Narüko Intenzív Hidratáló és Regeneráló Fátyolmaszk Csiga Esszenciával
Ár: | 690 Ft | Kategória: | Arcápolók | |||
Kiszerelés: | 25 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a szepsegcenter-n 690 Ft-ért | megnézem |
A krémet feltöltötte: angi9207, az összetevőket feltöltötte: im, Módosítva: 2017. november 20.
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Arcápolók | |
Intenzív hidratáló és regeneráló fátyolmaszk csiga esszenciával. A gyulladásgátló és bőrnyugtató hatóanyagok kombinációja eltünteti a pirosságot, aktívan regenerálják a sérült, érzékeny bőrt. Intenzív hidratáló hatású.
- kollagén termelés elősegítésével feszesíti a bőrt
- intenzíven nyugtatja-, hidratálja- és regenerálja a bőrt
- fokozza a bőr ellenálló képességét a külső behatásokkal szemben
- feltölti a finom vonalakat
- antibakteriális, sebgyógyító hatású
- pórusösszehúzó, megakadályozza a túlzott olajosodást
Water / Aqua
Parfum/Fragrance
i
Dipotassium Glycyrrhizate
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: banki utalás, utánvét, bankkártya, Szállítás:futárszolgálat
Zseniális az eredménye! Hidratált, kisimult bőr, mintha a kozmetikustól léptem volna ki. Meg kell barátkozni a fátyolmaszk kivitelezésével (horrorba illő jelenet mikor felteszed és meglátod magad a tükörben :P), de egy 20 perces relaxálás ezzel az arcodon megteszi a hatását. Sok gélt tartalmaz, amit én igyekeztem a maszk levétele után még bemasszírozni az arcomba, illetve megpróbáltam eloszlatni a tasak tartalmát a nyakamon is. Sokféle Narüko fátyolmaszkot használok, de szerintem ez az egyik legjobb.

Nagyon izgatott voltam, amikor felraktam az arcomra ezt a maszkot. Szépen illeszkedett, nem csúszkált és végre nem volt túl nagy, sőt inkább a szem-szájnak kihagyott nyílások voltak kicsik.(vagy túl nagy az arcom :D ) 30 percig hagytam fent, mert 20 perc után még tele volt anyaggal.
Igazából nem volt szükségem nagy hidratálásra, mert jelenleg nagyon kiegyensúlyozott a bőrképem...És talán, ha szárazabb lett volna a bőröm, akkor szembetűnőbb is lett volna az eredmény. Sajnos nem igazán akart felszívódni az esszencia, ami kissé zavart.Plusz nagyon ragacsos, nyálkás érzést hagyott maga után, bár azt hozzá kell tennem, hogy még sose használtam csiganyálas terméket, hogy reflektáljak a tulajdonságaira, szóval ezért nem adok mínusz pontot.
Nem irritálta a bőrömet, de sokat nem is adott hozzá.
Még van egy belőle, elfogom használni és ha érzek változást, updatelek.

Nem irritálta a bőrömet, de sokat nem is adott hozzá.
Még van egy belőle, elfogom használni és ha érzek változást, updatelek.

Az úszás, szaunázás után kiszáradt, piroskás bőrömet akartam helyre hozni ezzel a maszkkal. Feltűnt, hogy a maszk kialakítása ugyanolyan, mint a My Hsin-Ni daraboké: van rajta védőfólia, nem illeszkedik teljesen pontosan, kicsit nagy. De végül is nem csúszkált. Az esszencia mennyisége nagyon bőséges volt, a folyadék kissé habzó, a csiganyálkás termékekre jellemzően ragacsos. Illata nagyon enyhe, nem zavaró.
Húsz perc után vettem le a maszkot, a szokásos testápolást el tudtam végezni a maradék esszenciával. Mivel próbáltam már csiganyálkás terméket, nem lepett meg a nyálkás-ragacsos-vaskos-tapadós bőrérzet (ebben talán az aloe vera is ludas, meg a sűrítőanyagok), de úgy tűnt, semmilyen instant wow-hatás nem jár a maszkkal: nem láttam kicsattanóan hidratáltnak az arcom, a fénylő rétegen kívül semmilyen jelét nem tapasztaltam annak, hogy épp egy fátyolmaszk került le az arcomról. Viszont további kb. harminc perc eltelte után, amikor már minden beszívódott, nagyon selymesnek éreztem az arcom. A rutint nem folytattam, a csoda másnap sem jött, de a bőröm reggel nyugodt, minden irritációtól mentes és hidratált volt, én pedig elégedett.
Rövidebb és egyszerűbb az összetevőlista (Narüko-viszonylatban legalábbis), így azt hiszem, ez alkalmas leginkább az érzékeny bőrűek biztonsági játékára, amikor szeretnének valami újdonságot kipróbálni, de a legfőbb elvárásuk mégis az, hogy az újdonság biztosan ne irritálja a bőrüket.

Antioxidánsok: Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Beta-GlucanGyulladáscsökkentők: Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Allantoin, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Calendula Officinalis (Pot Marigold) Flower Extract, Beta-Glucan, Dipotassium Glycyrrhizate
Hidratálók: Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hyaluronate
Emolliensek: Avena Sativa (Oat) Kernel Extract
Emulgeálószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Triethanolamine
Tisztítószerek: PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Triethanolamine
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Algin, vagy alginsav. Az alginsav bizonyos barna algák sejtfalának alkotórésze. Ez a hosszú láncú, D-mannuronsavból és L-guluronsavból álló, vízoldható szénhidrát gélesítő, viszkozitásnövelő a kozmetikumokban.
Ezüst rezgőgomba kivonat, melynek hivatalos funkcióbesorolása bőr- és hajkondícionáló, valamint hidratáló és antioxidáns. A rezgőgomba kivonat Japánban és Kínában népszerű hidratáló összetevő, amire szokás növényi hialuronként is hivatkozni, és hidratáló hatása is a hialuronsavhoz hasonló. Ennek oka, hogy a Tremella kivonat fő összetevői cukor molekulák, mint a Mannose, Xylose, és a Glucuronic acid (20%). Ez utóbbi a hialuronsavnak is fő komponense, így nem meglepő a hasonlóan nagy vízmegkötő képesség. A rezgőgomba kivonat előnye még, hogy kellemes használni (ellentétben sok vízmegkötő összetevővel nem ragad), stabil (hő, savak és sókkal szemben) és biztonságos. (forrás)
Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak. Viszkózus, átlátszó géleket hoz létre, amelyek kellemes és nem ragadós érzetűek a bőrön. A legtöbb készítményben jellemzően 1% vagy kevesebb mennyiségben használják.
Uborkakivonat. Paula Begoun szerint a közhiedelemmel ellentétben az uborkakivonatnak nincs nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása, Leslie Baumann The Skin Type Solution című könyvében azonban a gyulladáscsökkentő, érzékeny bőrre javasolt összetevők között említi. A nyugtató hatás mellett az uborkában található lutein nevű anyag talán csökkenti a bőr melanintermelését (melanogenesis), így a pigmentfoltok elleni harcban is hatásos lehet. Továbbá in vitro (azaz kémcsőben végzett) kutatások szerint az ubokában található összetevők segíthetnek a bőrt megvédeni a karcinogén (rákot okozó) összetevők ellen.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.
A pettyes éticsiga nyála. A csiga kétféle váladékot termel: A súrlódásmentes mozgást elősegítő nyálka főként vízből áll, és nincs biológiai funkciója, csupán a mozgást szolgálja. A védekezés céljából kiválasztott váladék összetevőkben gazdag anyag, amely elősegíti, hogy az állat bőrét és házát ért sérülések gyorsabban gyógyuljanak. Ezt a váladékot használják fel a kozmetikai termékekben.
A csigaváladék vegyi elemzése a következő összetételt mutatta ki: proteoglikánok, glükózaminoglikánok, glikoprotein enzimek, hialuronsav, réz peptidek, antimikrobiális peptidek, réz, cink, vas. A Beautybrains vegyészei szerint ugyan a csiganyál gyűjtésével és feldolgozásával kapcsolatban több kutatás, szabadalom is született, a bőrre gyakorolt hatását alátámasztó azonban még nem igazán. Ebből a kis számú kutatásból annyit sikerült megtudniuk, hogy a csiganyálka serkenti a kollagén és elasztin rostok termelését (igaz, ezt egyenlőre csak sejttenyészetekkel bizonyították), valamint képes javítani a bőr természetes vízfelvevő és -megtartó képességét, és valószínűsíthetően ezeken felül még lokális sebgyógyító hatása is van. E szerint a kutatás szerint a csigaváladék helyileg alkalmazva növeli a bőrsejtek migrációját, proliferációját és túlélését, vagyis az összetevő támogatja a bőr regenerációját, ezzel lassítva a bőröregedést.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.
Ricinusolajból és polyethylene glycolból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer. Leggyakrabban illatanyagok oldására használják vízbázisú formulákhoz.
Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van, valamint segíti a sebgyógyulást és általában a bőr regenerálódását is. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Az orvosi körömvirág virágának a kivonata. A körömvirágnak számos pozitív hatása van a bőrünkre, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, bőrápoló tulajdonságú. Kozmetikumokban mindezen hatások együtteséért alkalmazzák, noha a hivatalos megfogalmazás szerint csak bőrápolónak nevezik. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy koncentrációban alkalmazva az igénybe vett bőrt kiválóan regenerálja. Használatakor vigyázzunk a fészkesvirágzatúakkal kapcsolatos allergiákra.
Az abrakzab kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antioxindáns, emollient, bőrkondícionáló, nagyobb méretben bőrradírozó hatású összetevő. Paula Begon szerint gyulladáscsökkentő hatása is van. Az összetevő tartalmaz glutént. További információ --->
Erősen lúgos (pH 10) pH szabályozó, amely segít a kozmetikai készítmények megfelelő pH-értékének a beállításában.
Az élesztőből is kivonható cukor féle, aminek némi antioxidáns tulajdonsága és erős gyulladáscsökkentő hatása is van. (forrás)
Az édesgyökér (licorice) kivonata. Kiváló bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevő. Az atópiás dermatitisz (az ekcéma egy fajtája) és a hiperpigmentáció kezelésében is hatékony. További információ a truthinagingen.