ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Hamarosan megújul a KrémMánia! Mindenképp ellenőrizd, hogy a regisztrált e-mail címed helyes-e! Ha nem, frissítsd a profilodban!

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Methylparaben

Funkciók:

Illatanyag, Tartósítószer, Parabén

Kockázat:

(közepes)

Komedogén index:

(0 - alacsony)

Irritatív index:

(0 - alacsony)

Mik ezek az adatok?

Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.