Nizoral

Ár:   3500 Ft   Kategória:   Samponok
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   patikák   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: Fgreta1, az összetevőket feltöltötte: Lexy00, Módosítva: 2020. május 7.

Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   patikák
Kategória:   Samponok

A Nizorál korpásodás elleni sampon alkalmas a bőr gombás eredetű fertőzéseinek kezelésére szolgáló gyógyszer. A samponnal a fej és a mellkas nagyobb kiterjedésű területei ill. az arc is kezelhető.

Borostyan

vdorottya98

Bőrtípus:  -
2023. november 24.

Évek óta kínlódom zsíros korpával, ezerféle korpásodás elleni samponnal való sikertelen próbálkozás után egy-másfél éve végül rászántam magam, hogy megveszem. Az illata érdekes, de nem mondanám rossznak, viszont már hajmosás közben érezni lehetett, hogy szárít, így a balzsam használata elengedhetetlen volt mellette. Nálam egy flakon nagyjából 5-6 hajmosásra (3 hét) volt elegendő , mivel elég sok, hosszú és vastagszálú hajam van, de már az első 1-2 használat után szembetűnő változás történt, a kúra végére pedig teljesen megszűnt a probléma. Majd kb. 1-2 hónap után szép lassan újra elkezdett visszatérni a korpásodás, így néhány havonta ismételgetnem kellett a kúrát. Az utóbbi fél évben sajnos már csak minimális javulást tapasztaltam, így teljesen elhagytam a használatát, és őszintén szólva a jelenlegi, több mint 5000 ft-os árat eszeveszett rablásnak érzem egy 100 ml-es termékért, úgyhogy nem nagyon volt kedvem tovább kísérletezni vele.
Most a Naturland kénes samponjával próbálkozom, eddig meglepően sikeresen, amiből másfélszer ennyi kerül 1400 ft-ba, úgyhogy kíváncsian várom a fejleményeket.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. november 24.

Teokleia

Bőrtípus: Zsíros
Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2023. november 21.

Várandósság alatt kijött némi korpás seborrhea a fejbőrömön, az előző samponomtól (vagy a nyári melegtől) már majd' megőrültem, úgy viszketett a fejem, a viszketésnek köszönhetően pedig a fejemen véres sebek alakultak ki - ebben reméltem segítséget, amikor végül novemberben végső elkeseredésemben megvettem ezt a sampont. Méregdrága, most már 5000 Ft körül jár 100ml, így úgy döntöttem, második samponnak fogom használni, mivel duplán tisztítom a fejbőröm. Először egy drogériás, alaposan tisztító samponnal mostam hajat, majd egy 200 forintosnyi Nizoralt alaposan bemasszíroztam, és három-négy percig rajta hagytam a fejemen. Itt kell megjegyeznem, számomra az illata nem kellemetlen - nem is lesz a kedvencem, de gyorsan elillan. Lemosás után éreztem, hogy eléggé szárította a hajam a termék, így gyorsan megtoldottam egy pakolással is az esti rutint, a balzsam után pedig száraz hajon olajat is használtam. Most harmadi napos a hajam, és ugyan a zsírosodás ennek megfelelően alakul - holnap már mosni kell majd - de a sebeim szinte rögtön visszahúzódtak, és a fejbőröm azóta sem viszket. A sampont kúra-szerűen fogom használni, a leírása szerint, nehogy túlhasználjam, de mindenkinek aki hasonló problémával küzd, meleg szeretettel ajánlom.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. november 21.

KlaudiaZs

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. november 13.

Én kifejezetten a malassezia kiütéseimre kezdtem el használni 2 hete, ami egy lázas betegség után terjedt el rajtam, pillanatok alatt az egész arcomon, hajtőnél, nyakamon, dekoltázson, vállon, háton. Piros voltam mindenhol, apró, azonos méretű fehér komedó szerű kiütésekkel, mintha maszk lett volna rajtam. Még a szemkörnyékem is tele volt, igen heves flare up volt, sose tapasztaltam ilyet. Először rendesen hajat is mostam vele, és az összes érintett területen rajta hagytam 10 percig. Utána látványosan percről percre húzódott vissza az egész, múltak el a kiütések. Utána már a hajamat nem mostam vele, csak esténként a többi bőrfelületre vittem fel és hagytam fenn eleinte 10 percig, pár nap után 5 percig, most pedig csak mint egy lemosót, úgy használom megelőzésképp, de ezt is el fogom hagyni hamarosan. A kiütés nyoma még ma is látszik, érződik, azt már nem ezzel fogom tudni eltüntetni, de az aktív része pár nap után eltűnt a samponnak köszönhetően. Szétszárította a bőröm az első 2 nap, ez biztos, hámlottam cafatokban, de szépen helyre lehet hozni a szárazságot. Ha valakinek bármilyen problémája van a fungal acne-val, nagyon ajánlom rá, csodaszer.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. november 13.

WME

2023. október 28.

Zsíros korpám van, kevés és vékony szálú hajam, ezen a problémámon nem segít annyira látványosan, viszont ettől függetlenül szívesen használom, mert nagyon jól habzik, nem nehezíti el a hajam, hanem picit alaposabban tisztítja a nagyon zsírosodó hajamat, mint az átlagos "tömegsamponok".

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. október 28.

m.panka

2023. október 19.

sok sampont leteszteltem már, eddig csak ez az egy segített és ugyan büdös de elviselhető, nem úgy mint azok a tubusból alig kinyomható gusztustalan kénes samponok

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. október 19.

Aprilla

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2023. szeptember 1.

Teljes mértékben hatásos korpásodás ellen

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2023. szeptember 1.

Teljes mértékben hatásos korpásodás ellen

golverenil

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. augusztus 2.

Ha alkalmanként veszem egy évben, akkor akár egy hajmosás után is nagyon látványos a hatás. Rögtön megszünteni az bőrirritációt és a viszkető érzést. Ha sokáig használom, akkor már nem olyan hatásos szeborreás megelőzésére. Így kénytelen vagyok "Detergens" samponokat vásárolni, ami egyébként árban is sokkal kedvezőbb.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. augusztus 2.

Audrey

2023. június 27.

Kb 4-5 éve lett egy korpás rész a fejemen. Tesztelgettem mindenféle sampont rá, többek közt ezt is. Egy pár hónapig eleg jól működött, aztan már nem nagyon segített. ( igy jartam amugy a többivel is: Tony & Guy, Kerastase..) Ami nekem bevált az a Vichy
Dercos Anti-Dandruff. kb 2-3 év probalkozas utan talaltam ra a Notinon, azota ezt hasznalom, mostmar kozel 3 eve, es azota nem jött elő ez a korpás rész. Remélem valakinek segítek ezzel :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. június 27.

Krifta

2023. június 27.

Pikkelysömöröm van, rosszabb nem lett tőle, de kimondottan jobb sem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. június 27.

Pikkelysömöröm van, rosszabb nem lett tőle, de kimondottan jobb sem.

GabyReboot

2023. június 13.

Melegebb időben beizzad a fejbőröm.Viszketni kezd és zsiros korpa alakul ki hajszaggal...ez a sampon segit és szebb tőle mint bármely csicsás cucctól.Lesz volumene,fénye tartása is és nem viszket.Májustól októberig heti 1x használom a heti 2.mosásra pedig szilárd samponokat használok.Balzsam kell a hajvégekre a Nizoral után..Szuper termék.Zéró korpa,friss fejbőr.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. június 13.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emulgeálószerek: Sodium Laureth Sulfate
Tisztítószerek: Sodium Laureth Sulfate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Színezékek: FD&C Red 3
Tartósítószerek: Imidazolidinyl Urea

Szintetikus összetevő, mely hatékony antimikotikus aktivitással rendelkezik a dermatophytonokkal, valamint a sarjadzógombákkal szemben. Az összetevő előnye, hogy tüneti javulás már azelőtt megfigyelhető, mielőtt a gyógyulás első jelei mutatkoznának. Az összetevővel leggyakrabban korpásodás elleni készítményekben találkozhatunk.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Kémiailag és funkcióban is a diazolidinyl ureához hasonló gombaellenes hatású tartósítószer, ami formaldehidet bocsát ki magából. További info itt.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják, utóbbit főleg különféle felületaktív anyagok esetén, melyeknek zselés állagot ad (pl. tusfürdőknél). Ha az összetevő az INCI lista elején áll, akkor általában mint fizikai hámlasztó van jelen az adott termékben, jellemzően testradírok esetén, de fürdősókban is gyakran találkozhatunk vele.

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.