Martina Gebhardt Naturkosmetik

Ár:   3990 Ft   Kategória:   Hidratáló krémek
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   bioboltok, online   Bőrprobléma:   Tág pórusok

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Szonya, Módosítva: 2012. április 28.

Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   bioboltok, online
Kategória:   Hidratáló krémek
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Tág pórusok

Zsíros, tágpórusú és tisztátalan bőrre. Könnyű ápolótej nappalra és szükség esetén éjszakára. Tisztító, pórusösszehúzó, faggyútermelést szabályozó hatású készítmény, erősíti a bőr természetes sav-védőrétegét. A bőr fokozott méregtelenítésének és salaktalanításának igénye esetén is ajánlott.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

lolkabolka

2017. december 15.

Nagy bio-natur kozmetikum rajongóként, ezt a terméket még nem is véleményeztem. Az egyik legrégebb óta használt, legjobban bevált, az életem napi szintű része. Most számoltam utána, hogy 7. éve használom rendületlenül annak ellenére, hogy kombinált, de nem pattanásos vagy miteszeres a bőröm. Nagyon szép a bőröm tőle. Megnyugtató, hogy teafaolaj van benne, így a krém nem indul el pár hónap után és külön jóhatású a bőrre. Télen-nyáron tökéletes nekem. Néha kevés télen, ilyenkor duplán kenem, vagy baruházok az arckrém mini változatára, bár abban lanolin van, amit kevésbé tolerál a bőröm de alkalmanként semmi gond sincs vele. Nagyon bevált ez az arctej, Csillagos 10! Még sokszor 7 évet szeretném használni.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. december 15.

Trudkova

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2017. november 8.

Én 100 ml-t vettem, viszonylag sokáig elég napi kétszeri használat mellett is. Különösebb csoda nem történt tőle, de jól hidratál, nem hagy maga után ragacsos érzést, nem lettek tőle új patik. Ár-érték arányban is klassz (100 ml 6000 Ft körül van, sokkal jobban megéri, mint a 30 ml). Most Burt’s Bees-re váltottam, mert elfogyott, a kozmetikusom, akitől rendelem nem volt elérhető és SOS kellett valami. Nem bántam meg a váltást, de alapvetően újravenném.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. november 8.

szalaik

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2014. október 10.

Nekem ez a termékcsalád nagyon bevált. Elképesztő sok fajta krémet kipróbáltam de most azt gondolom,hogy ez segíteni fog. Kb 1 hónapja használom, sokkal jobb a bőröm, comedo,akne alig, úgyhogy csak ajánlani tudom. Viszont mindenképpen a tonik használatával. Azon kívül a honlapjukon az is szerepel, hogy nem kínoznak,ölnek állatot, nekem ez sem utolsó szempont.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2014. október 10.

zfru

Bőrtípus: Zsíros
2014. június 3.

Nagyon kíváncsi voltam erre a termékre, hogy mennyire fog használni, vagy inkább ront-e a helyzeten. A probléma: zsíros bőr, pattanások.
Féltem egy kicsit, mert van benne kakaóvaj és, elvileg ez nagyon komedogén összetevő, és majd még jobban belobban az akném... (nálam ez a komedogén elmélet megdőlt) Jól szerepelt ez az arctej. Annyira nem zsírosodik ki a bőröm és a pattikat is visszafogja. Pedig én is az a tipikus eset vagyok aki már tizen egy-két éves kora óta benne van ebben a rémálomban...
Majdnem 3 hónapja használom reggelente, a 3/4-e meg van, úgyhogy elég kiadós.
Arctisztítótej után, a kezembe fújok a tonikból, egy kicsi arctej, összekeverem és mehet az arcra.
Összességében eddig úgy tűnik, hogy valamit javított a bőröm állapotán.
De biztosat akkor fogok tudni mondani, ha elhasználtam az egészet. (Ami még jó pár hónap)
Most egy 4-est kap.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. június 3.

Majdnem 3 hónapja használom reggelente, a 3/4-e meg van, úgyhogy elég kiadós.
Összességében eddig úgy tűnik, hogy valamit javított a bőröm állapotán.
Most egy 4-est kap.

Szonya

2012. május 10.

Az arckrémmel szemben ez sokkal könnyedebb, gyorsabban beissza a bőröm, és szépen letisztítja, pár nap alatt eltünteti a pattanásokat. Viszont sajnos hiába ajánlják tágpórusú bőrre, én azt vettem észre, hogy a magas olajtartalma miatt mindennapos használatra nem a legjobb választás. Hetente párszor felkenem, úgy már teljesen rendben van.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2012. május 10.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Olea Europaea (Olive) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter, Lecithin, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol
Emulgeálószerek: Lecithin, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol
Tisztítószerek: Cetyl Alcohol
Illatanyagok: Linalool, Limonene

Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Az orvosi zsálya kivonata. A zsálya gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik. Paula Begoun szerint bár az összetevő rendelkezik némi antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatással, viszont illóolaj tartalma révén egyúttal irritáló hatással is lehet a bőrre.

A nagylevelű csodamogyoró kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ugyanakkor viszont a csodamogyoró kivonat 70-80%-a ethanolt (alkohol) is tartalmazhat, ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Kakaóvaj. Emészthető természetes zsíradék, melyet a kakaóbabból nyernek. Enyhén csokoládé szerű íze és aromája van. A kakaóvaj emollient anyag, mely polifenol antioxidánsoknak is gazdag forrása. Kémcsőben végzett (in vitro) kutatások szerint segít a bőr rugalmasságának és az egészséges kollagén termelésnek a fenntartásában. A közkeletű hiedelemmel szemben azonban nem használ a striák ellen.

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Damaszkuszi rózsavíz. A CosIng szerint kozmetikumokban illatanyagnak, bőrkondícionálónak és a bőrnyugtatónak használják, de ezen kívül a legtöbb forrás szerint tulajdonítanak neki még bőrfeszesítő, ránctalanító tonizáló hatást is.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Arany. Kozmetikai készítménykbe általában homeopátiás eljárással potencírozott formában, vagy spagírikus esszenciaként kerül felhasználásra.

Ezüst. Kozmetikai készítménykben általában homeopátiás eljárással potencírozott formában, ezüstkolloidként, vagy spagírikus esszenciaként kerül felhasználásra.

Orvosi zsálya olaj. A CosIng besorolása szerint tonizáló és maszkoló (kellemetlen íz és illat semlegesítése) összetevő.

Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.