Mizon

Ár:   2500 Ft   Kategória:   Szérumok, Kezelések
Kiszerelés:   44 db   Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Teokleia, Módosítva: 2023. július 11.

Kiszerelés:   44 db
Lelőhely:   online
Kategória:   Szérumok, Kezelések
Bőrtípus:   Kombinált, Zsíros
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

• Gyulladáscsökkentő helyi hidrokolloid tapasz
  • Pattanások, akné és más típusú kiütések ellen
  • Bézs színű, alig látható az arcon
  • Gátolja a gombák, vírusok és más kórokozók aktivitását
  • Semlegesíti a patogén baktériumokat

Tiria

ttrr94

Bőrtípus:  -
2023. szeptember 29.

Eddig ez a legjobb pattanás tapasz, amit valaha használtam. Szerintem sokkal hasznosabb mint a a sima hidokolloidos tapaszok és nem is irritálja a bőrt.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 29.

vivin.631

2023. szeptember 18.

Nagyon jól tapad, és hamar kezeli a gyulladt pattanásokat. Az egyik legjobb ilyen tapasz, és az ára is nagyon kedvező.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. szeptember 18.

KrauszSzevinKriszta

2023. augusztus 13.

Nekem bevált. 2 nap alatt lehúzta a pattanást, ami nyom nélkül eltűnt, mindezt pár nap alatt. Erősen tapad, de könnyen eltávolítható.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. augusztus 13.

Niuuuus

2023. július 29.

Sajnos egyáltalán nem vált be… egyetlen előnye, hogy jól tapad, de ez egyben a hátránya is, mert nagyon nehéz lehúzni, tépi a bőrt és nekem vérzett tőle a pattanás. Majd ugyanez a pattanás behegesedett…

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. július 29.

Antioxidánsok: Asiaticoside
Gyulladáscsökkentők: Salicylic Acid
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid

Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.  A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.

Az asiaticoside az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából kivont terpenoid. Hatásos antioxidáns, elősegíti a kollagénszintézist és eszerint a tanulmány és eszerint a tanulmány szerint kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.

Különféle növényekből (jellemzően a az ázsiai gázlóból, vagy más néven a gotu kolából) kivont triterpene-féle. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló és stabilizáló hatású (javítja összetevők vagy készítmény stabilitását és eltarthatóságát) összetevő. E szerint a tanulmány szerint antioxidáns, gyulladáscsökkentő és kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. E szerint a tanulmány szerint kollagéntermelést serkentő tulajdonsága révén sebgyógyító hatása is van.

Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)