Manna Natúr Kozmetikum

Ár:   2990 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: gendur.berni, Módosítva: 2022. július 4.

Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   online
Kategória:   Sminkek szemre

• nem tartalmaz állati eredetű színezékeket,
  • kizárólag prémium, természetes alapanyagokból készül,
  • garantáltan parabén- és szilikonmentes,
  • 100%-ban állatkísérletmentes,
  • csomagolása részben újrahasznosítható műanyagból készül.

bibi24

fancy917

2022. december 13.

Sajnos az utóbbi időben valahogy kiütöttek az eddig használt márkák termékei, a szempillatöveknél apró hólyagok jelentek meg, valamint lemosni is alig tudtam őket, ezért kerestem olyan terméket, ami ápol, természetes összetevői vannak és színezett. Más dolog miatt mentem a Manna oldalára, de mikor ezt megláttam, nagyon megörültem és meg is rendeltem. Féltem egy kicsit, mert hagyományos keféje van, amiket régebben próbáltam hagyományos kefével, azok nem jöttek be, de nincs vele semmi probléma.
Negatív tapasztalatom egyelőre nincsen, viszont pozitív az jó sok van:
Elmúltak és nem jöttek az említett hólyagok. Szépen szétválasztja, fedi a pillákat és nem nehezíti el, nem csomósodik, jó állaga van. Sajnos nálam előfordul sokszor, hogy pislogásnál az alsó és felső pillák összeakadnak, de ennél ez sem jelentkezett. Könnyű lemosni, de napközben nem pereg, nem maszatolódik, illetve én nem tapasztaltam, hogy nem száradna gyorsan, szerintem rendben van.
Nekem nagyon bevált és biztos, hogy újraveszem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. december 13.

Negatív tapasztalatom egyelőre nincsen, viszont pozitív az jó sok van:
Nekem nagyon bevált és biztos, hogy újraveszem.

Zenaty

Bőrtípus:  -
2022. szeptember 23.

Akcióban vettem, mikor bevezették. Így sem érte meg. Soha nem szárad meg kb, elkenődik. Állandóan a felső szemhéjamról kellett vakargatnom. Soha nem fogom újból megvenni.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. szeptember 23.

Parviflorus

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2022. szeptember 18.

Akciósan szereztem be, de még így sem érte meg. Maszatolódik, gyorsan lepereg, egyáltalán nem tartós. Ráadásul 10 év mire megszárad...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. szeptember 18.

Csobanka

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. július 5.

Sikerült beszereznem akciósan. Nem rossz termék, nem kopik, nem maszatolódik. Az apró pilláimmal csodát nem művel de jobb mint a Loreal természetes összetevős terméke. Hétköznapokra kiváló de érdemes alaposan lemosni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. július 5.

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Sorbitol, Glycerin, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Trehalose, Propanediol
Vitaminok: Tocopherol

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.

A Pullulán az Aureobasidium Pullulans nevű mikrobiális gombafaj keményítőjéből állítható elő. Mivel poliszacharidokban gazdag, ezért hatásos vízmegkötő. A CosIng besorolása szerint felületi hártya képző, a krémeket homogénné tevő segédanyag. Paula Begoun szerint antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik.

Kaolin 0 0

A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.

Cetearyl alcohol és az olivaolaj zsírsavainak észtere. Kozmetikai szerekben az alkotók elegyedését segíti, ezen kívül bőr- és hajpuhító képességgel is rendelkezik.

Sucrose és sztearinsav kombinációja, amit enyhe emulgálószerként, felületaktív anyagként és bőrpuhítóként (emollient) használnak.

Olíva olajból és sorbitolból származó emulgeálószer, mely segíti a krém víz- és olaj komponenseinek egyenletes keveredését. Gyakran használt natúrkozmetikumokban.

Cellulózból (legfontosabb növényi rost) származó töltőanyag. A CosIng besorolása szerint csomósodás elleni, emulzió stabilizáló, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag is.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Glycerin h 0 0

Cellulózból (legfőbb növényi rost) előállított természetes összetevő, melyet elsősorban sűrítőanyagként használnak. Ezenkívül még felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és maszkoló (kellemetlen illat, íz semlegesítése) funkciója is van.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.

Hidrogenizált (a növényi olajhoz kémiai reakció révén hozzáadnak extra hidrogént, ami révén a korábban folyékony olaj szoba hőmérsékleten is szilárd lesz) növényi olaj. Kozmetikai összetevőként bőrpuhító (emollient) anyagként funkcionál.

Az étkezésben és a kozmetikumokban is fontos, hogy teljesen hidrogenizált növényi olajat használjunk, ami nem tartalmaz transz-zsírsavakat (trans fatty acid - TFA). A részben hidrogenizált olajak TFA-t tartalmaznak (pl. régen a margarin), aminek a fogyasztása jelentősen növeli számos súlyos betegség (inzulin rezisztenica, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek) kockázatát, a bőrre kenve pedig oxidatív stresszt okoz. (forrás, forrás)

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Természetes eredetű cukorféle. A kozmetikumokban használva újrahidratáló, vízmegkötő és antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az összetevő helyileg alkalmazva lehetővé teszi, hogy a bőr megtartsa azt a nedvességet, amelyet egyébként elvesztene a kiszáradása révén, vagyis potenciálisan növelné az öregedés látható jeleit. (forrás)

Gumiarábikum. A Szahara vidékén honos arabmézgafa szagtalan, nyálkás, gumiszerű váladéka. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint filmképző és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatása miatt használják a kozmetikumokban, az EWG szerint pedig kiváló kötő- és sűrítőanyag. Az összetevővel elsősorban szempillaspirálokban találkozhatunk.

Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt