Ezt a terméket már nem gyártják!

Lush

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Samponok
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Lush márkaboltok, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: evilshedevil, az összetevőket feltöltötte: naiva, Módosítva: 2017. április 19.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm

NorkaEchelon

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2015. január 17.

Imádom

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. január 17.

Imádom

gioia

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. március 14.

A korpát megszüntette és a zsírosodást is szinten tartotta. Nekem bejött. Ráadásul egész sokaig elég volt. Többször újra vettem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. március 14.

hattu

2013. június 13.

Én nagyon szeretem!Március végén vettem, mert a fülemnél pikkelyesen hámlott a bőr, minden hajmosás után szétvakartam a fejem, és ezt ajánlották rá.3-4 alkalom után teljesen rendbe jött a fejbőröm.Velem csodát tett.Apukám is ezt használja, ő még fürdik is vele(!) és imádja.
úgy hogy apukám minden nap ezzel fürdik és hajat is mos vele még mindig van belőle egy kevés...:) Szerintem megéri :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. június 13.

e.m.e.s.e

2013. április 3.

Annak ellenére, hogy a Lush New Hair szilárd sampon nagyon nem vált be, nem akartam feladni a szilárd samponok iránti lelkesedésemet. Squeaky Greenre váltottam és nem bántam meg. Kellemes, gyógynövényes illata van, a zsírosodást pedig abszolút kordában tartotta.
A viszkető, száraz fejbőrt valószínűleg mindenkinél a helytelen használat okozhatja. Nem szabad ugyanis ezeket a szilárd samponkorongokat a hajon húzogatni! Vizes tenyérben kell dörzsölni és a habjával mosni meg a fejbőrt! Másik általam követett szabály, hogy csak a fejbőrt és a hajtöveket masszírozom samponnal, a hajszálaknak bőven elég a hab, ami öblítéskor lefelé szökik a hajon. Ez a szabály minden samponra igaz. (Kivéve, ha valaki nagyon sok styling terméket használ. Ez esetben tényleg érdemes a hajszálakat is átmosni, pl. detox samponnal.)
Az általam felvázolt technikákkal a Squeaky Green nekem bevált, egyáltalán nem szárította a hajamat és a fejbőrömet (ellentétben a New Hair-rel, ami nálam is erős viszketést okozott.)
Gazdaságos (heti 2 hajmosás mellett nálam kitartott 5 hónapig) és nem utolsó sorban környezetbarát.
Minden pozitívum ellenére 4 csillag, mert nem volt tőle olyan szép fényes, puha a hajam, mint más fajta samponoktól.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. április 3.

nop

2013. január 12.

Nekem abszolút semmit nem csinált a hajammal, túl azon, hogy szárította. Ennek amúgy örülhetnék, mert zsírosodásra hajlamos hajam van, de nem úgy szárította, hogy később zsírosodjon, hanem rögtön használat után olyan mereven és törékenyen szárazzá tette a hajamat, ami miatt viszont elkezdtem jobban zsírosodni. El sem használtam az egészet...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. január 12.

Fubuki

Bőrtípus: Zsíros
2012. december 30.

Finom az illata,sokáig elég volt,de hiába használtam,ugyanúgy zsírosodott a hajam.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. december 30.

Jade

2012. március 19.

Én zsíros/korpás hajamra kerestem valamit, az eladólány ezt ajánlotta, hogy ez biztosan jó lesz. hát nem lett jó. :( iszonyatosan kiszárította a fejbőrömet, nagy darabokban pergett le róla a bőr, tiszta undorító volt. egy ideig nem használtam, majd újra, hátha megszokja, és jobb lesz. Nem volt változás.
Viszont az illata kellemes, de az illat miatt csupán nem éri meg.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. március 19.

Viszont az illata kellemes, de az illat miatt csupán nem éri meg.

fugebefott

2012. február 11.

Zsírosodásra hajlamos hajra szerintem klassz, és nagyon szeretem ezt vinni utazni/edzés utánra, mert praktikus, kicsi a fémdoboza és nem folyik ki. Felváltva használom koffeines és Loccitane volumennövelő samponnal, mert úgy érzem, ha sokáig használom, nagyon elektromos lesz a hajam, de így cserélgetve pont jó.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. február 11.

kisanett

2012. január 22.

Sajnálom, hogy megvettem. Zsíros a hajam, amit nem szüntetett meg, sőt... viszont korpás lett, és szörnyű viszketést okozott; szóval nagyon felejtős.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. január 22.

kismaszat

Bőrtípus: Zsíros
2011. november 11.

Nagyon kiszárította a hajam, és olyan ragacsos volt. Nem venném soha többet

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2011. november 11.

Nagyon kiszárította a hajam, és olyan ragacsos volt. Nem venném soha többet

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Coumarin, Geraniol, Benzyl Benzoate, Limonene, Linalool, Hydroxycitronellal
Színezékek: CI 75810

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

A nagy csalán kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőr- és hajkondícionáló, korpásodás elleni, tonizáló, nyugtató és összehúzó hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatása is van. Az összetevővel elsősorban hajápoló készítményekben találkozhatunk hajhullást csökkentő, hajerősítő, korpásodást gátló hatása miatt.

Borsmenta. A kozmetikumokban olaját és kivonatát egyaránt használják. A CosIng besorolása szerint a borsmenta frissítő, tonizáló, dezodoráló, tisztító összetevő. Paula Begoun szerint bár a borsmentának antibakteriális hatása van, a bőrt irritálhatja és érzékennyé teheti.

Rózsa kivonat. A CosIng szerint ez egy maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése), tonizáló összetevő. In vitro (azaz kémcsőben végzett) tanulmány szerint  a rózsa kivonatnak anitoxidáns hatása is van.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Klorofill. Természetes eredetű zöld színezék, melyet zöld növényekből, algákból nyernek. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint dezodoráló tulajdonsága is van.