Rimmel

Ár:   4000 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   14,16 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Lina14, Módosítva: 2020. február 5.

Kiszerelés:   14,16 g
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Sminkek szemre

12 árnyalatú paletta szemhéjpúder paletta. Kiválóan csillogó és matt árnyalatok keveréke, tökéletes az árnyékoláshoz. Gazdag, intenzív, hosszú élettartamú színek.

Tiria

idonthaveaname

2021. március 25.

Fel lehet veled vinni egy hétköznapi sminket, de gyengén pigmentált, nem tartós, néhány szín feltéve pedig el is tér a tégelyben lévőtől. Emellett porzik is. Sajnálom, pedig nagyon bíztam benne. :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 25.

fitnesslover

2020. július 17.

Nem a kedvenc palettám, de egynek elmegy. A legtöbb szín sajnos csillogós, és nem annyira pigmentált, így összesen 2-3 színt tudok használni belőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. július 17.

CintiaNora

2020. június 11.

Hétköznapokra tökéletes paletta. Szép, pigmentált színek találhatóak benne, jól variálhatóak. Akciósan vásároltam, szerintem úgy teljesen megérte, de nem biztos hogy újra venném.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 11.

Angie00

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. május 19.

Szerintem nem elég jól pigmentál. Az ecset túl puha. A színek szépek, szeretem a nude, barnás árnyalatokat, de amint felviszem a szemhéjamra alig látszik valami.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. május 19.

Szilvikriszti

2020. január 19.

Én hétköznapra is imádom a csillogást, számomra ez egy semmi extra hétköznapi paletta a színek kicsit unalmasak, de szerencsére nem igazán pereg és jókat ki lehet belőle hozni. A sötétbarna szín tökéletes a szemöldököm kiegészítésére.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. január 19.

Lina14

2019. május 26.

A legnagyobb része a palettának csillámos, így nem tudtam mindennapra használni, mivel csak 1 sötétebb matt szín van, amit használhatnék mélyítésre. A púderek alapvetően nem rosszak, bár a szememen nem ugyanolyanok, mint a palettában, sokkal hidegebb tónusúak felvíve. Nem rossz alap paletta, csak figyelni kell, hogy jól álljon az árnyalat.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. május 26.

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Magnesium Stearate
Vitaminok: Tocopherol

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleint összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként.  A comedogén idexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel. (További info: truthinaging)

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.

Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology