Pakolások, Hámlasztók
Lelőhely: Patikák, gyógynövény boltok

Naturland Szaliciles Cinkpaszta - Pasta zinci oxydati salicylata FoNo VII.

4.4
Hozzáadva 2020.03.27.by

vador

30 g

A Pasta zinci oxydati salicylata FoNo VII. Naturland hámhiány kezelésére alkalmas készítmény.

Összetevők: Salicylic Acid 0,6 G,  Zinc Oxide 7,5 G,  Folyékony Paraffin,  Búzakeményítő,  Fehér Vazelin

2025.04.08. 10:59

Pattik utáni hegekre nagyon jó kis kence. Egy tubus egy életre elég.

2025.04.08. 07:56

Szájzugrepedésre nagyon bevált, két-három éjszaka rákenve teljesen meggyógyítja a repedést.

2024.05.19. 21:45

Nos, hát hol is kezdjem? Először is nagy-nagy segítség és egy valóságos mentőöv volt számomra az elmúlt 9 évem alatt, úgy egészen tavaly nyárig... Én marha korábban ugyanis rengeteg mindennel próbálkoztam, hogyha csak egy kicsit is, de azért javítsak a gonosz, förtelmes pattanások által elcsúfított arcbőröm állapotán. A rengeteg minden alatt értek én itt különféle házi praktikákat, köztük citromlevet,🤷🏻‍♀🤦🏻‍♀ valamint a Manna Coco sószappanját és drágább gyógyszertári krémeket (lásd; lrp & uriage)... Mondanom sem kell, hogy egytől-egyig mind-mind többet ártott mintsem használt, ellenben a Neogranormon kenőccsel és ezzel a kis szaliciles cinkpasztával itt, akik bizony igazán sokat, sőt, leírhatatlanul sokat segítettek nekem az ótvaros pattanásokkal szemben az elmúlt éveim alatt!!!! Ősszel azonban észre vettem, hogy egyre csúnyább, már-már nem is piros, hanem lila ragyák jöttek ki rajtam, amik kibaszott lassan akartak gyógyulni, halványodni még inkább.... Ami kurvára alá ásta az önbecsülésemet.... Hiába is kenegettem ezzel a krémmel őket, hozzá tevőlegesen több mint egy hónapig, nem ért az semmit sem!!!! Amit egyáltalán nem értek, mivelhogy korábban szinte egy héten belül képes volt hatalmas csodákat tenni a bőrömmel.... Most viszont még közel fél év után is itt virít ez a szutyok az arcom közepén.... Konkrétan mintha nem is kenegettem volna.... Mintha magasról leszartam volna....!!!! Annyit azért hozzá tennék, hogy azért már nem lila, de piros (egy folt, amit ha megnyomok, mintha tele lenne vérrel).... És márciusban kb.: ugyanilyen förmedmény jött ki kicsivel föntebb, ráadásul nem is egy, hanem rögtön kettő, amit ugyanúgy egy hónapig kenegettem, de még mindig nyögöm,😭😭 (bár már ez sem lila) viszont ugyanolyan mint amit az előbb leírtakban taglaltam.... Végezetül amit kiakartam hozni ebből az egészből, hogy az elején amikor elkezdtem használni, 9 évvel ezelőtt egészen tavaly nyárig még nagyszerű volt.... Ősztől azonban mintha valósággal fejre állt volna, vagy tudomisén.... Alig érzékelek valamit, hogy egyáltalán segítene..... Azt hiszem kezdem elveszíteni az egykoron beléfektetett bizalmamat, holott nemrégiben még a legjobb barátom volt..... Ettől függetlenül jár az 5* az elmúlt 9 évemben nyújtott állandólagos segítségéért....❤

Utoljára szerkesztve: 2022.03.07. 18:52 - 2022.03.04. 21:45

A szalicilsav gyulladás csökkentő, a cink sebgyógyító, ezért megvettem, plusz “fegyvernek” a szérumok mellé, helyi kezelésre, egy-egy csúfságra.Kb egy hete tesztelgetem, vegyes eredményekkel. Gyulladáscsökkentő/pattanáskezelő van több minden a “patikámban” (Ebrimycin, Fucidin, Akneroxid), sebgyógyításban pl a Curiosa gél. Dehát kellett ez is az arzenálba. Az alapfelállás: zsíros, mitesszeres, pattanásra hajlamos bőr, vízhiány és a hámlasztó savakkal együtt extrém érzékeny és fehér is. A legkisebb pattanásnyomkodás, ami kicsit is nehézkesebb, hihetetlen sérüléseket okoz, sajnos. Bármilyen ügyes is vagyok, nem tudom ezeket elkerülni. Na és a tapasztalat: Szagtalan, fehér, sűrű állaga egy régi dm-es popsikenőcsre hasonlít, ami szintén cinkoxidos volt, meg a dermofil pasztára, csak annál sűrűbb. Nekem kicsit csípett ha sérült bőrre kentem. Nagyon nehezen lemosható cucc, de amúgy felkenni tök könnyű, nekem nem kell hozzá fülpiszkáló, vagy ilyesmi. A pattanásokra nem tudom, volt-e hatása, talán, de lehet hogy placebo. A sebeket leszárítja, könnyebben gyógyulnak. De! Tegnap “elintéztem” a fejemet, egy rosszul sikerült nyomkodás miatt mára egy kisebb terület enyhén bevarasodott, vagy mi, szóval lett rajta egy “réteg”, ami 1-2 nap alatt leesne és alatta már egy kis rózsaszín folt jelezné, hogy gyógyul. Egész jól alakult volna, de ma vagy 2 órára rákentem este ebből, és a nagyon finom biopamut vattámmal lemostam, majd arcmosás, és… lenyúzta, leáztatta a kis védőréteget! Most kis lyukak, újra friss seb díszeleg az arcomon ott, mint aki most taknyolt egy hatalmasat bringával és lehorzsolta a beton a fejét. Szörnyű! Szóval vagy már majdnem meggyógyult sebeknek segít, vagy esetleg kisebb gyulladt pattokon. Nem veszek többet. U.i.: Az ezzel kezelt seb mellett közvetlenül keletkező jó gyulladt ragyák okozója is, mivel nehéz csak pontosan a sebre kenni, és a paraffin meg ugye komedogén... :/

Utoljára szerkesztve: 2022.02.10. 15:28 - 2022.02.10. 15:10

2022.02.10.Változó a hatása. Ha nem használom egy ideig, és ekkor estére felkenem, van egész nap rajtam van, akkor nagyon gyorsan halványítja a foltokat. Viszont, ha sűrűn használom, akkor nem olyan hatásos. Illetve, azt nem tudtam eldönteni, hogy pontosan melyek azok a krémek amikkel párosítva veszít a hatásosságából. Ezért mintha úgy működne a legjobban, hogy puci bőrre keni az ember, de nálam olyan nincs, mindig van valami az arcomon (krém/smink).

2022.01.27. 17:36

Egy jól bevált rutin mellett csodaszerként működő kis kence! Nekem a menstruáció alatt van, hogy sorra jönnek ki rajtam a pattanások, na ilyenkor jön jól ez a krém. Fültisztítóval szoktam felvinni a gyulladt pattikra vagy hegekre főleg éjszaka, de ha tehetem napközben is, 2-3 nap és alig látszanak. Nem szoktam nyomkodni, de ha mégis van, amit már muszáj, akkor azelaint és ezt rakom rá, reggelre szinte nyoma sem marad. Ajakherpeszre is próbáltam már, propoliszos krém mellé, kb fele annyi idő alatt gyógyul nekem így. Én azt vettem észre, hogy 1-2 hónappal felbontás után már csökkent a hatása, ezért jó lenne, ha fele ennyi mennyiséget lehetne venni fele annyiért, mert az előzőnek is a fele repült a szemetesbe.. 1700 Ft a patikában, szóval nem drága, de nem szeretem a pazarlást. Ezen kívül még amiért nem tudok 5 csillagot adni, az az, hogy jó lenne gél formula is ebből, ami jobban beszívódik, mert így rászárad a bőrfelületre a fehér krém és vakarhatod magadról a maradékot.