Versace

Ár:   8630-16 330 Ft   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   30 ml, 50 ml, 100 ml és 200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: tomthony, az összetevőket feltöltötte: Laci, Módosítva: 2015. október 12.

Ár:   8630-16 330 Ft
Kiszerelés:   30 ml, 50 ml, 100 ml és 200 ml
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Parfümök

Megjelenés éve: 2006

Illatcsalád: fás-vizes

Fejjegyek: bergamott, brazil rózsafa, kardamom, citrom, csillaggyümölcs
Szívjegyek: tárkony, zsálya, cédrus, bors
Alapjegyek: borostyánkő, sáfrány, pézsma, fás jegyek, platánfa

VÁSÁROLD MEG

Versace Man Eau Fraîche
Ár: 1200 Ft, 2000 Ft , Eladó: zoszt
Állapot: 5ml, 10ml fújós üvegcse, Helyszín: Bp. XI. ker, XII. ker, XIII. ker, XXII. ker, Budaörs, fizetés: Személyes átvétel. Előre utalás után posta, foxpost, packeta lehetséges, a postaköltség a vevőt terheli.
Versace Man Eau Fraiche fújósok
Ár: 900 Ft, 1400 Ft, 2200 Ft - Min. 3 db fújóstól -10% a jelzett árakból , Eladó: Lapo
Állapot: 2.5-5-10 ml fújósok kiadók belőle (2.5ml esetén 5ml fújós félig töltve), Helyszín: Diósd/Budapest 11. ker. (Savoya Park közelében), fizetés: személyes átvétel, ELŐRE UTALÁS ESETÉN: Posta, Foxpost

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Rha

2022. augusztus 30.

A férjem használja, hozzá illik, de ez egy nyári illat.
Sillage:kicsi, viszont nagyon tartós, a reggeli fújást este is érzem rajta.
Egy tengerparti, vizes illat, ami inkább 40 év alatti férfiakhoz illik.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. augusztus 30.

A férjem használja, hozzá illik, de ez egy nyári illat.
Sillage:kicsi, viszont nagyon tartós, a reggeli fújást este is érzem rajta.
Egy tengerparti, vizes illat, ami inkább 40 év alatti férfiakhoz illik.

Laurencia

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. június 23.

A zseniális Olivier Cresp 2006.-ban megmutatta, hogy mi az etalon nyári férfi illat, 2022-ben Laurencia néni viszont imígyen szól: ki a fás bázisú calone-okat szívleli, fújja csak és nem fogja megbánni.
A hímnemű tulajdonosnak sem szóltam még, hogy a dög melegre való tekintettel én is használatba vettem, de mivel tőlem kapta ajándékba így szemet hunyhat e csekély gaztett felett.

Citrusos fűszeres calone, löketekben érkezik a tenger hűsítő hulláma, az alja nagyon vagány borostyán, felhúzva kis fűszerkerttel, nem is tudom, hogy a Light Blue-n kívül mi van a piacon még hasonló keverésben, de gyönyörű darab az első percétől az utolsóig.
Ha semmi ötleted nincs nyárra, és unod a polcon tespedő virágos glükózszirupokat, a niche meg már sok lesz a 400 Ft-os EUR árfolyamon, akkor ő a te a barátod.

Easy-peasy lemon squeezy.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2022. június 23.

Easy-peasy lemon squeezy.

balankaa01

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. május 2.

A boldogság illata ez nekem, a szerelmem használja. A legrosszabb napokon is mosolyt csal az arcomra. Akárhányszor sétálok el a fogas mellett a lakásban, mindig megcsap az illata, úgyhogy ruhán nagyon tartós, de bőrön is megmarad egy ideig azért. ❤

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. május 2.

Johnathanos

2022. április 23.

"Vakban" rendeltem a sok pozitív vélemények alapján.Féltem hogy nem e lesz túl nőies(vagy unisex) de azt kell hogy mondjam egy kellemes csalódás ért,rögtön az első fújásnál már megis nyugodtam.Az illat nem túl hivalkodó,nem húz maga után egy illatfelhőt mint pl az 1 million.Ezt az parfümöt inkább közelebbről lehet érezni.Ami maga az illatot (összetevőket)illeti, tényleg a citrusosságon és a frissességen van a hangsúly,tavaszi,de főleg nyári illatnak mondanám,de még ősszel is a hűvösebb időkre is alkalmazható.Ami a tartósságát illeti,nem túl tartós,rajtam olyan kb 2-3 max az a 4 óra,de ruhára fúfja akár másnap is lehet érezni.De amúgy nem várhat el az ember sokat ettől az parfümtől,mert csak eu de toilette vagyis nem igazi Parfüm kategória,és amúgy is nyáron az ilyen citrusos aquás illatok nem tartanak túl sokáig.
Még annyit hogy sokan hasonlítják a női light blue hoz,nos én mivel nem ismerem ezért nem tudom 😅.Nekem egy picit de tényleg csak egy picit a bvlgari aqva pour homme-ra hasonlít.(volt már olyanom) és azis szintén friss,citromos narancsos,fás, vizes (röviden nyári) illat ahogy ez is.Egy erős 4 csillag ☺

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 23.

pillasziget

2021. december 1.

A férjem jelenlegi kedvenc parfümje, mondanom sem kell, hogy imádom rajta!😍

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. december 1.

A férjem jelenlegi kedvenc parfümje, mondanom sem kell, hogy imádom rajta!😍

navyblue.km

2021. július 17.

Több éve használom már, egy visszatérő nyári illat. Nagyon friss, de elég enyhe a melegben (mint minden parfüm), elillan hamar.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. július 17.

Vikkkinca

2020. október 26.

Igazi versace -farmeros laza illat.Nagyon bejön az uramon....nem szoktam elaprózni 200ml... aki óvatosba nyomja az is megveheti bátran a 100ml.kiszerelést.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2020. október 26.

Randal

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2020. június 30.

Nem tudom, hogy mit csináltak ezzel a parfümmel, de a tartóssága már közel sem olyan, mint régen. Anno még téli használat során is lazán hozta a 6-7 órát, most meg jó, ha 2 órán át érzem magamon...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 30.

Shiron212

2020. május 23.

Ezt az illatot szerintem senkinek sem kell bemutatni, a maga kategóriájában egy legenda.
Tipikusan egy olyan parfüm, ami tavasszal és nyáron gyakorlatilag Jokerként használható, felkapod, magadra fújod és egy percig sem kell azon gondolkodnod, hogy megfelelően választottál-e.
Friss, férfias és úgymond "kék".

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. május 23.

Friss, férfias és úgymond "kék".

x

2020. február 21.

A szerelmem illata, rajta szerettem meg, és így ismertem meg a különlegességét. Zamatos, üde, friss, és sose hittem volna, de télen is megállja a helyét. Egy csoda! És hozzá kell tennem, hogy egész nap érezni, nagyon tartós, minőségi cucc, és én ezt ebben a friss illatkategóriában nagy dolognak tartom, mert a tartósság az ilyen illatoknak igencsak gyenge pontja szokott lenni.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. február 21.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Alcohol Denat.
Fényvédők: Octinoxate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool, Isoeugenol

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Más néven octyl salicylate vagy octisalate. Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (295-315 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Fény hatására némileg veszít fényvédő képességéből. Önmagában használva nem nyújt elégséges védelmet, ezért egyéb fényvédőkkel szokták kombinálni.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Szintetikus illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.