Lush Fomo Zselés Arcpakolás
Ár: | 2690 Ft | Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |||
Kiszerelés: | 65g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Lush márkaboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: lovecreams, az összetevőket feltöltötte: fodornoncsi, Módosítva: 2018. március 5.
Kiszerelés: | 65g | |
Lelőhely: | Lush márkaboltok, online | |
Kategória: | Pakolások, Hámlasztók | |
"Ezzel a kis szépséggel garantáltan nem fogsz lecsúszni a csodás bőrről. A gyengéd kalaminpor nyugtat és enyhít, a rózsa abszolút kiegyensúlyoz - a végeredmény irigylésre méltóan tiszta bőr. Egy csipetnyi napfényes neroli tonizál és jókedvre derít."
Water / Aqua
Rosa Damascena (Rose) Extract
i
Linalool
i
Kétszer használtam eddig, de nekem csodát tett a bőrömmel :D Kb fél órát volt rajtam és nagyon puha, hidratált lett utána a bőröm, még másnap is. Annyi a baj vele hogy nehéz lemosni, de ha megszárad le lehet húzni (több darabban jön le) a maradékot meg lemosni.

Nagyon bejött. A zselés arcpakolások közül szerintem ennek van a legjobb állaga, könnyű krémessé dörzsölni a két tenyerem között. A természetes rózsaillat is tetszett. A bőrőm puha és simább lett, csodát nem érdemes várni tőle, de a komfortérzet növekedését mindenképpen. Biztos, hogy fogom még venni.

Nem rossz, a zselés arcmaszkok furák és nehezen lemoshatóak. Erős nagyon az illata már már túl sok rózsa pedig én szeretem a rózsát :) nagyon nehéz lemosni minél tovább fent van annál nehezebb, viszont ha totál megszárad ledörzsölhető kis kukackákba lepotyog a bőrről. Hatása h picit szárít, viszonylag jól tisztít, és nyugtatja a bőrt.:)

Nekem ez a pakolás a "nesze semmi, fogd meg jól" klasszikus esete volt, abszolút semmit nem csinált. November környékén nagyon kifújta az arcomat a szél, plusz a stressztől is teljesen ki volt készülve a bőröm, úgyhogy erre esett a választásom. Puhább és krémesebb, mint a Just to Clarify és a 1000 Millihelens, tehát könnyebb eloszlatni az arcon, lemosni viszont ugyanolyan nehéz. Konkrétan semmi változást nem érzékeltem a bőrömön, sem külsőre, sem pedig érzetre. Irritációt nem okozott és isteni rózsás illata van, de a pozitív tulajdonságai ennyiben ki is merülnek. Két és három csillag között vacillálok, de ahhoz drága, hogy ennyire semmi hatást ne hagyjon maga után, ezt max. a párszáz forintos Balea maszkoknak bocsátom meg.

Hidratálók: Glycerin, Propylene GlycolÖsszetevők megmagyarázva
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Ír moszat, a vörösmoszatok törzsébe tartozó tengeri növény. A Dermaxime szerint az ír moszat kivonatot hagyományosan emollient és nyugtató tulajdonságai miatt használják a kozmetikumokban, de újabb kutatások szerint gyulladáscsökkentő és gombaellenes tulajdonsága is van. Ezen kívül sürítő anyagként is használt.
A rózsa kivonata. A CosIng szerint ez egy maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése), tonizáló összetevő. In vitro (azaz kémcsőben végzett) tanulmány szerint a rózsa kivonatnak anitoxidáns hatása is van.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.