Terra Naturi

Ár:   620 Ft   Kategória:   Szappanok
Kiszerelés:   300 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Müller   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Brigitta, Módosítva: 2018. március 11.

Kiszerelés:   300 ml
Lelőhely:   Müller
Kategória:   Szappanok

A készítmény kímélő, növényi eredetű, felületaktív anyagokkal gyengéden, de alaposan tisztítja a kéz bőrét annak kiszárítása nélkül. Az ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származó vadrózsa kivonatát tartalmazó összetétel megőrzi a bőr természetes nedvességtartalmának egyensúlyát, és a kellemes virágos vadrózsaillat símogatja az érzékeket. Naturkozmetikai termék - Vegan.

Tiria

wildrose

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2020. április 10.

Géles állagú folyékony szappan, jól habzik, jól tisztít, egy kicsit szárítja a bőrt. Eddig akár rendben is volna. Ami nálam viszont nem nyerő, az a nem túl kellemes, meghatározhatatlan illat, ami semmiképpen nem rózsás, de még csak nem is virágos. Leginkább az általam használt natúr termékek fura "illata" köszön vissza ebben is. Elhasználtam, de nem barátkoztunk össze.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2020. április 10.

cattitude

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2020. március 23.

_nagyon_ jó az illata, finom rózsás, de nem valami kíméletes, eléggé szárítja a bőrt ezekben a sanyarú időkben

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. március 23.

Dumitutoj

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2019. június 30.

Nem rossz, de nekem a dm-es Alterra jobban kíméli a bőröm, mint ez. Ennél mosakodás után mindig "csikorog" a bőröm. :-(

Ahogy már előttem is írták, nagyon elkeserítő, hogy azt hirdeti magáról, hogy "naturkosmetik", emiatt drága is, mégis a második öszetevője az SCS. :-(

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. június 30.

A77

2017. december 19.

Jól tisztít, kiadós. nem irritálja a bőrt. En arcra is használom, nem irritálja a szemem se es a sminket is jol eltávoltija. A tobbi értékeléssel ellentétben én a habzásával is teljesen elégedett vagyok. Nagyon jo ár-érték arányú termék. Utántöltőt is lehet kapni, én az első vétel óta évek óta ezt veszem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2017. december 19.

Tvylvis

2017. május 2.

Teljesen korrekt folyékony szappan a natúr vonalon. Nem igazán habzik (tudom, így kell lennie), viszont jól eloszlatható. Szerencsére ez a zselés állag nem az, ami rögtön egyben lecsusszan az ember kezéről. Jól tisztít, kiadós. Kellemes, enyhén édeskés-rózsás illata van.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. május 2.

clotinyourvein

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. december 15.

Teljesen tökéletes, plusz vegán, így állatokon sincs tesztelve <3

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. december 15.

Teljesen tökéletes, plusz vegán, így állatokon sincs tesztelve <3

Coconuttree

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. október 5.

Viszonylag jól habzik, zselés az állaga, nem lettem tőle allergiás. Illata nagyon finom, nem erős. Ár érték arányban nagyon jó, mivel egy DM-es 2x ennyibe kerül, ráadásul vehető utántöltő is hozzá!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. október 5.

claudia.nyilas

2015. április 13.

A barackos bodzás verziót használtam el, de többet nem veszem újra. Az állaga sem jó, az illata sem, és úgy vettem észre, hogy még szárította is a kezem. Nagy nehezen elhasználtam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. április 13.

Juliet

Bőrtípus: Zsíros
2013. szeptember 1.

Nekem is a bodzás-barackos változat van meg. Kellemes az illata és nem szárít, illetve olcsóbb, mint az Alterra mandarinos szappanja.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. szeptember 1.

encimokus

Korcsoport:  -
2013. július 23.

Nekem nem ez, hanem a bodzás-barackos változat van meg, de azt nem találom. Gondolom az is ugyanilyen, csak az illata más. Leginkább a barack dominál, de rövid ideig tart. Közepesen habzik, nem szárít, veszek még belőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2013. július 23.

Hidratálók: Betaine, Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Kókuszból származó felület aktív anyag, tisztítószer. Kémiai szerkezetében gyakorlatilag ugyanaz az anyag, mint a Sodium Lauryl Sulfate (SLS), olyannyira, hogy ugyanaz a CAS számuk (egy vegyületekhez rendelt azonosító szám). A Beauty Brains kozmetikai vegyészei szerint az SLS a sodium coco-sulfate egy jobban tisztított változata, mely jobban habzik és tisztít, azonban az aki allergiás az egyik anyagra, allergiás a másikra is.

Habképző felületaktív anyag. Kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után hajunk puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Ez a  kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező vegyület egy cukortenzid: olyan emulgeátor, amely a vizes fázisokban cukorrészével, az olajos cseppecskékben pedig zsírsavfarkincójával oldódik. Az ilyen anyagok kíméletesek a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is alkalmazhatók. Részletesebb információ a truthinagingen.

Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondícionáló és  viszkozitásnövelő tulajdonsága is van. Több infó a a TruthInAging oldalon.

Más néven gliceril monooleát. Glicerin és olajsav észtere, melyet a természetben előforduló, magas olajsav tartalmú zsírokból és olajokból nyernek. Sárgás folyadék, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló és sűrítőszerként használnak a kozmetikumokban.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Glycerin h 0 0

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A vadrózsa termésének, a csipkebogyónak a kivonata. A csipkebogyó legnagyobb mennyiségben C-vitamint tartalmaz, ezenkívül B1-, B2-, P-, K- és A-vitamin, valamint gyulladáscsökkentő hatású flavonoidok, karotinoid, pektin és szerves savak (pl. alma- és citromsav) is találhatók benne. Több kutatás is arra jutott, hogy magas a C vitamin, valamint polifenol tartalma révén a csipkebogyó kivonatnak a bőrön antioxidáns hatása van, valamint a Dr. Hauschka honlapja szerint szövetösszehúzó és nyugatató hatású összetevő is. E szerint a kutatás szerint gyulladáscsökkentő hatással is bír.