Pupa Vamp! Wet & Dry Compact Eyeshadow
Ár: | 2390 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 1 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Pupa márkaboltok | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Yeliz, az összetevőket feltöltötte: kalota, Módosítva: 2021. január 4.
Kiszerelés: | 1 g | |
Lelőhely: | Pupa márkaboltok | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
- selymes, extra könnyed textúrával
- száraz és nedves ecsettel is használható
Talc
Sodium Dehydroacetate
ta
VÁSÁROLD MEG
Állapot: Párszor használt
Csodás szín és tartósság. A kis applikátorát eleinte nem szerettem, de végülis utazáshoz vagy igazán markáns szín eléréséhez a legjobb!

Már régen használtam ugyan, de alig bírtam kivakarni a szint. Egy idő után bekeményedett ..., a bőrömrol teljesen lekopott

803-as árnyalatot szereztem itt meg és imádom. Szatén fény, krémesen tömény, nem pereg, jól fed, feldobja a hétköznapokat.

Imádom.Eleinte nem kedveltem,mert úgy éreztem nem szép,csomósodik a szemhéjra felkenve.Aztán rájöttem,ha az ujjaim segítségével viszem fel,csodálatos és nagyon tartós.Volt,hogy 40 fokban megkérdezték,hogy utána igazítottam a szemhéj sminkemnek?Nem kellett,nem folyik le melegbe sem.Érzékeny szeműek is használhatják mert nekem is érzékeny a szemem,és nem irritálja.
5 csillagot adok,bár a cégnek üzenem,ne spóroljanak az applikátor minőségén sem,hisz majdnem kukában landolt a termékük így.Még jó,hogy kipróbáltam mással felvinni.Igy beelőzte egy másik nagy kedvenc márkám.

Teljesen véletlenül futottam bele egy akcióba, 700Ft-ért adták a Pupában darabját, gondoltam egye-fene próbáljuk ki. A csomagolása nekem kicsit csicsás és olcsó hatású, de nyilván nem panaszkodom ennyiért. Az applikátort nem használtam, de ecsettel szépen felvihető, építhető, a színek elég jól pigmentáltak és nem poroznak. 2 árnyalatot vettem: 507-es, ami egy alap natúr árnyalat, és a 806-os, ami egy közép kék színű lilába hajló csillámokkal, valami fantasztikus ahogyan a csillámok szolídan de mégis jól láthatóan előtűnnek. Más színekkel kombinálva is nagyon szép, egyszóval oda-meg vissza vagyok érte, még teljes áron is bőven megérte volna. Köszi Pupa!

Imadom szep csillogas termeszetesen, pigmentalt szin! Szep, meg highlighternek is hasznalom. 601 arnyalat.

Csak egy árnyalatom van meg belőle, de azt imádom! Nagyon pigmentált pedig világos szín, könnyű vele dolgozni és tartós is. A swatchok alapján a többi is kiváló minőségű és magas pigmentáltságú. Pont tegnap néztem a webshopot és láttam, hogy újítgattak a monokon, úgyhogy nem tudom kaphatóak-e még ezek ebben a formában, de ha igen, akkor mindenképp szeretnék belőle még több árnyalatot is.

Nagyon szép árnyalatok vannak és tartós is! Fesztiválon is teszteltem a színeit! Kedvenc szemhélyfesték márkám!

Akciósan vásároltam meg ezt a terméket. Igaz szemhéjpúder, de az én árnyalatom a 607-es kiváló highlighternek, így én már alapból annak nézegettem a boltban.
Később szemhéjon is kipróbáltam, és ott is nagyon szép, tartós és eldolgozható púder.
Highlighternek gyönyörű és tartós, így ez a kedvenc highlighterem.
Újra vásárolnám, és valószínűleg a következő nagy leárazáskor beszerzek még pár árnyalatot, mert szuper termék.

Highlighternek gyönyörű és tartós, így ez a kedvenc highlighterem.

Akciósan szereztem be egy árnyalatot ebből és a másik nem “wet-dry” fajtából. Nagyon nagyon jól pigmentáltak, főleg ezt a fajtát szeretem a másikkal szemben. Sok, magasabb kategóriás szemhélypúdert leköröz, és nekem még a kis applikátora is tetszik. :D

Antioxidánsok: Tocopheryl AcetateHidratálók: Caprylyl Glycol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate
Emolliensek: Dimethicone, Isopropyl Palmitate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Cetearyl Ethylhexanoate, Isohexadecane, Caprylyl Glycol
Emulgeálószerek: Polysorbate 20, Sorbitan Stearate, Polysorbate-60, Hexylene Glycol, Sorbitan Oleate
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Polysorbate 20, Polysorbate-60, Hexylene Glycol
Illatanyagok: Isopropyl Palmitate, Sorbitan Oleate
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate
Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Emulzió stabilizáló és sűrűség szabályozó segédanyag.
Átlátszatlanná tevő, összecsomósodást megakadályozó és főleg sűrítő segédanyagként használt a kozmetikumokban. Nagy molekulamérete miatt nem szívódik be a bőrbe.
Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.
Könnyen kenhető olaj, aminek bőrpuhító (emollient) tulajdonsága van.
Színtelen, szagtalan, krémes, sűrű állagú bőrpuhító anyag (emollient) és oldószer. Magas tisztaságú isoparaffinok keveréke, ami nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Sűrűbb állagú krémek, alapozók gyakori összetevője.
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Sorbitol és zsírsavak keveréke. Emulgeálószer.
Vízmegkötő tulajdonsága is van, de leginkább segédanyagként használatos rendkívül kis mennyiségben, hogy a krém hidegben ne fagyjon meg, melegben pedig ne olvadjon meg.
Sűrűség szabályozó, átlátszatlanná tevő porszerű segéd anyag.
Bár illatanyagként és felületaktív anyagként is alkalmazható, elsősorban mint emulgeálószer kerül a kozmetikumokba. A truthinaging információi szerint különösen alkalmas olyan készítmények emulgeálására, melyek növényi olajokat tartalmaznak.
Kókuszolajból készülő aminosav származék, melyet a kozmetikumokban elsősorban bőr- és a haj-kondicionáló tulajdonsága miatt használnak. Előnye, hogy magas hőmérsékleten is stabil maradt. Néhány tanulmény azt is kimutatta, hogy az összetevő gátolja a reprodukcióját a herpeszvírusnak. Az összetevővel leggyakrabban por állagú sminktermékekben (púderekben, bronzsítókban, szemhéjfestékekben) találkozhatunk.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.