ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Retinyl Acetate

Funkciók:

(nincs adat)

EWG Kockázat:

(8 - magas)

EWG Adat:

korlátozott

Komedogén index:

(nincs adat)

Irritatív index:

(nincs adat)

Mik ezek az adatok?

Retinol és az ecetsav észtere. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. A retinoidok az A-vitaminhoz hasonló kémiai szerkezetű, azzal azonos vagy legalábbis hasonló biológiai hatású vegyületek közös neve. Antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek megkötik a szabadgyököket, megnövelik az irha vérellátását, szabályozzák és felgyorsítják a sejtek cserélődését, segítik a kollagén növekedését. Nemcsak a "felszínen" dolgoznak, mint az AHA és a BHA savak, hiszen lejutva az irháig (dermisig) visszaprogramozzák az UV sugarak által megsérült DNS molekulákat, újra egészségessé téve azokat. A retinyl-acetat kiválóan képes beszívódni a bőrbe a bőr zsírnemű anyagain keresztül. Az EWG szerint mérgező lehet az emberi szervezetre (sejthalált okozó, rákkeltő hatású és reprodukciós toxin), ezért a kozmetikumokban korlátozásokhoz kötött a használata, terhes nők esetében pedig kifejezetten kerülendő összetevő.

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.