizetsz többet, mint mondjuk a Nyxnél.

Serpentina

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. február 4.

Na, hát… Hosszú-hosszú évek után eljutottunk oda, hogy az EU-ban, idéntől pedig sokak örömére már kis hazánkban is kaphatóak Kylie Cosmetics termékek. Emlékszem, én pont akkor voltam tini, amikor ez az egész “lip kit” és barnás folyékony, matt nude rúzs mánia berobbant, mint 2016 legnagyobb dobása smink téren. Ez volt akkor “AZ” az ajaktermék, amit minden korombeli lány és beauty vlogger magáénak akart tudni, de akkor még csak a hivatalos oldalról lehetett rendelni, a vám miatt irreális áron. 6 év után eljutottunk oda, hogy itthon is megjelent.
Viszont mivel Kylie Jenner eladta a Coty-nak a cége egy részét (vagy valami ilyesmi 🤨), az összes termék átment egy komplett formulaváltáson, így már más, mint régen, az árnyalatok is változtak egy kicsit (valamelyik kevésbé, valamelyik nagyon, pl. a Posie K) de cserébe vegán, gluténmentes és természetesebb, mint eredetileg.
Visszaemlékezve a lassan retronak számító impulzusokra, rettenetesen kíváncsi voltam rá.
A “Bite Me” árnyalatban vettem meg, ami egy igazi “vámpír vörös” 🧛‍♀️💋 (Igen, pont nekem való 😂🦇), ami egyébként egy régi halloweeni kollekció darabja volt eredetileg, kicsit sötétebb, “bogyósabb” a Mary Jo K-nél, de ugyanúgy hűvös tónusú. Őszintén megmondom, minden túlzás nélkül, a leggyönyörűbb valódi (azaz nem rózsaszínes vagy fuksziás) vörös szín, ami valaha az ajkaimon volt. Első viselésre szerelem volt. 💗
Az ajakceruza nagyon puha és pigmentált, nagyon szépen lehet vele dolgozni. Egyszerű hegyezni, ugyanakkor elképesztően tartós. Tényleg professzionális minőség, más rúzsokhoz is tökéletes, így már emiatt is maximálisan megéri.
A régi rúzsokról még azt mondták, hogy nagyon erős illatuk volt. Szerintem kifejezetten visszafogott, Tic Tac cukorka bevonatához hasonló illatú lett. High Gloss-ból is rendeltem, de azoknak jóval erőteljesebb és “tojáslikőrösebb” illatuk van.
Maga a rúzs szépen irányítható, az applikátor kicsi és precíz, pár mozdulat alatt felvihető. Viszont gyorsan kell vele dolgozni, mert rekord idő alatt mattra szárad, így könnyen foltossá válhat, de nincs vele nagy gáz, ha erre odafigyelek, attól még gyönyörű és nagyon tartós. Ezért is volt jó próba, hogy egy sötétebb színt választottam első próbálkozásnak. Viszont azt ki kell emelnem, hogy bár professzionális és tényleg kiváló minőség, ugyanezt a szintet egy Catrice Matt Pro Ink, Aden vagy Maybelline SuperStay folyékony rúzs is hozza, nincs köztük semmilyen egetrengető eltérés a nagy árbeli különbséggel szemben.
Viszont biztos vagyok benne, hogy még más árnyalatokat is beszerzek. 🙌🏼

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. február 4.

Viszont biztos vagyok benne, hogy még más árnyalatokat is beszerzek. 🙌🏼

glittergarden

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. június 24.

Egész napos tartást biztosít, evés után is csak kicsit kell kiigazítani. 2016 óta használom őket (2020-as év kivételével), azóta összegyűjtöttem jó pár színt, de a Dolce K az abszolút favorit. Van pár Jeffree Star és Kat von D matt rúzsom is, de azok messze elmaradnak, mind állag, tartósság és illatban is a Kylie termékektől. Honlapon lévő akciók alkalmával vettem szinte mindet, hogy a vámot átcsússzon a termék, bár júliustól már mindegy lesz.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. június 24.

viki9604

2021. június 24.

Teljesen meg voltam vele elégedve tartós volt a szín is nagyon szép volt ,Koko K árnyalatában vásároltam . Biztos újra fogom venni !

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. június 24.

candy28

2021. május 7.

Régóta szerettem volna már egy Lip Kit-et, így hát beszereztem. Eddig nem voltam az ajakkontúr ceruzák híve, de most már az vagyok. Nagyon jó a ceruza, szépen tudok vele festeni. Szerencsére nekem sose tört el a ceruza. Megdicsérték már egy páran rajtam a rúzsokat. :) Szeretem nagyon főleg azért is, mert matt ezáltal olyan, mintha nem lenne semmi a számon. Nem kenődik. Szóval jó vétel volt. Később biztos beszerzek még pár színben.
UPDATE: Azóta már sok más szín is érkezett hozzám, mindegyikkel tökéletesen elégedett vagyok. A Kristen árnyalat az abszolút kedvencem, őt követi a High Maintenance és így tovább. Most már harmadik éve használom a Kylie rúzsokat. Még amit elsőnek rendeltem 2018-ban is jó, nem romlott meg, igaz amikor nem használom fénymentes hűvös helyen tárolom. Már lassan elfogy, de el tudtam használni. :) Még mindig nem vagyok egyik márka matt rúzsaival így megelégedve, mint a Kylieval.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 7.

infernal

2020. június 22.

Nekem nem szárította a számat. Viszonylag sokáig fent maradt.
Kicsit ragadós volt, és a webshopban teljesen másként nézett ki a színe. Egy szolíd nude árnyalat helyett erőteljes pink.

A L'oreal Rouge signature ajakrúzs sokkal jobban bejött. Könnyedebb érzés is volt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 22.

Nekem nem szárította a számat. Viszonylag sokáig fent maradt.

pillacskak

2020. május 9.

Nagyon jó formula, jó vele dolgozni, viszont szárit, nem éri meg az árát szerintem... a lovely sokkal jobb :D

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. május 9.

gomoripetra

2020. április 16.

Volt az az időszak, amikor nagy volt a matt folyékony rúzsok iránti szeretetem. Valamikor ott kezdődött vele egy időben a hype is a Kylie Cosmetics körül... Sajnos beszippantott engem is az áradat, mert hát pont nekem ne kellene ilyen... Négy terméket vásároltam, ebből kettő volt ilyen kis szett. A mai napig fogalmam sincs, hogy mi játszódott le bennem, amikor a színeket összeválogattam... A Dirty Peach és a Mary Jo K volt az a kettő. Egyszer viseltem őket, amikor kipróbáltam. Itt ki is merült. Abszolút nem az én színeim és nem is állnak jól. Szépnek szép, persze. Viszont nagyon bánom, hogy pénzt adtam ki értük. Én úgy gondolom, hogy ár-érték arányban talál az ember a drogériában is hasonlót, ami semmivel sem rosszabb, sőt...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. április 16.

kecskesszuszu17

2020. február 2.

Egy mini méretben volt meg, de elég extrém színben (lilás-pinkes), ami bár magamon tetszett, soha nem viseltem. Már csak azért sem, mert a szín fantasztikus volt, viszont a textúra szörnyű. Egy perc alatt szétszárította az ajkaimat, cserepesre törik szét, és soha nem adnék ki pénzt teljes kiszerelésre.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. február 2.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emolliensek: Isododecane, Trimethylsiloxysilicate
Fényvédők: Titanium Dioxide
Szilikonok: Trimethylsiloxysilicate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Színezékek: Bismuth Oxychloride / CI 77163, CI 42090, Carmine / CI 75470, CI 77400, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Manganese Violet / CI 77742, Red 6 / CI 15850, Red 6 / CI 15850, Red 7 / CI 15850, Red 7 Lake / CI 15850, Red 22 Lake / CI 45380, Red 21 / CI 45380, Red 27 Lake, Red 28 Lake / CI 45410, Red 28 / CI 45410, D&C Red 30 Lake, Red 33 Lake / CI 17200, CI 12085, Yellow 5 Lake / CI 19140, Yellow 6 Lake / CI 15985

Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.

Szénhidrogén, mely elsősorban oldószerként használt a kozmetikumokban. Az isododecane javítja  a krémek kenhetőségét, könnyed érzete van a bőrön. Mint minden szénhidrogénnek van némi elzáró (occlusive) hatása, melynek révén megakadályozza a vízveszteséget a bőr felső rétegéből (transepidermal water loss).

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)

A hivatalos gyüjtőelnevezése azoknak az ízesítő anyagoknak illetve anyagkombinációknak, melyeket a gyártók azért tesznek az adott kozmetikumba, hogy annak ízt, aromát adjanak. Ilyen íz lehet pl: kókusz, sárgarépa, alma, fahéj, stb... Az összetevő általában 0,5 és 3 % közötti koncentrációban használatos. Elősorban a szájban vagy annak környékén használatos termékekben (pl. ajakápolók, fogkrémek) találkozhatunk az összetevővel.

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Tovább keverhető tartrazinnal, hogy gyönyörű zöld árnyalatokat kapjunk. A CI 42090 biztonságosnak tekinthető a bőrön és a hajon való használatra, és nem jelent kockázatot, hacsak nem nyelik le vagy légzik be (pl ajkakon használt termékek vagy parfümök esetén). Ezen kívül bőrirritációt és bőrpírt is okozhat a festékekre allergiás embereknél (forrás).

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.

Vasoxid. Az egyik leggyakrabban kozmetikumokban használt színezőanyag, mely rozsdavörös színt ad a termékeknek.

Vasoxid fajta. A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt, sárga színű színezőanyag.

Vasoxid féle. Az egyik leggyakrabban használt, fekete színű színezőanyag. Gyakran talákozhatunk vele smintermékekben, mivel szabályozza az alapozó sötétségét vagy épp feketeséget kölcsönöz a szempillaspirálnak.

Sminkekben gyakran használt lilás, rózsaszínes színű színpigment.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő, a termék tapadását elősegítő és csomósodását gátló ásványi összetevő, mely különféle szemcseméretben található meg a termékekben. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Színezék. Piros.

Színezék. Piros.

A kozmetikumokban gyakran előforduló, lilás-piros színű szintetikus eredetű színezék.

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.