La Roche-Posay

Ár:   3600 Ft   Kategória:   Tusfürdők
Kiszerelés:   400 ml   Bőrtípus:   Száraz
Lelőhely:   patikák   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Makk Zsuzsó, Módosítva: 2016. október 12.

Kiszerelés:   400 ml
Lelőhely:   patikák
Kategória:   Tusfürdők
Bőrtípus:   Száraz
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Nagyon jól tolerálható szappanmentes, illatanyagmentes és parabénmentes krémtusfürdő a babák, gyerekek és felnőttek nagyon száraz bőrére. Segít megerősíteni a bőr barriert, és fenntartani a mikrobiom egyensúlyát.

• Érzékeny, nagyon száraz, irritált és viszketésre hajlamos bőrre
  • Atópiára hajlamos bőrre
  • Kisbabák fejbőrére és koszmós bőr ápolására

Sheavajjal, niacinamide-dal és a La Roche-Posay exkluzív, szabadalmazott hatóanyagával, az atópiára hajlamos bőrt ápoló Aqua Posae Filiformis-szal gazdagított.

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

TekiLala

Bőrtípus:  -
2023. október 12.

Érzékeny bőrre kiváló tusfürdő. Újszülötteknek is tökéletes. Kezdtektől ezt használjuk, ugyanis a gyógyszertári fürdető szárította a bőrt, de ezzel pár nap alatt helyrejött. Illata nincs nagyon, elég kevés is a megfelelő habzás eléréséhez, így a flakon sokáig elegendő, bár az ára így is elég húzós. Ezen kívül negatívumot nem tudok írni róla.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. október 12.

Lorna

2023. szeptember 17.

Arclemosónak használtm egy kis mintát. Illatmentes, de érzek egy talán mandulára hajazó illatot , amit az elején nagyon szerettem, de a végére kicsit meguntam.
Nem szárított, nem bántotta az arcomat.
Hidratáló ézrés volt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 17.

Nem szárított, nem bántotta az arcomat.
Hidratáló ézrés volt.

Haracsimoncsi

2023. április 9.

Lassan 5 éve használom a terméket. Akkor kezdtük, mikor megszületett az első kisfiam, neki vásároltuk fürdetőnek. Én ekcémás vagyok, így azóta én is ezzel fürdöm hisz egy adag bőven elég hosszú ideig többünknek is. Azóta kipróbáltam több más tusfürdőt is, de vagy illatban, vagy állagban, vagy hatásában nem hozta azt, amit ettől kapok.
Nekem ez a tökéletes termék, árban nem tér el a hasonló kategóriás termékektől de nálam magasan nyeri a versenyt.
Időnként online hozzá lehet jutni olcsóbban.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. április 9.

Időnként online hozzá lehet jutni olcsóbban.

BarsonyZsuzsi

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. március 13.

Mindkét kislányomnál ezt használtuk, nem okozott irritációt,illatmentes és sokáig elég.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. március 13.

svekits

2023. február 28.

Nekem ez nagyon jó volt arcra is második lemosónak este, illetve testre is így a téli hónapokban. Rozaceára, ekcémára hajlamos a bőröm, főleg a nyakam/arcom környékén, úgyhogy nem szeretek nagyon illatos, szárító dolgokat használni magamon. Ezt kíváncsiságból próbáltam ki, nekem nagyon bejött, jól habzik, de teljesen illatmentes, nem szárította a bőröm egyáltalán, még az arcom is szép puha volt utána.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 28.

Monic

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. február 15.

A bőröm érzékeny, az arcom rozaceas. Testre is és arcra is tökéletes. Nem szárít, nem viszketek tőle, nem pattogok ki, nem jönnek ki piros foltok, Nagyon kellemes, jól habzik, illatmentes. Végre egy olyan kímélő termék ami adja az igazi tusfürdős élményt úgy, hogy közben nem irritál és ápolja a bőröm. Tényleg nagyon szuper, ajánlom!!!!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. február 15.

Kajmi

2023. február 3.

Nagyon jó érzés ezzel a krém-tusfürdővel fürödni. Megfelelően hidratálja a bőröm, így az fürdés után nem viszket, nem feszül.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 3.

Ellacska

2023. január 25.

Pár évvel ezelőtt kijött az ekcéma hormonális bajok miatt mindenhol rajtam. Előtte használtam olaj tusfürdőt,de nekem ez a krémtusfürdő vált be a legjobban és 400ml-is kiszerelés elég sokáig elég. Elmúlasztotta az elcémámat. Mióta használom nagyon ritkán kell utánna testápolózni magam. Illatmentes. Fürdőrózsán használom így talán jobban habzik. Előfordult,hogy az arcom ezzel mostam meg és nem csípte a szemem. Én csak ajánlani tudom.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. január 25.

sz.rebeka

2022. december 4.

én arcra használom, eddig semmi irritációt nem okozott, az összetevői is szépek!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. december 4.

Vandane

Bőrtípus:  -
2022. november 17.

Ekcémás lányomnak vettem, mert mindentől vakarózott. Ez megszüntette neki a viszketést. Én is szeretem használni, nem szárítja a kemény víz a bőröm.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. november 17.

Hidratálók: Glycerin, Niacinamide, Mannose
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Niacinamide

Glycerin h 0 0

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Kókuszolajból előállított, halványsárga folyadék. Tisztítókban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag, habosítószer, haj- és bőrkondícionáló, valamint sűrűség szabályozó segédanyag. A coco-betaine gyengéd, nem irritáló tisztítószer, mely alkalmas a száraz és érzékeny bőr tisztítására is.

A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.

Vízben és alkoholban egyaránt oldódó, glicerinből és kókuszolajból előállított PEG vegyület. Elsősorban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant) , de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van. Elsősorban lemosókban használt összetevő.

B3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt, ráadásul 2% niacinamide ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja pórusok méretét (forrás).

Részletes infó az összetevőről: CosmeticsCop, SmartSkinCare, FutreDerm, INCIDecoder

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Samponokban és tusfürdőkben gyakran használt tisztítószer, habzást elősegítő szer. Sűrűség szabályozó anyagként is használt.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló, filmképző hatású összetevő. Gyakori összetevője a hajápolási termékeknek, mivel segít megőrizni a frizura tartását és hatásos a haj szállása ellen is.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

A Vitreoscilla Ferment a Vitreoscilla fermentálásával nyert kivonat. Tanulmányok kimutatták, hogy a Vitreoscilla Fermentnek ugyanolyan előnyei vannak, mint a probiotikumoknak, vagyis segít fenntartani az egészséges mikrobiomot, mely révén segít fenntartani a bőr hidratáltságát és csökkenti a gyulladást. E szerint a kutatás szerint az összetevő Vichy termálvízzel kombinálva erősíti a bőr védekezőképességét és barriert. A kivonat nagyon gazdag aminosavakban, beleértve a jelenleg ismert mind a 13 nem esszenciális aminosavat, és mind a kilenc esszenciális aminosavat.