Refit Opodeldok Melegítő Kenőcs
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Egyéb | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: rokibalboka, Módosítva: 2012. december 5.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Kategória: | Egyéb | |
Erős kámforos melegítő kenőcs, bemelegítő krém, kámfor, levendula, rozmaring, fahéj, gyömbér és paprika kivonattal. A fahéj, gyömbér és paprika kivonat jelentős, jótékony felmelegítő hatást eredményez. A természetes összetevők gyorsan felszívódnak, a kenőcs nem hagy zsíros filmréteget a bőrön.
Kiválóan alkalmas a spotolás előtti sportkrémként - bemelegítő krém - történő használatra, izomlazításra - izomlazító krém - illetve régóta fenálló ízületi és izom eredetű problémák enyhítésére.
Water / Aqua
Zingiber Officinale (Ginger)
Cinnamomum Cassia (Cinnamon) Leaf Oil
i
Capsaicin
Még nagymamám használt régen ilyen kámforos kenőcsöt. Én sportoláshoz használom, s nekem nagyon bevált, bár én az égető hatású krémeket szeretem. Árához képest kiváló, több összetevője is van ami az izmokra és ízületekre jótékonyan hat, nem csak éget és kész. Viszont nagyon éget, volt olyan, hogy foci meccs félidejében hideg vízzel öblögettem a lábam, mert túl sokat kentem a combomra a kenőcsből, s nagyon égetett. Szóval szerintem nagyon jó bemelegítő krém a refit opodeldok melegítő kenőcs, de csak annak aki a nagyon meleg, égető sportkrémeket szereti.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: Isopropyl AlcoholEmolliensek: Paraffinum Liquidum/Mineral Oil
Emulgeálószerek: Trideceth-6, Sodium Stearate
Tisztítószerek: Trideceth-6, Sodium Stearate
Illatanyagok: Isopropyl Alcohol, Cinnamomum Cassia (Cinnamon) Leaf Oil
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Kámfor. Friss, hideg, jellegzetes illatú, viaszos szilárd anyag, mely az Ázsiában élő örökzöld kámforfában található. A kámfort a gyógyászatban használják fel fertőtlenítőszerek gyártásánál és helyi keringésfokozóként reumás kenőcsökben. Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a a bőrbe dörzsölve hatásos fájdalomcsillapító ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk.
Paula Begoun szerint a kámfor a bőrre kenve hűsítő érzést okoz és értágító hatása van. Az ismételt, vagy gyakori használat bőrirritáló és allergiát válthat ki.
A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, vagyis csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodásgátló és viszkozitást szabályozó hatása is van.
Ásványi olaj. Színtelen, tiszta folyadék, melyet a petróleumból vonnak ki (vagyis inkább a petróleumból gázolaj gyártás folyamatának mellékterméke). Rossz hírneve ellenére Paula Begoun szerint a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is. Az ásványi olajnak azonban némi pórus eltömítő hatása is van, így kombinált és zsíros bőrűeknek jobb kerülni. Dr. Rózsa Sándor a Testápoló Kislexikonban az ásványi olajat a nem ajánlott összetevők közé sorolja, mert szerinte "megmarad a bőr felszínén, nem szívódik föl, akadályozza a bőr lélegzését". A híres amerikai bőrgyógyász, dr Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében viszont Paula Begounhoz hasonlóan azt írja, hogy a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj egy kiváló és biztonságos hidratáló összetevő.
Ez az anyag egy, a természetben nem túl gyakran előforduló zsíralkohol polietilén-oxid módosított észtere. A truth in aging szerint az ehhez hasonló anyagok elég biztonságosak, amíg egészséges bőrön használjuk, de jobb kerülni alkalmazásukat a sérült, vagy irratált bőrünkön. A trideceth-6 -ot emulgeátorként és felületaktív anyagként használják a kozmetikai készítményekben.
Levendula. Paula Begoun szerint a levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes hatása is. Viszont semmilyen kutatás nem utal arra, hogy a levendula hasznos lenne a bőr számára, sőt több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló és fényérzékenyítő, valamint a levendulában található linalool sejtmérgező. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a levendulát.
Rozmaring. A kozmetikumokban levelének, virágának és szárának a kivonatát, vizes főzetét és olaját egyaránt használják. A CosIng besorolása szerint az olaj maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) és illatanyag, míg a kivonat tonizáló, frissítő és fertőtlenítő hatású. Paula Begoun szerint a rozmaring kivonatban lévő aroma komponensek irritáló hatásúak.
A fahéjolaj szabályozó, vérkeringést serkentő, fertőtlenítő, gombásodásgátló, vértisztító és emésztést segítő hatású. Hivatalos CosIng besorolása szerint illatanyag és maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) összetevő. Paula Begoun szerint a fahéj a kozmetikumokban potenciális bőrirritáló.
A csípőspaprika hatóanyaga, egy szerves fenolból származtatható alkaloid. Keringésfokozó, anyagcserejavító és melegítő hatású hatóanyag, így elsősorban cellulitisz elleni, melegítő hatású krémekben találkozhatunk vele. A Capsaicin irritáló hatású, erős kipirosodást okozhat, így érzékeny bőrrel kerülendő.