Mizon Good Bye Blemish Bőrnyugtató Tapasz
Ár: | 2500 Ft | Kategória: | Szérumok, Kezelések | |||
Kiszerelés: | 44 db | Bőrtípus: | Kombinált, Zsíros | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Teokleia, Módosítva: 2023. július 11.
Kiszerelés: | 44 db | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Szérumok, Kezelések | |
Bőrtípus: | Kombinált, Zsíros | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
- Gyulladáscsökkentő helyi hidrokolloid tapasz
- Pattanások, akné és más típusú kiütések ellen
- Bézs színű, alig látható az arcon
- Gátolja a gombák, vírusok és más kórokozók aktivitását
- Semlegesíti a patogén baktériumokat
Eddig ez a legjobb pattanás tapasz, amit valaha használtam. Szerintem sokkal hasznosabb mint a a sima hidokolloidos tapaszok és nem is irritálja a bőrt.

Nagyon jól tapad, és hamar kezeli a gyulladt pattanásokat. Az egyik legjobb ilyen tapasz, és az ára is nagyon kedvező.

Nekem bevált. 2 nap alatt lehúzta a pattanást, ami nyom nélkül eltűnt, mindezt pár nap alatt. Erősen tapad, de könnyen eltávolítható.

Sajnos egyáltalán nem vált be… egyetlen előnye, hogy jól tapad, de ez egyben a hátránya is, mert nagyon nehéz lehúzni, tépi a bőrt és nekem vérzett tőle a pattanás. Majd ugyanez a pattanás behegesedett…

Antioxidánsok: AsiaticosideGyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban. A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.
Az asiaticoside az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából kivont terpenoid. Hatásos antioxidáns, elősegíti a kollagénszintézist és eszerint a tanulmány és eszerint a tanulmány szerint kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.
Különféle növényekből (jellemzően a az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából) kivont triterpene-féle. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló és stabilizáló hatású (javítja összetevők vagy készítmény stabilitását és eltarthatóságát) összetevő. E szerint a tanulmány szerint antioxidáns, gyulladáscsökkentő és kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. E szerint a tanulmány szerint kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.
Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)