Aloive Aloe Vera & Olive Arclemosó Gél
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: AshleeyTayloor, Módosítva: 2014. március 21.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | DM | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Arclemosó gél bio Aloe Verával és olívával, valamint ásványi anyagokkal
Kíméletességét bőgyogyászati tesztek igazolják.
Kiszerelés: 100 ml
Parfum/Fragrance
Geraniol
Linalool
i
449-ért vettem a DM-ben, ennyiért ajándék. Inkább a gél állagú arctisztítókat szeretem, Jól tisztít, kicsit valóban erős az illata. Nem csodaszer, de 4 csillagot megér

Szembe ne kerüljön, mert tényleg csíííp! Első használat után mintha apró kis tűkkel szúrkálták volna az arcomat. Mindenképpen kell utána gyorsan krém, különben szárított (ami szerintem természetes az alkohol miatt, hogy rendesen tisztító) Erős az illata, olyan igazi bio, amit én nem szeretek. Egyébként szépen tisztító. Nem lesz a kedvencem.

biztos az is a baj, hogy tél van, de nekem szétszárította az arcom :(

biztos az is a baj, hogy tél van, de nekem szétszárította az arcom :(

Akciósan vettem, 900 Ft körüli áron, nagyon kevés kell belőle, alig fogy. Jól tisztít, nem szárít, nem irritál. Tetszenek az összetevői, főleg amiatt vettem meg, és bevált.

azt leszámítva, hogy szétmarja a szemem, ha kicsit is belekerül, jó. jól tisztít, de ilyen áron (100ml 1200 ft) nem szeretném úgy érezni minden arctisztításkor, hogy útba van a szemem

Szépen tisztít, én csak reggelre használom, este jobban szeretem a bőrradíros lemosókat. Nagyon szépek az összetevői, kevés is elég belőle és az illata engem a kaporra emlékeztet :) Teljesen meg vagyok vele elégedve. DM-ben 1200 ft.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf JuiceHidratálók: Glycerin, Betaine
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Emulgeálószerek: Sodium Coco-Sulfate
Tisztítószerek: Lauryl Glucoside, Sodium Coco-Sulfate
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Geraniol, Linalool
Tartósítószerek: Potassium Sorbate
Glucoseból és kókuszolajból előállított kíméletes felületaktív anyag, tisztító. Erősen lúgos (ph 11.5-12.5), így legtöbbször citromsavval hozzák a termékek ph értékét a kívánt tartományba.
Kókuszból származó felület aktív anyag, tisztítószer. Kémiai szerkezetében gyakorlatilag ugyanaz az anyag, mint a Sodium Lauryl Sulfate (SLS), olyannyira, hogy ugyanaz a CAS számuk (egy vegyületekhez rendelt azonosító szám). A Beauty Brains kozmetikai vegyészei szerint az SLS a sodium coco-sulfate egy jobban tisztított változata, mely jobban habzik és tisztít, azonban az aki allergiás az egyik anyagra, allergiás a másikra is.
Aloe vera növény leveléből származó lé. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondícionáló és viszkozitásnövelő tulajdonsága is van. Több infó a a TruthInAging oldalon.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
Tengeri só. A CosIng a tengeri só kivonatot bőrjavító (skin conditioning) anyagként osztályozza. Nem oldott, szemcsés formában radírozó anyagként is használt.
Az aloe vera megszárított levéből készült por. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő.
Olivabogyó kivonat. Kevés információ érhető el arról, hogy az olivabogyó kivonat milyen hatással is van a bőrre. A CosIng egyszerűen bőr- és hajkondícionáló összetevőnek sorolja be, e szerint az oldal szerint pedig selymes fényt ad a hajnak.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.