Oriflame

Ár:   1499 Ft   Kategória:   Lábápolók
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   tanácsadónők   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: danyadi77, Módosítva: 2016. május 27.

Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   tanácsadónők
Kategória:   Lábápolók

A lábspray csökkenti a cipő használata során bekövetkező súrlódás mértékét. Formulája bőrápoló hatású Intensive Care Complex-et tartalmaz. PRO-SHIELD Technológiája láthatatlan védőréteget képez a lábfej bőre és a cipő között.

Tiria

noricza

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. június 11.

Nagyon izzadékony és érzékeny a lábam :( Nagy reményeket fűztem hozzá...nem azt mondom hogy rossz, de a hatása sajnos csak minimális ideig bírja. Az ára rendben van az illata is jó, de mégsem az amit én vártam volna.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. június 11.

zdoreebaba

2021. április 30.

Egyáltalán nem rossz. A nyári időszakban szeretem használni, amikor izzadékonyabb a lábam. Nem hittem volna, hogy beválik. Leginkább papzcs és szandál viselet előtt szoktam befújni vele a lábaimat. Nem surlódik ki tőle a lábbőr és nem vízhólyagosodik ki. Szerintem ez sportolóknak edzőcipő viseletéhez is beválthat. Egy elképesztő réteget csinál a bőr felszínén, ami hatására nincsen surlódás, így nincs vízhólyag és seb a bőr felületén. Frissítő illata van, ami nem zavaró. Korrekt termék. Érdemes kipróbálni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 30.

danyadi77

Bőrprobléma: Bőröregedés
2018. július 27.

Mintha használna. Véletlenül vettem meg, az utolsó pillanatban elfelejtettem törölni a rendelésből, de nem volt kedvem visszaküldeni. Tulajdonképp nem rossz, lehet, h újraveszem.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. július 27.

Lilluska

2018. március 24.

Én semmilyen hatást nem tapasztaltam :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. március 24.

Én semmilyen hatást nem tapasztaltam :(

Szane

2017. július 23.

Én is hitetlen voltam, nem győzött meg teljesen. Valami hatása van,talán nem csúszik annyira a lábam a szandálban. Az illata ennek is nagyon kellemes.
Szeretem, hogy nem vm. gyógynövényes, fanyar illata van.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. július 23.

Szeretem, hogy nem vm. gyógynövényes, fanyar illata van.

Adru91

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2017. június 8.

Hatásában nem hittem, ameddig nem használtam. Vékony filmréteget hoz létre a sarkamon, így kevésbé dörzsöli a cipő. Nekem bevált.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. június 8.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Gyulladáscsökkentők: Bisabolol
Hidratálók: Glycerin
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

A propán a három szénatomos parraffin, összegképlete C3H8. Szobahőmérsékleten  gázhalmazállapotú, de butángázzal keverve, palackba zárva már viszonylag kis nyomáson is cseppfolyósítható. A nyomás csökkentésével (pl egy szelep kinyitásával) a gáz ismét szabaddá válhat. A kozmetikában főként hajtógázként használják ezt az anyagot, aerozolok készítésekor.

Szintetikus hajtógáz. A Wikipédia információi alapján mióta felmerült a freonok ózonkárosító hatása, egyre inkább ezzel az anyaggal helyettesítik az aeroszolok hajtógázaiban.  Az összetevővel elsősorban spray kiszerelésű termékekben találkozhatunk.

A bután igen gyúlékony, színtelen, könnyen cseppfolyósítható gáz. A kozmetikai iparban segédanyagként használják sprékben a többi anyag "kinyomásához" (propellant).

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

A dezodorokban egyik leggyakrabban használt alumínium só, melyet verejtékcsökkentő, pórusösszehúzó tulajdonsága miatt használnak.

Némileg vitatott az, hogy milyen egészségügyi hatása van az alumínium származékoknak a dezodorokban. A Wikipédia szócikk több hivatkozást is hoz, mely az alumínium tartalmú dezodorok hosszú távú használatát összefüggésbe hozza az Alzheimer kórral. Szintén több tanulmányra hivatkozik, melyek szerint az alumínium sók növelik a mellrák kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor Paula Begoun egy olyan tanulmányra hivatkozik, mely 800 mellrákos és 800 egészséges nőt vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy nincs összefüggés az aluminum chlorohydrate és a mellrák között.

Bőrpuhító (emolliens) és sűrítő anyag. Antimikrobiális hatása is van, így tartósítszerként is használt. Gyakran használják UV szűrőt tartalmazó termékekben oldószerként. Selymes érzetet hagy maga után a bőrön.

Szintetikus olaj, melyet emollient hatása miatt használak a kozmetikumokban. Az összetevő segít a bőrbe zárni a nedvességet, valamint puha, sima bőrérzetet biztosít. Nem irritájla a bőrt, viszont erősen komedóképző hatású.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Sűrűség szabályozó, könnyen kenhető, selymes érzetet maga után hagyó szilikon féle.

Glycerin h 0 0

Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology