A kínai csüdfű gyökerének kivonata. A kínai csüdfű gyökeret a Hagyományos Kínai Orvoslás több mint 3000 éve használja az immunrendszer védelme érdekében, a neve (kínai neve “huang qi“, azaz a “qi erősítője“) is erre utal. A kivonat rengeteg bioaktív vegyületet, például szaponint, flavonoidot és poliszacharidokat is tartalmaz. In vitro kísérletek és az eddigi állatkísérletek azt mutatják, hogy az astragalus és alkotóelemei antioxidáns, gyulladásgátló és antivirális aktivitással rendelkeznek. Az összetevővel a bőrápoló készítményekben emolliens, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai miatt találkozhatunk. Az összetevő egyik gyártója szerint serkenti a sejtanyagcserét, valamint a hialuronsav- és kollagéntermelést is, míg egy másik gyártó állítása szerint faggyúcsökkentő hatással is bír.