MosóMami Zöld Agyag (Sötét)
Ár: | 600 Ft | Kategória: | Egyéb | |||
Kiszerelés: | 100 g | Bőrtípus: | Normál, Kombinált | |||
Lelőhely: | bioboltok, online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Kitti, Módosítva: 2016. november 23.
Kiszerelés: | 100 g | |
Lelőhely: | bioboltok, online | |
Kategória: | Egyéb | |
Bőrtípus: | Normál, Kombinált | |
100% ásványi eredetű, mechanikusan kinyert, minőségi francia agyag kozmetikai célra.
Finom szemcséjű, ásványi sötétzöld agyag, mely elsősorban vegyes/zsíros bőrtípusnál ajánlott kozmetikai pakolásba; de kiváló adalékanyag szappanokban is.
Kémiai tényezők: SiO2: 55,47%, AlsO3: 18,64%, MgO: 4,01%, Fe2O3: 6,35%, Na2O: 1,1%, CaO: 1,93%, K2O: 3,66%, MnO: 0,15%
Nem rég rendeltem, de abban Illite nem volt, csak Montmorillonite. Vízzel/liquid hydration tonerrel használom, fehér agyaggal, allantoinnal és cink oxiddal keverve. Költséghatékony megoldás agyagmaszkozásra, nem kötve kompromisszumot a minőségben. Heti 1 alkalmat sikerül tartani vele, és már ez is láthatóan segít a tág pórusú bőrömön. Heti 2 még kevésszer jött össze.

Csodát művel a T-vonalban zsírosodó de az orcákon vízhiányos bőrömmel. Az orromon lévő tág pórusokat nagyon szépen kitisztítja és szemmel láthatóan csökkenti azok méretét is. Heti kétszer használom. Nagyjából 8 percig hagyom fent és teljes száradás előtt lemosom. Ár-érték arányban is szuper termék!

Amikor a bőröm elkezd kipattogzani, heti 1-2 alkalommal használom.
Vízzel keverve pasztát készítek belőlle, és teljes száradás után mosom le az arcbőrröl.
Az alapjáraton zsíros bőrömet boztasztóan szárítja, viszont nagyon szépen és hamar leviszi a pattanásaimat,és lehúzza a pirosságot.
Mindenképpen óvatosságra intek mindenkit, mert a túlhasználása véleményem szerint sok kárt tehet az arcbőrben, de tűzoltásra szerintem egy ideális megoldás lehet.

Amikor a bőröm elkezd kipattogzani, heti 1-2 alkalommal használom.

Hihetetlenül jó, már egy használat után látványosan összehúzta a pórusaimat az orromon. Tegnap este tettem fel és ma egyszerűen alig hiszek a szememnek! Rendszeres használat esetén gondolom, még jobb eredmények érhetők el. Updatelek majd, ha nem felejtem el. Neten találtam egy receptet (mert sajnos a csomagolásán nincs semmi instrukció erről), miszerint két evőkanál agyagot keverjünk össze két evőkanál vízzel (lehet hozzáadni növényi olajat vagy mézet is), ez a mennyiség az arcomra sok volt. De egyébként könnyű a használata, felvitele és a lemosás is, utána puha lett a bőröm.
Azért választottam ezt a terméket, mert bioboltban is lehet kapni abban a városban, ahol élek és így azonnal hozzájutottam.

Teljesen meg vagyok vele elégedve! Én arcpakolásba, illetve lehúzhatós arcmaszkba szoktam keverni belőle. Nem tudom, hogy pontosan ez, vagy a többi bőrápolóm hatása-e, de az arcom szép, pattanásmentes, puha és hidratált. Árban is olcsóbb, mint a társai.

Nagyon szeretem, mióta használom (kb fél éve) sokkal kevesebb probléma van a bőrömmel. Ennél jobb már csak akkor lehetne ha a pórusaimat is összehúzná, de csodát nem várok :-D Ár-érték arányban a legjobb. Zsíros bőröm használata után 2-3 napig sokkal könnyebben kezelhető. Heti egyszer használom, vagy kamillateával, vagy termálvízzel kikeverve.

Amikor hisztis a bőröm, akkor szoktam alkalmazni. Kis vízzel elkeverve szuper arcpakolás készíthető, amiben tényleg semmi felesleges adalékanyag nincs, csak az agyag jótékony hatásait élvezhetjük. A pirosságot lehúzza, a felesleges olajat felszívja. Vízzel könnyen és gyorsan lemosható. A 100 grammos kiszerelés nagyon gazdaságos, sokáig elég. Száraz, érzékeny bőrre az agyag rózsaszín változata ajánlott.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Finom, lágy szerkezetű agyagfajta, ami a francia Montmorillon város után kapta nevét. A többi agyaghoz hasonlóan remek zsírfelszívó, és hasznos összetevő olajos, pattanásos bőrre. A CosIng szerint továbbá sűrítőanyag, emulzió stabilizátor, stabilizáló, viszkozitásnövelő funkciója is van.
Az "Illite" címke jelölheti a kozmetikai készítményekben használt minden féle agyagfajtát, legyen az bármilyen színű. A hivatalos megjelölés szerint ez az anyag dörzsanyag, abszorbens, tapadásgátló és viszkozitásnövelő (szilárdabbá teszi a termék állagát). Az agyagokat jelölheti még a "kaolin" a "bentonite" és a "montmorillonite" címke is, mivel a különféle kozmetikai agyagfajták általában ezen tiszta anyagok keverékeiből állnak (a "zöld agyag" címke bányászott, míg a "illite" címke ásványtani kategória). A különféle agyagásványok tulajdonságai persze kicsit különböznek egmástól, de a természetes eredetű agyagokban általában ezek keverednek egymással.