Ezt a terméket már nem gyártják!

Alverde

Ár:   1699 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   9 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   DM   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

A krémet feltöltötte: Spengi, az összetevőket feltöltötte: lumena, Módosítva: 2017. április 21.

Kiszerelés:   9 g
Lelőhely:   DM
Kategória:   Sminkek arcra
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

Természetes alapanyagokból készült bőrbarát kompakt púder, mely alkalmas a fényes bőrfelületet mattá varázsolni.

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

TokyoGirl

2022. április 16.

Annó elcsábított a világos színe, az ára és az összetevői, de nálam nem sokat ért, mert semmi színe nem volt. Csak mattításra használtam, sokadik rétegben.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. április 16.

SZS30

Bőrtípus:  -
2019. augusztus 24.

Szeretem az Alverde termékeit, de nekem ez sajnos nem vált be egyáltalán, nagyon csúnya réteget képzett az arcomon, egyáltalán nem volt természetes, vékonyabb rétegben meg mintha nem is lett volna rajtam semmi.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. augusztus 24.

hetesiedit

2019. július 11.

Csodálatosak az összetevői, de valahogy nagyon világosít, és kiemeli az apró ráncokat, szőrszálakat, beleül a pórusokba. Lehet, hogy nem ecsettel kellett volna felvinnem, vagy kevesebbet kellett volna használnom. Ha valaki jobban ért hozzá, kérem, adjon tanácsot, mert szívesen használnám ezt a púdert mattításra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. július 11.

GoldTree

2018. december 30.

Mintha lisztet kennék az arcomra. Vállalhatatlan. Szárítja a bőröm, a púder felülete pedig csomósodik. Kuka!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. december 30.

Titanilla10

Bőrprobléma: Bőröregedés
2018. november 13.

Dm-ben kaptam ajándékba a szemceruza mellé.Illata nagyon kis finom.Ki is próbáltam gyorsan pont frankón csillogott az arcom hát ez szépen bemattitotta szerintem szeretni fogom.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. november 13.

Witchvortex

Bőrtípus: Zsíros
2018. augusztus 27.

Nem a legjobb púrder a világon, de az ára és az összetevői miatt újra venném. A nap folyamán gyakran ki kell javítani és újra púderezni, de nekem nagyon zsíros bőröm vam, lehet másnak jobb fent marad.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. augusztus 27.

vocy

2018. július 16.

Nekem nagyon bejön. Egyszerűen mattít, semmi csicsa, semmi extra, csak szép és természetes lesz tőle a bőr. Az első púderem amit el fogok teljesen használni, sőt újra is veszem majd.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. július 16.

A77

2017. december 19.

En púderecsetet használok, de túl keménynek tûnik a kompakt púder apállaga, mert nem tudom így megfelelõen használni, nem vesz fel az ecset elegendõ púdert. Mas termékkel nem volt hasonló gondom. Nekem nem vállt be, de legközelebb a porpúderüket fogom kiprobálni

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2017. december 19.

ditke838

2017. november 2.

Utolsó mozzanata a sminkelésnek. Alap púder, semmi extra, nem maszkos, kicsit fixálja a sminket.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. november 2.

LilianaH

2017. május 14.

Könnyed, nem maszkos. Natúrkozmetika,így nem tartalmaz semmi mesterséges anyagot. Árban baráti. A fedése jó,és nem irritálja,nem szárítja a bőrt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. május 14.

Antioxidánsok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate
Gyulladáscsökkentők: Bisabolol, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Ascorbyl Palmitate
Hidratálók: Magnesium Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil
Vitaminok: Tocopherol, Ascorbyl Palmitate

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Glycerin és caprylic acid keveréke. A CosIng szerint  emollient, oldószer és bőrkondicionáló anyag.

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. További információ a jojobaolajról itt.

Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.

Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.

Nagylevelű csodamogyoró levelének kivonata. A levelek a növény többi részéhez (gallyak és kéreg) képest viszonylag kevés biológiailag aktív összetevőt (tannint, katechint és galluszsavat) tartalmaznak. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Összehúzó, nyugtató, antioxidáns és antibakteriális hatása is van. Ugyanakkor viszont Paula Begoun szerint a csodamogyoró-kivonatba az előállításakor 14-15%-nyi alkoholt (ethanol) tehetnek, ami viszont szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, ahogy az összetevő magas tannin tartalma is, ezért érdemesebb inkább kerülni az összetevőt, ha valakinek gyulladt, pattanásos, irritált bőre van, rosaceával küzd vagy kipirosodásra hajlamos az arca.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Ascorbyl Palmitate a I i I v I gy 2 0

A C-vitamin egy zsírban oldódó formája, melyben a tiszta C-vitamint (Ascorbic Acid) palmitinsavval kombinálják. Az Ascorbyl Palmitate stabilabb, mint a tiszta C-vitamin és nincs irritáló hatása. Az ascorbyl palmitate-ot általában 0,05-1% közötti koncentrációban használják; az összetevő stabilitása e szerint a tanulmány szerint tovább nő, ha 1-2%-os koncentrációban tartalmazza a termék, illetve W/O (víz az olajban) típusú emulziók esetében. Az INCI-Decoder szerint az összetevő a C-vitamin származékok közül a legrosszabb - bár viszonylag stabil, viszont kérdéses, hogy képes-e tiszta C-vitaminná alakulni a bőrön és ezáltal annak minden jótékony tulajdonságát prezentálni (bár a bőr kollagéntermelést valószínűleg serkenti), illetve annak ellenére, hogy az antioxidáns hatása jó, felmerült a gyanú, hogy UVB sugárzást követően elősegíti a lipid peroxidációt és a citotoxicitást is.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Minerál makeupokban gyakran használt por állagú anyag. Bár gyakran, mint a talcnál jobb, természetesebb összetevőt említik, Paula Begoun szerint ez nem egészen így van. A bizmut oxikloridot leginkább mesterségesen állítják elő bizmut, kloridionok és víz segítségével. A sminkekben az összetevőt leginkább azért használják, mert sajátos gyöngyszerű csillogása van és finom porszerű az anyaga, mely jól tapad a bőrhöz. Az összetevő hivatalos funkció besorolása színezék.

Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.