Alterra Anti-Age Orchideás Arctonik Érett és Igénybevett Bőrre
Ár: | 999 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 150 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Rossmann | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: cirmok, Módosítva: 2012. április 11.
Lelőhely: | Rossmann | |
Ubiquinone
a
Nagyon kellemes érzetet hagy, jó illatú, nem szárít, bármikor újra használnám

Nagyon kellemes érzetet hagy, jó illatú, nem szárít, bármikor újra használnám

Megtetszett a benne található Ginko Biloba összetevő. Az arckrémjét már jó ideje használom - elsősorban az illata miatt. Számomra nagyon kellemes, vaníliás.
Itt sem csalódtam. Tisztít, hidratál, nem hagy szárazbőr érzetet.

Itt sem csalódtam. Tisztít, hidratál, nem hagy szárazbőr érzetet.

Nem is tudom miért vettem meg, alkoholos, szárít, tele van parfümmel. Végül kiöntöttem.

Olcsó, jó, natúr. Az én bőrömnek jót tesz, az illatát is kedvelem. Biztos veszek még belőle.

Tinikorom óta nem használtam tonikot, de most valamiért kedvet kaptam hozzá. Ezt pár hete használom, szerintem jót tett a bőrömnek, mintha kevésbé telne meg az arcom két kozmetikai arctisztító kezelés között. Nem érzem, hogy szárítana, de utána mindig használok egy kis arckrémet is.

Nagyon jó mindennapi használatra.

Nagyon jó mindennapi használatra.

Nagyon szeretem, vegyes bőrömre használom. Szépen tisztít, lemossa a zsíros réteget.

Az alkohol ellenére nem csíp, elhasználom. Szerintem Hypnotic Poison illata van.

Egynek elmegy kategória. Szerintem elég jól teszi a dolgát, nem csíp, az alkohol ellenére egyáltalán nem szárítja a bőröm. Az illata és az állaga véleményem szerint teljesen jó. Ugyanakkor semmi különöset nem tett a bőrömmel, így kellőképpen kísérletező kedvű nőként nem fogom újravenni. De az ár-érték aránya tökéletesen rendben van, négyes.

Használata után ragad tőle a bőröm, valamint iszonyú mennyiségű mitesszer jelenik meg tőle a használat után. Nagyon zsírosít.Ócskaság.
Elvileg arctisztításra és sminklemosó után kellett volna.

Elvileg arctisztításra és sminklemosó után kellett volna.

Antioxidánsok: Ginkgo Biloba Leaf Extract, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, UbiquinoneHidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Alkoholok: Alcohol
Emolliensek: Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Glyceryl Oleate
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-10 Laurate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate
Tisztítószerek: Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Coco-Glucoside
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Növényi eredetű összetevő, glicerinből, cukorból és lauryl savból nyerik. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő.
A Ginkgo Biloba fa kivonata. Antioxidáns és vérkeringés serkentő. Ez utóbbi tulajdonsága miatt gyakran található narancsbőr elleni termékekben, habár Paula Begoun szerint kutatások nem támasztják alá, hogy az élénkebb vérkeringés kedvező hatással lenne a narancsbőrre.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Kókuszolajból származó tisztítószer, melyet Paula Begoun szerint a kemény víz lágyítására használnak.
Egy tenzid, vagyis tisztító összetevő. Természetes vegyületek természetes kötéssel való összekapcsolásával nyerik. Tisztító és habképző tulajdonságú. BDIH által jóváhagyott, natúrkozmetikumokban használható összetevő.
Argán olaj. Más növényi olajokhoz hasonlóan számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában. További info itt.
Kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező cukortenzid. Habképző felületaktív anyag és emellett kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után a haj simább, puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Anionos felületaktív anyagként gyengéden tisztítja a bőrt és a hajat azáltal, hogy segíti a víznek az olajjal és szennyeződésekkel való összekeveredését, így azok könnyen leöblíthetők lesznek vízzel. Emulgeálószerként megakadályozza az emulzió olajos és vizes részeinek szétválását, valamint javítja a termékben található elsődleges tisztító és hidratáló szerek hatását. Kíméletes a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is gyakran találkozhatunk az összetevővel.
Közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Q10-koenzim számos ételben is megtalálható: például halakban, kagylóban, spenótban és mogyoróban. A bőrre kenve hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Szájon át bevéve is hasznos étrendkiegészítő antioxidáns és energizáló hatása miatt (ez utóbbi miatt reggel célszerű bevenni). Részletes információ az összetevőről a Wikipédián és Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében.