Lelőhely: Neroli luxusparfüméria

Amouage Myths Man

3.4
Hozzáadva 2019.08.05.by

Kardvirág

A Myths for Man a kínai sárkány – a császár, a jólét és a becsület jelképének – illat-interpretációja. Krizantémmal és írisszel nyit, majd következik a rumos-rózsás szív. Az alapillatok sötétek, mégis megnyugtatóak: hamu és bőr labdanummal. A pekingi operák által inspirált parfümtörténet balzsamos-fás-füstös színekkel fest orientális mesét.

Fejillat: írisz, krizantém

Szívillat: elemi, rózsa, rum, vetiver

Alapillat: bőr, füst, labdanum

79 800 Ft-tól

Utoljára szerkesztve: 2021.11.23. 16:52 - 2021.11.09. 11:24

Három Amouage mintát rendeltem. Ne kérdezzétek ebből kettő miért férfi...nem tudom. Talán csak a kíváncsiság vezérelt. Mivel a Montaleval való első találkozásaim siralmasak voltak, ettől is tartottam, de csak ez okozott hatalmas csalódást. Valamelyikőtök citromos szúnyogírtóhoz hasonlította...adom. Pontosan ezt érzem ki belőle én is. Gyerekkoromban a Duna mellett kempingeztünk egyszer. Rengetegen voltak a dögök így nevelőapám Raid-el szerelte fel a szállásunkat. Ez a szag jött vissza nekem amikor ezt megszagoltam a bőrömön - igen, nyilván nem vagyok férfi és másképp dolgoznak a hormonok ha bizonyos anyagokkal reakcióba lépnek, de a mintás fiolába szagolva sincs jobb illata, csak haloványabb.Én nem tudnám elviselni ezt a szagot - mert nekem ez az -, egy férfin és magamon sem. Szerencsére nem is kell. To each it's own, de mindenképpen javaslom hogy előbb mintát vegyen belőle mindenki. Ebben az árkategóriában ezt szerintem mondani sem kell - nem mindegy hogy egy 5-10 ezres parfümön hasalsz el vagy egy 50-100 ezresen a kiszereléstől függően. Az üveg szép...de ez nem dekortárgy.

Utoljára szerkesztve: 2020.10.09. 03:13 - 2020.10.09. 03:06

Nagyon szép regényeket írtok itt erről a parfümről, de ez nekem szimplán csak szörnyen büdös. Citromos szúnyogírtó, ipari kemikália, utána meg mint ha beleverték volna a fejed egy hamutartóba. Mazochista hajlamú embereknek való ez. Kettő csillagot csak a csomagolásra kap, mert egyébként az szép, de baromira nem illik ehhez illathoz. Ehhez valami horror csomagolás illik, nem ez a gyönyörű lila. Érződik, hogy ez nem hordásra van készítve, hanem inkább már művészet, minél jobban eltérni a hétköznapitól(hát az sikerült). Nem nagyon ismerem az Amouage márkát, biztos vannak jobb illataik is, de ez megdöbbentett (Lehet nem ezt kellett volna elsőre kipróbálni tőlük).

2017.04.26. 10:30

Mérgező ipari kemikáliák és valami kiszáradt maradvány egy régi kriptából finomra hangolva, széppé komponálva.A kedvenc Amouage-om.

Utoljára szerkesztve: 2016.12.30. 14:41 - 2016.12.29. 12:15

Füst, hamu és romszáraz fűszerek. Egy az egyben az Interlude testvére. Felfedezhető benne egy számomra igen kellemes akkord. Kommersz vonalon a Valentino Uomo-ban van még ez a kedves aroma. Intenzitásra és tartósságra ez is végtelen. Karaktere nagyon hasonló az Interlude-al. Kevésbé édes, porosabb illat. Tökéletes választás lehet azoknak, akik szeretik a ragacsos, tömény, nehéz illatokat. Hasonló illatokat találunk a Serge Lutens, Montale palettában. Véleményem szerint viselhetőbb illat a testvérénél. Kíváncsian figyelem, hogy meddig tud még érdekes, egyedi illatokkal kijönni az általa képviselt kategóriában. (nem sokáig)

2016.12.08. 20:39

Amouage egyik legütősebb darabja. Egyszerre vad füst és lágy fűszerek vastag oud aljzattal. Számomra illatélményként tökéletes, de nem biztos, hogy viselném, egy fokozattal feljebb kapcsol, mint az Interlude, lehet pont ezért.

Piactér

Több mutatása