Manhattan

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Körömlakkok, lemosók
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   külföld   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: matrjoska, az összetevőket feltöltötte: malvina, Módosítva: 2012. július 13.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   külföld
Kategória:   Körömlakkok, lemosók

Mattító körömlakk.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Gretoo

2014. július 10.

Nemrég vettem leárazáson, kb feleannyiba került mind eredetileg és nagyon örülök, hogy rábukkantam.Nagyon régóta kerestem már mattító lakkot és ez tökéletesen bevált.Szinte azonnal mattít, jól fed, nem fényesedik ki napok múltán és nem is pattog le, pedig mosogatok vele és ilyesmi.Egyedül hátránya, hogy egy kicsit lassan szárad, de szerintem ez még belefér.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. július 10.

olin

2013. október 26.

Van ennek (meg szerintem a legtöbb matt fedőlakknak) egy trükkje, amire rájöttem: egyszerre egy körmöt szabad vele nagyon vékonyan festeni, majd visszatenni az ecsetet az üvegcsébe 1-2 percre (néha megrázni se árt), majd újra 1 körmöt és így tovább. Ezzel a módszerrel azonnal bemattul, és csontszárazra szárad másodpercek alatt, így megtérül az a plusz pár perc is. Biztos a lakk kémiai kötésével van valami, sajna nem értek hozzá. :)
Viszont nagy bánatomra így se bírja tovább egy napnál. Szépen mattít, tartósabbá is teszi a lakkot, de mikor már 3. és 4. nap is újra kell kenni a körmöm és utána még félve kell kezet is mosnom, hááát... Sőt, nem is mattít be minden lakkot (értelemszerűen a Manhattanekkel a legkompatibilisebb)
Néha jó lesz, de nem állandóra.
Szerencsém volt, mert épp le volt akciózva mikor vettem, mert ezerháromszázvalamennyit biztos hiba lett volna érte kiadni.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. október 26.

Néha jó lesz, de nem állandóra.

kvitta.girl

2013. október 7.

UpD:
Le kell teljesen pontoznom,amit akkor teszek ha többet nem használok egy terméket annyira idegesít vagy rossz. Nos ez idegesít,fekete matt körmöket szerettem volna, erre a bal kezemen gyönyörűen bemattítja a jobbon meg fényes és 1! óra alatt száradt meg teljesen,beszarás..
Jah és mára mivel ez tegnap este volt a bal kezemen is a hüvelykujjamon kívűl az összes fényes,és egy már kezd egy picit pattogzani 1 éjszaka,1 délelőtt hát no comment.
Nem ajánlom,én se használom többet.

Le volt árazva 700 ft-ra azért jött velem haza,amúgy is akartam egy mattító lakkot mert még nem volt.
Nos összegezve valamiben szuper valamiben gagyi.
Mattításban elég ratyi,mert kb másnapra ki is fényesedik,valamint egyik körmömön semmiképp nem akart mattítani. A másik hogy piszok lassan szárad,hozzá vagyok szokva NYC gyorsszárító fedőlakkjához, fura volt ez a sok várakozás :/
Viszont mint fedőlakk remekel,vasárnap kentem fel és most szerdán mosom le,de még így se vészes csak a bal mutató ujjamon pattogzott le félig lakk,többi teljesen vállalható.
Nem bántam meg ezért hogy megvettem,nem lesz kedvenc,de időnként jól fog jönni.
Ajánlom.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. október 7.

UpD:
Nem ajánlom,én se használom többet.

Nos összegezve valamiben szuper valamiben gagyi.
Nem bántam meg ezért hogy megvettem,nem lesz kedvenc,de időnként jól fog jönni.
Ajánlom.

frutella

2013. szeptember 25.

700 ft-os akció keretein belül sikerült hozzájutnom, de örülök is neki hogy nem adtam ki érte több pénzt. A teljes áráért biztos hogy nem fogom újravásárolni. Írtózatosan lassan szárad a körmeimen. Felkentem 7 óra tájékában este és mikor fél 10-kor lefeküdtem megfogta a párna és mintás lett. Lehet azért mert vastag rétegben volt alatta a körömlakk, nem tudom. A másik problémám vele az, hogy 1 napot bír ki a matt hatás és nekem se türelmem se lelki erőm nincs ahoz, hogy naponta újralakkozzam vagy lemossam, mivel az az állapot amikor már lekopott a mattság annyira csúnya hogy az valami hihetetlen. Egyetlen plusz pontja van, az hogy sokáig rajtmarad a körmön (nem pattog le).

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. szeptember 25.

Lills

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2013. június 24.

Több mint egy éve vettem, és sokáig nagyon jól tette a dolgát, nagyon szépen lemattította a körömlakkokat 20 másodperccel azután, hogy felkentem, nekem nem kopott, szép volt. Viszont elővettem pár napja, és vagy megromlott, vagy nem tetszik neki, hogy a mattítandó körömlakk alatt géllakk is van, de nem az igazi. 2 vastag réteget fel kell vinni ahhoz, hogy valamennyire mattítson, de még akkor sem teljesen mattít, és ez így már nem jó. :/ Pedig úgy szerettem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. június 24.

timise

2013. április 29.

Az első matt fedőlakkom, mondjuk úgy, hogy egész jó. A mattítása szerintem kifogástalan, viszont ez le is kopik 1-1.5 napon belül, szinte teljesen. Viszont gyorsan szárad és szépen kiegyenlíti a lakkot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. április 29.

matrjoska

2012. március 28.

Nem fogom újra venni ezt a terméket. Az még nem is baj, hogy a mattítása nem tökéletes, de az is lekopik fél napon belül.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2012. március 28.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Isopropyl Alcohol
Fényvédők: Benzophenone-3
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol, N-Butyl Alcohol
Színezékek: CI 60725

Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.

A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer.  Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.

A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Egyszerűbb néven oxybenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A oxybenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Szintetikus színező anyag. (Lila)