Lelőhely: Neroli luxusparfüméria

4.3
Hozzáadva 2021.08.27.by

nyuszo

Illatcsalád: orientális

Fejjegyek: citrusok, narancsvirág, rózsa, jázmin, zöld jegyek

Szívjegyek: petitgrain, babérlevél, opoponax, tömjén, neroli, narancsvirág

Alapjegyek: virágos jegyek, cédrus, szantál, vanília, citrusok, elemi

27 300 Ft-tól

2019.07.11. 16:33

Az ablak nyitva, langyos szellő hozza magával a tenger illatát a konyhába. Az udvaron nyújtózó citrusfák árnyékot vetnek a párkányra. Napsütötte babér- és jázminbokrok zizegnek a szélben, egy macska lustán nyalogatja magát a kert füvén. Meleg van, és egyre hosszabbak az árnyékok. Bent fény csillog a polcon sorakozó, olajjal teli üvegeken, és száll liszt. Még egy pillanatra lesüti a szemét, mielőtt elfordulna a látványtól, és megint minden figyelmét a tésztának szenteli. A keze élesztő- és narancsvirágvíz-szagú, imádja ezt a keveréket, arra emlékezteti, hogy otthon van a testében. Tökéletes süteményeket készít, barna kezén összehangoltan dolgoznak az izmok minden egyes mozdulattal. Még ilyenkor is visel egy-egy csepp rózsás parfümöt a csuklója gödrében. Hiszi, hogy a rózsa a természet csodája. Kinyit egy kis üvegcsét: vanília esszencia aromája tölti be a levegőt. Igen, ez jó lesz a töltelékbe. Az az ember, aki meg fogja kóstolni ezt az édességet, a mennyben érzi majd magát.

2019.03.05. 14:01

Nagyon örülök, hogy megismerhettem, mert nálam hiányt pótol, amióta nem lehet L'Artisanék Seville a l'Aube-jét sehol beszerezni!A két illat megszólalásig hasonlít, pedig csak 3 közös nevezőjük van - a narancsvirág, a jázmin és a petitgrain.Mondhatnám, hogy tökéletes utánzat, pedig ő a korábbi (2000.), a Seville csak 2012-ben jött ki...Maga az illat egy szóval - BÓDÍTÓ!Egyszerűen jó kedved lesz tőle!Olyan, mint a tavasz...Mint, amikor kisüt a nap!Ezért hiányzik a Seville is annyira, mert bizony hiányzik!A bőrömön ő sokkal szebben muzsikált, mint a Dilmun - a puha méhviaszt és a krémes, semmihez sem hasonlítható olajfa virágot nem tudja pótolni semmi!

2019.03.02. 12:45

Rajtam CSAK narancsvirág érezhető, amiért nagyon szeretem mert minden sokkal világosabb és élettel teli lesz. Kibírnám, ha örökké tartana de az én bőröm annyira örül ennek az illatnak, hogy azonnal elnyeli..az előbbiek miatt 5*